Kako su 11 stvarne žene postigle svoje novčane ciljeve | BA.Lamareschale.org

Kako su 11 stvarne žene postigle svoje novčane ciljeve

Kako su 11 stvarne žene postigle svoje novčane ciljeve

Od plaćanja dugova za otvaranje svoje poslovanje san.

Svi znamo da novac ne raste na drveću, ali većina nas provodi bolji dio našeg života koji pokušava saznati samo gdje raste i kako.

I ne čudi, s obzirom na 68 posto svršenih studenata počinje svoje karijere sa prosjekom od $ 30,100 u studentskim dug, prema podacima Zavoda za koledž pristup i uspjeh.

Da ne spominjem činjenicu da je prosječno domaćinstvo ima balans kreditne kartice $ 16,061, prema 2017. Studiji NerdWallet.

Uz sve ove značajne prepreke na mjestu, štedi za finansijski cilj može biti stresno i povremeno, osjećati nemoguće.

Ali kada konačno isplatiti da je prošle račun kredit, ili pogledajte Vašu kreditnu rezultat ide gore, znajući da ste riješiti to je nevjerojatno exhilirating (i bukvalno nagrađivanja).

load...

Samo pitajte ovih 11 inspirativne žene koji su jeli njihovim fer udio ramen rezanci, ostao u na dosta u subotu noći, i radila svoje guzice van da ostvare svoje ciljeve novac.

"Kada sam počeo moj posao, moj muž i ja smo otišli da žive u ugodnom domaćinstvu dva-prihod koji žive na jednom prihoda. Prije nego što sam napustio svoj posao, napravili smo proračun odražava samo svoje prihode, zapisao sve naše troškove, i počela smanjuju. Trebalo je vremena da se prilagodi, ali smo uspjeli smanjiti naše troškove dovoljno, tako da ćemo i dalje ostati na površini, ako nisam obračunavati ni centa u prvoj godini poslovanja. Bilo novac sam zaradio prije početka moj posao je u štednju.

"Moj savjet za buduće poduzetnike je da pogledate na vaš budžet danas i stvoriti hipotetički jedan šta bi to izgledalo kada si stalno poduzetnik. Vi ćete morati prilagoditi svoj prihod i, ako ima bilo koju sobu smanjiti troškove, učiniti. To će sigurno pomoći! "

-Rianka Dorsainvil, CFP, predsjednik i osnivač Vaš najveći doprinos financijskog planiranja firma

"Nakon koledža, imao sam $ 25,000 u studentskim-zajam dug i počeo sam posao u kojem sam zaradio trećinu onoga što sam platio na pravi posao. Bootstrapped sam poslovanja i moj dug. U dobi od 49, ja više nemam kreditnu karticu ili studentski kredit dug. Možda ćete morati da se odreknu sat ili dva TV svakog vikenda da analizira svoju financijsku situaciju, a možda morati naći vremena da dopre do drugih stručnjaka će vam pomoći u vašem putovanju. Ali ključ uspjeha je provođenje vremena poznavanje brojeva. Kada je isplatio dug, svaki dinar i dolar računa. "

load...

-Beti Brennan, predsjednik Taylor Studios, Inc.

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

"Moj partner i ja smo počeli našu agenciju poslovne društvene mreže, dok smo oboje imali posao s punim radnim vremenom. Znali smo da je jedini način da ga rasti od strane gužve na uspješne kompanije je da ostavim svoj posao, ali morali smo biti vrlo strateški o tome. Prvo, izračunali smo koliko novca nam je potrebna kao minimum da plati stanarinu i druge osnovne životne troškove. Radili smo 10 mjeseci da spase taj jastuk i, u maju 2015. Godine, napustio smo posao s punim radnim vremenom. Mi smo bili u mogućnosti da Novčani tok našeg poslovanja od samog početka bio snalažljiv i ne troše više nego što smo zaradili. U ranim danima, trampili smo za poslovni prostor i pravnih poslova, unajmio honoraraca kako bi bili sigurni naše nadzemnih nije fiksna, a jednom smo stigli do određenog prihoda nakon pet mjeseci, mi u zakup naš prvi ured za 1000 $ mjesečno. Od 2018. Godine, mi smo u naš san poslovnog prostora i da su bili u stanju da rastu naše poslovanje bez stresa duga. "

