7 stvari koje treba znati o Megyn Kelly, ženi koja straši Donalda Trumpa | BA.Lamareschale.org

7 stvari koje treba znati o Megyn Kelly, ženi koja straši Donalda Trumpa

7 stvari koje treba znati o Megyn Kelly, ženi koja straši Donalda Trumpa

Ona ima dugu povijest odbijajući republikanske blowhards.

Evo 7 stvari koje treba znati o Spitfire koji plaši pantalone Donald Trump.

1. Neće Poziv sama feministička, ali ona Vjerujte u rodnu ravnopravnost

Megyn Kelly neće sebi zvati feministkinja (za to bi vjerojatno bilo nespojivo sa radi na Fox News), a ona drži svoje stavove o pitanjima kao što su abortus potpuno privatno.

Prema profil u-dubine Vanity Fair, Kelly misli da joj dostignuća govore sami za sebe i svog pola je irelevantno-rekla je magazinu da joj je uzor je Oprah Winfrey jer "ona nije igrao rodne karticu i ona nisam ' t igrati utrke kartice.

Ona je bila tako dobra da joj nisu mogli ignorirati. "

"Ali", dodao je Kelly, "svaki tako često, kao i svi [žene] znaš, moraš prestati i slap neko oko malo ko ne razume da smo zapravo jednaki i građani ne drugog reda."

I ona ima istoriju radili upravo to-odavno pre uspona predsjedničke kandidature Donalda Trampa.

U 2017. Godini, na primjer, nakon muškog Fox News doprinosi su se žalili da su žene primarne hranitelji porodice u domaćinstvu je perverzija "prirodnog poretka" u kojem Mužjaci su dominantni i ženski životinje predane, ona ih je pozvao na njenu emisiju i pitao "Zašto si dominantan i ja pokoran, i koji je umro i napravio vam naučnik u glavnom?

load...

... Imam listu ovdje studija koje kažu da vaša nauka nije u redu. "

2. Ona je bila uspešan advokat

Kada Kelly primjenjuju na program komunikacije na Syracuse University u nadi da postane novinar, ona je odbijena, pa je diplomirao političke nauke umjesto toga, prema Vanity Fair.

Odatle je išla na pravni fakultet i postao uspješan suđenje advokata na prestižnom advokatskoj firmi.

Vanity Fair piše da Kelly "bio je na putu do donošenja partner kada je shvatila da nije ispunjeno."

U dobi od 33, snimila demo i počeo da šalje ga na novinske kuće, uključujući i Fox News, gdje je ubrzo doveo se kao novinar.

3. Ona je mama, a Zaštitna o mamama koje radim za nju

Kelly je prvi muž je bio doktor.

Ona je sada udata za uspješan pisac Doug Brunt, s kojim ima troje djece: sina Thatcher i Yates, i kćer Yardley.

Vanity Fair izvještava da je na svojoj emisiji The Kelly File ", njen tim je sastavljen uglavnom od žena, od kojih su mnogi trudne ili su upravo rodila." A Kelly, rekao je magazinu ", rekao sam svima njima 'Ako se osjećate preopterećeni, molimo vas da dođe i razgovara sa mnom pa da pokušati pronaći rješenje. "

load...

Ne želim sve mlade majke da se vozi sa show jer smatraju da moraju birati između odanosti u emisiju i predanost svoje dijete. "

4. Ona se ne boji da obustavi Seksizam Across partijskoj liniji

Pored redovno trolling liberala i slavno skidanje Trump, Kelly također ima sklonost za stavljanje konzervativne "blow-kučina" u svojim mjestima.

Na primjer, u jednoj od svojih redovnih nastupa na O'Reilly Factor, ona je jednom rekao Bill, "Imate sklonost za taj pojam 'smiri' [žena]....

To je zaštitnički. "A u nedavnom intervjuu za Jeb Bush, ona je još jedan predsjednički kandidat vrpolji pitajući zašto on još nije odustao od utrke, iako je tako daleko u anketama i rekavši da je izgledao kao da nije znati kako se nositi s napadima iz Trump.

