8 načina Bernie Sanders i Hillary Clinton su iznenađujuće slične | BA.Lamareschale.org

8 načina Bernie Sanders i Hillary Clinton su iznenađujuće slične

8 načina Bernie Sanders i Hillary Clinton su iznenađujuće slične

Oni imaju mnogo više zajedničkog nego što mislite.

Zanimljiva činjenica: Jeste li znali da je Clinton i Sanders zapravo glasali na isti način 93 posto vremena tokom zajedno dvije godine u Senatu, piše The New York Times?

(Da ne spominjem činjenicu da su oboje u potpunosti posvećeni čuvanje Donalda Trumpa, u svim njegovim bronzer-happy slave, što dalje od Bijele kuće je moguće. Ne možete zaboraviti.)

Ali, sve to na stranu, ovdje su samo nekoliko načina ovih voljeni kandidati nisu toliko različiti nakon svega.

1. Oba Podrška Prevrtanje građana Sjedinjene Rješenja

Ova odluka 2008 u osnovi dozvoljeno konzervativne građane Ujedinjenih PAC (i drugih super PACS kao i oni na obje strane) provesti neograničene količine novca udaranje (ili prateće) kandidata.

load...

Dok je reforma finansiranju kampanja je reklamiran kao pitanje potpis za kampanju Sanders ', to nije samo stvar Bernie je!

U stvari, čitava situacija je lično pitanje za Clinton, prema Associated Press.

(TL; DR je da je početni slučaj nastao kada građani United želio u zrak reklame za anti-Hillary film.) Oba Hillz i Bernie podržava slobodu govora, ali ne i ideju da je super-bogatih bi trebao biti u mogućnosti da nepravedno utiču na izbore.

Dok je kampanju u Iowi ranije ove godine, Clinton je rekao je privuklo o trajnom ripple učinak tom slučaju: "Oni [građana Sjedinjene] je ciljao na mene, ali na kraju su oštetili cijelu našu demokratiju", rekla je ona.

load...

"Ne možemo dozvoliti da to izvede isti trik."

2. Dijele New York State of Mind

Bilo da govorimo o (Illinois-maternji) Clinton rezne zube koji služe kao mlađi senator iz New Yorka ili Sanders 'nemoguće-to-miss Brooklyn naglasak uprkos godina u Vermontu, ove dvije su nesumnjivo napravili Empire State ponosni preko godine.

Dok su oni možda lutali većim-ako-ne-bolje kopa u DC, možemo ipak biti sigurni da oboje znamo kako se pravilno jede pizza (ahem, John Kasich) i, prema Esquire, mogu nekako skoro metroom.

3. Oba Podrška Sveobuhvatni Immigration Reforma

Kroz primarni, oba kampanje je kao prioritet za borbu protiv zajedljive, anti-imigrantske i anti-Latino retorika Trump kampanju nudeći se empatičan, suosjećajan alternative koje priznaju borbe imigranata i neprijavljenih imigranata porodicama.

Dok su uzeli vremena tokom rasprave da se održi jedna drugoj da zadatak prošlosti glasova, po Wall Street Journal, kako dijele uvjerenje da zaštiti decu imigranata i fokusiranje napora deportacije na pojedince sa kriminalnim dosijeima su važne načine za zaštitu imigranata porodicama.

4. Oni looove sladoled

S obzirom Clinton je mnogo pokrivenih kampanje trag stop na Mikey voli, što je East Village sladoled salon, a bromanse gSanders 's Ben & Jerry (prema Altantic, oni šalju prijetnje njegovoj pokrenuli kampanju stranke, pa čak i nazvali okus po njemu) mi nekako volimo da oba kandidata imaju slatko zub.

Ko bi hteo da glasaju za sladoled Hating čudovište?

5. Su oboje NARAL Drage.

Sa odgovarajućim savršen rezultate od NARAL Pro-Choice Americi, i Clinton i Sanders su zacementirali svoj status kao borci za slobodu reprodukcije tokom svoje karijere.

Dok Clinton osvojila je odobrenje od Planned Parenthood ranije ove godine za nju agresivniji stav i zapisnik o ovim pitanjima, i političari su na kraju će učiniti sve što je u njihovoj moći da zaštite prava žena na kontrolu vlastite svoje tijelo.

6. Oni samo Roll With the Best

Reći ono što želite, bilo o kampanji, ali Sanders i Klinton roll duboko.

Kada je u pitanju ronjenje u bilo veliki problem, i Clinton i Sanders kampanje sastao sa istaknutim aktivistima u različitim prostorima (bilo o životnoj sredini, imigracije, rasne pravde, reforma krivičnog pravosuđa, fakultet priuštivost, LGBT pitanjima, itd) da pokuša i bolje razumjeti širi društveni, ekonomski i politički kontekst iza pitanja i da bolje usavrše svoje platforme tako da odražava trenutno diskursa.

Kao istaknuti Black Živi Matter organizatora i aktivista Deray McKesson napisao na Srednji u oktobru, nedugo nakon sastanka s obje Clinton i Sanders, obojica su bili prijemčivi za reči i iskustva organizatora: "Senator Sanders i državna tajnica Clinton bili su spremni da se gura i počeli su uključuje povratnu informaciju od sastanaka u svoje platforme: Senator Sanders uključeni oduzimanje imovine građana i državna tajnica Clinton je počeo razgovarati o novom ' "New Deal".

7. Oni se bore za više generacija

Oba Clinton i Sanders su ponosni roditelji, bake i deke.

Za dva političara koji je prošle godine proveo pokušavajući da podstakne mlađe generacije birača, to je ohrabrujuće da imaju pravi, interes u stvaranju održive, pravedan budućnost u SAD-u je također ne čudi da su oni oboje uzeti borbu da pošteno zarade, koledž pristupačne, i modernog američkog sna znatno više dostupan svima.

8. Oni žele da ista osoba za predsednika u novembru

Sljedeći Sanders 'fin potez je u utorak navečer da se formalno obustavi pravila prozivku tako Clinton bi se mogao nazvati i demokratski kandidat, nema sumnje da je Sanders je #withher na duge staze.

Dok je uverio svojim sledbenicima, on ima jasno razumijevanje potrebne korake da vodi SAD-u više progresivnom pravcu držeći Demokratska stranka ujedinila i počinio da vidim Clinton preuzme Bijelu kuću doći novembra.

Sve animacije stvara i / ili preuzeti preko giphy.com.

load...

Povezane vijesti


Post Život

5 stvari koje treba uraditi ako izgubite svoj posao

Post Život

14 Pokloni koji izgledaju mnogo skupi nego što su

Post Život

Biti šef: postati menadžer

Post Život

Najlakši način borbe protiv depresije

Post Život

U Smrti njenog dojenčadovog smrti u dnevnom boravku, ova majka se sprema za plaćeno odlazak

Post Život

Najbolji lekcije iz ovogodišnjih govorova

Post Život

Najbolja tela na Emidima 2018

Post Život

16 puta Ponosni smo da budemo žene u 2018. godini

Post Život

7 koraka na zdraviji stav

Post Život

11 najsrećnijih slavnih kretena

Post Život

Šta očekivati kada očekujete abortus

Post Život

3 trikovi za propuštanje celulita