-Courtney Spritzer, Co-CEO i suosnivač Socialfly

"Prije osam godina, našao sam se razvedena sa 1-godišnjak, u pravu kada je recesija došla ruši. Imao sam veliku hipoteku, dete, posao koji nije bio siguran u najboljem slučaju, uzvišene raspored putovanja i banka obzir da je upravo zbrisala kao rezultat mog dogovora razvoda. Mislio sam da mi finansijske izazove nepremostivi. (Neka Vas na svakodnevno s ovom mantrom tenk iz žensko zdravlje Boutique.)

"Osvrćući se na moju situaciju, shvatio sam da je jedna stvar koju sam imao u moju korist je moje povjerenje u sebe. Znao sam da ako nastavim naporno raditi i tune sve drugo, ja bih naći izlaz iz moje situacije. U veći izazov je izlazila moja beba s punim radnim vremenom dadilja, dok sam putovao na posao. Ali, svaki mjesec sam postao jači i moja budućnost pojavio malo svjetlija. Za to vrijeme, stalno sam dnevnik mojih finansijski napredak i da će to reference u bilo koje vrijeme osjetio sam dole ili obeshrabren o mojoj borbi. Danas, ja i dalje imam hipoteku, ali više ne brinem za platu svaki mjesec. "

Heder Monahan aka Boss u pete, Business Expert

"Ja sam bio bori s plodnosti godinama i finansijske troškove testiranja, recepti, procedure, a doktori posjeta počela uzimati svoj danak financijski, kao i emocionalno. Bio sam žrtvovanja stvari koje su me raduje, kao i moje financijske ciljeva, u nadi da će za bebu. Nakon više spontanih pobačaja i tisuće dolara kasnije, shvatio sam da nisam sam. Došao sam do spoznaje da ja najvjerojatnije biti ovdje dugo vremena, sa ili bez bebu. Prestao sam tretmanima plodnosti u potpunosti, i stvorio odgovarajući budžet.

"Finansijski, nikada ne možete zaboraviti svoje dugoročne ciljeve. Bez obzira na vaše borbe, uvijek budite sigurni da staviti na stranu nešto za svoju financijsku budućnost. Nikada ne zaboravite o svojoj budućnosti sebe."

-Tiffany WELKA, akreditirani upravljanje bogatstvo savjetnika sa VFG Associates u Livonia, Michigan

"U vrijeme mog razvoda, bio sam duboko u kreditne kartice duga, od kojih je većina nastala je moj bivši muž. Delimo odgovornost, ali kasnije sam otkrio da je dug stvoren u braku ne može biti pomaknut natrag na drugu osobu, ako oni ne plaćaju svoje obaveze. To je bilo teško lekcija za naučiti, ali sam se oporavio kroz izradu plana za otplatu moj dug i počinio to praćenje tjedno. Napravila sam budžet i gurnuo s njim. Ja prodao tri četvrtine karatni dijamant na zalagaonice između ostalog, i koristili sredstva za otplatu moj dug. Sam proveo jednu trećinu od mojih prihoda za troškove, spasila jedna trećina za porez na dobit, a reinvestirati jedna trećina rasti moj posao. Ostao sam u mojoj maloj kući, u ne tako velika susjedstvu, kako bi svoje troškove dolje i izgraditi svoju ušteđevinu se. Jedan od mojih najvećih ciljeva bio da postane jedan od 10 najboljih klijenata u svojoj firmi, a ja sam ponosan da kažem ja sam postigao dok nisu zavisni od bilo koga osim sebe. "

-Keti Fish, CFP, predsjednik u Fish and Associates

"Ja sam prvi put predstavljen na dug, kad sam završio sa većim studentski kredit i manju platu nego što sam očekivao. Morao sam da ozbiljno pogled na moje mjesečni računi, izrezati svaki nepotreban trošak, a smanji na ostatak. Radila sam u malu količinu hrane, tranzita i zabave, a koristi većina mojih plate da plati dugove. Budući da se fronta sa svojim prijateljima i kolegama o mojoj situaciji je navelo kaže 'ne' mnogo lakše. Oni su bili osjetljivi na moju života i nikad mi je smetalo kad sam preskočio bi na tim ručkovima. Čak su ponudili besplatno ili jeftino alternativa za smještaj moju situaciju. "

