Zašto žene mogu biti bolje za život na Marsu | BA.Lamareschale.org

Zašto žene mogu biti bolje za život na Marsu

Zašto žene mogu biti bolje za život na Marsu

Neki stručnjaci kažu da smo bolje opremljeni za misiju na crvenoj planeti.

Oslanjajući se na žene pionir crvenoj planeti ima smisla, kaže Stephen Petránek, što je nagrađivani novinar i autor kako ćemo uživo na Marsu.

Na 249 milijuna kilometara puta na Mars bi mogao trajati sve dok osam mjeseci, Petránek napominje.

"Na takav dug, zatvoren put, svaki resurs će biti na premium", kaže on. "Žene, u prosjeku, teži manje od muškaraca, a kao rezultat toga, troše manje kisika, hrane i vode." (I Petránek je mrtav-ozbiljan kreće neki procenat ljudske populacije sa Zemlje: Između superbakterija, glad, i solarne baklje, Petránek je siguran da, prije ili kasnije, propali smo).

Neki smatraju da su žene bolje opremljene psihološki da izdrže pritisak i dug, zatvoren put, kao i teškoće uspostavljanja kolonije na Marsu.

NASA znanstvenik Geoffrey Landis radi na planetarna istraživanja i međuzvjezdanog pogona, i on je zvao za sve-ženski putovanje na Mars, jer je davne 2000 mnogo prije sitnicariš kroz Sunčev sistem na crveni planet zapravo se govori ozbiljno.

"Brojne sociološke studije su pokazale da su žene, općenito, više su kooperativni, a manje s obzirom na hijerarhijske društvene strukture-sve nekretnine koje mogu vrlo lako biti poželjno na svemirske misije dugo trajanje", Landis, piše na svom blogu.

load...

Nauka i tehnologija pisac Kate Green zna iz prve ruke šta bi Mars misija uzeti.

Od aprila do avgusta 2017. Godine, učestvovala je u HI-SEAS-Hawaii Space Exploration Analogni i simulacija-program koji je razvio Univerziteta na Havajima i NASA da oponaša iskustvo života na Marsu.

Izolovanu, zatvorena staništa na obroncima Mauna Loa vulkana na Havajima domaćin posade istraživača iz cijelog svijeta za između četiri mjeseca do godinu dana u isto vreme, tako da oni mogu dobiti osjećaj za ono što bi crveni planet zaista bilo.

"Nisam siguran da žene mogu donijeti jedinstvene osobine u istraživanju svemira osim nekih fizičkih razlika", kaže Green.

Umjesto toga, ona kaže da će biti važno da članovi posade koji imaju mješavinu enginnering, nauke i socijalne vještine, bez obzira na spol.

"Jednako je važno da se tehničke vještine su unutar i interpersonalne vještine", kaže Green. "Morate znati sebe-šta slabosti i prednosti su, kako ublažiti vaše slabosti (ili prihvatiti pomoć od drugih da to učine), i kako koristiti svoje snage u svoju korist i prednost posadu. "

load...

Imajući to u vidu, Green ističe da istorijski dominiraju muškarci misije su "na političke odluke da stvori astronaut korpusa iz vojnih probni piloti, grupa od kojih su isključene žene." Srećom, to više nije slučaj.

Ali da li je zaista realno mislim NASA će poslati sve-ženski posade na crvenoj planeti?

Iako četiri od devet sadašnjih i aktivnoj službi astronauti u NASA su žene, potpuno-ženski misija na Mars je i dalje teško.

"Bez sumnje, žene bi se kvalifikovali u tom miksu radnih mjesta, ali ne i za svaki posao", Petránek kaže. Petránek dodao da planeri misije rade predvidjeti neočekivano, tako da bi se uzeti u obzir teško slučaju bolesti koja pogađa uglavnom žene ili još jedan komplikacija koje bi se mogle prevazići mješavina polova.

Ali, hej, sa kandidatkinju potencijalno ide u Bijelu kuću, koji kaže da ne može razbiti neke stakla stropovi u prostoru, previše?

load...

Povezane vijesti


Post Život

21 Najviše Genius Pet imena

Post Život

Hamptons: gdje da ostanete gde da učestvujete

Post Život

6 Times Meryl Streep pokazala svet Ona je totalna badass

Post Život

Evo šta Victorias Secret modeli rade u Šangaju pre ponedeljka

Post Život

Poboljšajte svoju memoriju

Post Život

Kako postupiti ako vam neko neumorno uznemirava na Twitteru

Post Život

Lekcije plivanja: jedna žena uči o životu kroz plivanje

Post Život

Može li svi zaustaviti fotokopiranje Disney princeza, molim vas?

Post Život

Žene i alkohol

Post Život

Britney Spears Is Fit - i GORGEOUS - kao i uvek u ovim novim ekskluzivnim slikama

Post Život

Action Hero: Eileen Lambert

Post Život

5 Vital Life Lessons iz prošlih epizoda djevojčica