A onda je to vrijeme u 2016. Godine, kada su ga prijavio da je Obama pobijedio na izborima, ali Karl Rove je tvrdio da Romney i dalje mogao da dobije na osnovu brojeva u Ohio, Kelly ga je slavno je upitao: "Je li ovo samo matematika da radite kao republikanac da sami osjećati bolje ili je to stvarno? "

5. Ona je Pals sa Sheryl Sandberg, ali osporava Gloria Steinem

Sheryl Sandberg, Facebook COO i Lean U autor, sprijateljio sa Kelly nakon diveći joj hrabrost i pozivajući je da najmoćnijih Summit Fortune žene u skladu sa Vanity Fair.

"Megyn govori istinu na vlast", rekao je Sandberg časopis.

"Ona je teška, fer, i neumorno hrabar."

Kelly tvrdi da pitanja kao što su jednake plate i reproduktivna prava kojih su mnoge feminističke aktivistkinje, uključujući Gloria Steinem, pogledajte kao kritična u borbi za jednakost-zapravo podijeliti žena.

"Zašto ne može biti priznanje da, u nekim slučajevima, žene ukloniti se od radne snage za dugo vremena, a kada se vrate, naravno, oni neće dobiti točno jednaku platu?", Upitala je Vanity Fair.

"To je kao neke od ovih stvari anatema-ako ih reći, ti se izbačeni iz feminističke klub... Gloria Steinem ne stigne do izbaciti one druge žene iz feminističke kluba ili žensko-osnaživanje klub, jer ona kaže tako! "

6. Ona je otprilike trčao Show otkako je bio dijete

Vanity Fair je napisao da je "Kelly, koji je odrastao u Sirakuzi i predgrađu Albany, New York, treće dijete medicinska sestra i profesor obrazovanje, prilično je stigao na ovoj zemlji u Queen Bee".

Rekla je magazin koji kada je ona bila u srednjoj školi, nije mogla sjetiti čujem mame na zabavi raspravlja klinci koji se odnose na nju kao jasan "vođa grupe", te da je u srednjoj školi, ona je prihvatila javnog nastupa i otkrio da dobila je nalet obraćajući se okupljenim.

7. Ona je tajno "Violently Ill" Tokom Prvog republikanske debate

Vanity Fair prijavio da je ujutro rasprave, Kelly je "nasilno bolestan", i da je još uvijek toliko bolestan do večeri da je moderator rasprave "sa ćebetom preko nogu i kantu baciti u pored nje."

Rekla je časopis koji nikada nije ni smatrao sjedi ga.

"Ja bih otpuzao preko hrpe vrelom uglju da bi se na taj raspravu", rekla je ona.

"Niko je trebalo da bude sjedio za mene, čitanje moja pitanja."

Sve animacije stvara i / ili preuzeti preko giphy.com.

load...

Povezane vijesti


Post Život

Arianna Huffington govori o strašnom mestu Iscrpljenost može da vas odvede

Post Život

Get Organized: Saveti za čišćenje nereda iz vašeg života

Post Život

Intervju sa entuzijom Emmanuelle Chriqui

Post Život

Svi smo svesni da je nasilje u porodici problem - šta sada?

Post Život

Pridržavajte se vaše dijetalne dijeta gdje god da idete

Post Život

Psst! Gossip može da radi dobro

Post Život

7 stvari koje niste znali o potpredsjedničkom kandidaturom Timu Kaineu

Post Život

Da li verujete u duhove?

Post Život

Make Your Home a Health Retreat

Post Život

Kako se prijateljstvo menja u 20-im, 30-tim i 40-tim godinama

Post Život

Fotografija ove žene se pretvorila u mamu za šminkanje tela - ali ona je dobila poslednju reč

Post Život

Razgovor sa Marijom Bello