-Larissa Hildebrant, program menadžer, marketing profesionalne i bloger na budžet Undercover

"Bio sam producent CNN i BBC Bliski istok ratnim zonama, a stalno se bore da sastave kraj s krajem, bore da plati iz vlastitog džepa polja troškove, a koji nemaju stvarnog života izvan posla. Razboljevaju i potrebe za prestati činilo kao što je najgora stvar koja se može dogoditi u to vrijeme, ali obnovi moj život i karijeru pratili tok moje putovanje na zdravlje se ispostavilo da je najbolja stvar koju sam ikada učinio. Uspeo sam da plati dugove nastali tijekom moje bolesti i stvorio niša za sebe kao bloger i autor. Trebalo mi je dugo vremena da shvati da je karijeru sam volio toliko mi je muka. Ali nakon odvikavanja, napravio sam biznis prihvatanjem ono što sam znao-moja bolest [histamin netoleranciju , a to je kad vaše tijelo ne može pravilno razbiti histamina, što dovodi do simptoma alergije poput] i ozdravljenja. Mislim da moja strast za predmet pokreće uspjeh poslovanja i to znači da nemam problema radi dok je posao dobar i učinio. "

-Yasmina Ykelenstam, bivši CNN-a i producenta BBC, sada zdravlje i lifestyle pisac na healinghistamine.com

"U 2008. Godini, diplomirao na University of Minnesota sa značajnim iznos studentskog duga. Prema rasporedu duga plaćanja, ja bih se otplaćuje taj dug u moj kasnim tridesetim godinama, što se činilo kao jako dugo vremena. U mojoj prvi posao od koledža, kao front-end web developer za izdavača, izračunata sam koliko mi svaki dan je u take-home plate i pokušao provesti ispod budžet dnevno. Rušenje moja budžeta za dnevne troškove mi je pomogao da se pojednostavi potrošnje i zadržati vrhu uma, što je izbjegavanje impuls kupovine lakše. Osim toga, počeo sam raditi fotografije i GIF odluka za zabavu.

"Nakon godinu dana ili tako, kompanije počele traži od mene da radim na komercijalnim projektima. To je izgradio stabilan protok honorarni posao i dodatne prihode, koju sam koristio za otplatu studentskih duga i kupuju fotografije opreme. U 2016. Godini, na dobi od 28, sam napravio moj zadnji plaćanje student kredita. U 2017. Godini, kupio sam svoj prvi dom, obnovljena svoju ušteđevinu, i odlučio da honorarno punim radnim vremenom Pokušajte. Budžetiranje u svojim ranim dvadesetim bio povremeno veliki bol. Sjećam se pitajući se kako neki od mojih kolega su upravljanje da putuju, izlaze jesti, a kupuju sve vrijeme. Ali sada, mislim da ovo budžetiranja i dodatni honorarni rad su ono što mi je pomogao da se približi život želim. "

-Sendi Noto, slobodni fotograf i dizajner

load...

Povezane vijesti


Post Život

12 Problemi Razumijevaju samo devojke sa Big Butts

Post Život

Morate čitati knjige kako biste učinili život boljim

Post Život

Šta znači biti mama

Post Život

Činjenice koje morate znati pre nego što gledate noćasnu demokratsku debatu

Post Život

Caitlyn Jenner je upravo izgovorio o odluci Trumpa da uveličava prava transrodnih osoba

Post Život

Ja sam jak, fit joga učitelj - i još uvek sam nesiguran u vezi sa mojom stomaku

Post Život

Da li ste binge kada ste uznemireni?

Post Život

7 načina za Bliss Out Your Bedroom

Post Život

Upoznajte mladu ženu Iza novog prava o preživljavanju novog seksualnog nasilja

Post Život

Kakav je to biti provalnik za abortuse na srednjem zapadu

Post Život

Da li biste mogli odustati od ogledala?

Post Život

Razgovor sa Amy Sedaris