Da li ste binge kada ste uznemireni? | BA.Lamareschale.org

Da li ste binge kada ste uznemireni?

Da li ste binge kada ste uznemireni?

Kako osjećaj depresivan ili emocionalne može biti direktno povezan sa stomaku

Istraživači na Weight Control Miriam bolnice i Diabetes Research Center u Providence, Rhode Island, slažem se.

U studiji iz 2007. Godine, otkrili su da interni emocionalni okidači predstavljaju veći prepreka za gubitak težine nego vanjski onih (npr jedu više jer večera se poslužuje na bazi švedskog stola).

Eto fiziološki dokaz da napravite ono što ste oduvijek instinktivno zna: Žene su zaista skloniji dan-od-hell hrane ispravke u odnosu na muškarce.

U studiji objavljenoj ranije ove godine, istraživači sa Brookhaven National Laboratory imali normalne težine muških i ženskih dobrovoljaca brzo gotovo 20 sati, a zatim ih u iskušenje sa svojim omiljenim namirnicama.

Volonteri su dobili instrukcije da se odupre hrane dok opreme za obradu slika slikao njihove moždane aktivnosti.

Rezultirajući skeniranje je pokazalo da dok su svi volonteri mogli svjesno potiskuju glad pomalo, mozak područja koja reguliraju emocije i motivaciju da jedu su bili aktivni u žena nego kod muškaraca.

load...

Dakle, ako smo u mogućnosti da će naša gladi u podnesku, zašto ne?

Za jednu stvar, jer je naša emocionalna vezanost za tu kutiju krofni, za razliku od jedne moramo Clive Owen, nije sve u našoj glavi naše emocije mogu, u stvari, pokrenuti fizičke gladi.

"Definitivno postoji fizička komponenta emocionalno jedenje", kaže Susan Kraus, RD, nutricionista u Hackensack University Medical Center.

"U mood- i apetit regulira hemikalije u mozgu da ostanem u ravnoteži. Dakle, kada naiđete neprijatnih emocija koje izbaci taj balans, vaš mozak će pokušati nadoknaditi."

load...

Kada imate zli dan, proizvodnja mozga serotonina (neurotransmitera koji vas sprečava osjećaj anksiozno i ​​depresivno) može pasti.

Studije povezuju nizak nivo serotonina u žena razdražljivost i povećan apetit.

Osim toga, istraživanje je pokazalo da su stvari koje uzrokuju nizak serotonina uključujući iscrpljenosti, stresa, PMS, i nedostatak sna i seks-udaraju žene teže nego muškarci jer žene početi sa oko 25 posto manje kemijski, prema Robert Posner, MD, koautor Stres Eater Diet.

Da zadrži pravilan nivo, vaš mozak izdaje nalog za ugljikohidrata, koji sadrže aminokiselinu triptofan, gradivni element serotonina.

Zato, nakon što je proveo sat vremena u saobraćaju na putu kući s posla, želite da šal komad pizze, a ne na žaru piletina i pari brokoli.

Kada to učinite, vaše tijelo pumpe više serotonina, koji se omekša gotovo odmah sve dok vaše tijelo završi obradu ugljenih hidrata.

Onda dolazi strašna oporavak, kada šećera u krvi opada i završiti žudnja drugi dio.

Jesi li stvarno gladan?

Vjerojatno ne, ali to sigurno osjeća na taj način.

U stvari, najčešći vremena da pijanka je nakon obroka, kaže Mary Boggiano, Ph.D., profesor psihologije na Sveučilištu Alabama u Birmingham koji je proučavao prejedanje kod štakora.

"Glad je zapravo najmanje prijavljenih razlog prejedanje", kaže ona.

Niske serotonina također mogu ugroziti vašu sposobnost da kažem kad si puna, što ste češće jesti kad ne stvarno treba da kao i skloniji prejedanje.

Šta više, ako imaju tendenciju da jedu za udobnost, kao niski na serotonina vjerojatno će otežati da se odupru hranu koju voliš.

To je zbog toga što smanjuju razine povezane su na povećanu osjetljivost na nagradi.

Prijevod: "Emocionalna Eaters jesti, ne samo da se smanji stres, već i zato što je tako mnogo bolje nego što oni prolaze", kaže Boggiano.

Dodaj hemije mozga do emotivnih udruženja formirana do kraja života poput dobiti lizalicu svaki put kad ogrebao koleno-a nije ni čudo što osjećati nemoćni da se odupru da kutija Rocky Road.

"Potrebno je vrijeme, ali možete promijeniti način na koji reagiraju", kaže Linda Hlivka, klinički nutricionista i Posner je koautor na stres Eater Diet.

I to ne znači da nikada ne može tretirati sebe.

"Ako se odlučite želite da se opustite s nekoliko kolačića i može se zaustaviti na tri, to je verovatno nije emocionalno jedenje", kaže Hlivka.

"Kada postane svoj go-to stres-smanjenje strategije poput, 10 puta na dan-to je problem."

6 načina da Beat Mindless Munching

load...

Povezane vijesti


Post Život

Ja sam zahvalan zbog mog abortusa svakog pojedinačnog dana pošto sam ga imao

Post Život

Ovo je jedan od najboljih (Pročitajte: Najjeftiniji) Vreme kupovine laptopa

Post Život

13 Odobrenih WH-a pod $ 100 za dodavanje u korpu Ovaj Cyber Ponedjeljak

Post Život

Želite li postati Blogger?

Post Život

Iskustvo tela: novi trend društvenih medija koji zaslužuje milijarde znakova

Post Život

Razgovor sa Reality TV Star Carolyn Kepcher

Post Život

10 puta ste bili super zahvalni za vašu veliku guzicu

Post Život

Saveti da kontrolišete svoj bes i pretvorite je u pozitivnu stvar

Post Život

Da li biste vi i vaš dečko dobili prijateljicu?

Post Život

8 Poznati žene (drugo od Teresa Giudice) koji su bili zatvorima

Post Život

O NFL-ovoj Weird New Purse Ban

Post Život

Zoe Saldanas Star Turn