Zašto mnoge trudnice nisu prikazane za smrtonosne smetnje kože - sve dok nije previše kasno | BA.Lamareschale.org

Zašto mnoge trudnice nisu prikazane za smrtonosne smetnje kože - sve dok nije previše kasno

Zašto mnoge trudnice nisu prikazane za smrtonosne smetnje kože - sve dok nije previše kasno

U novom izvještaju zaključuje da prostranstva trudnica imaju da predugo čekaju na liječenje smrtonosnih melanoma.

LAG stavlja ne samo jedan, već dva života u opasnost.

Nova studija objavljena u časopisu JAMA Dermatology pogledao više od 7.600 stanovnika North Carolina koji su bili s dijagnozom melanoma.

Istraživači su otkrili da oni koji imaju Medicaid osiguranja koja pokriva oko polovine svih trudnica u SAD-u, odnosno od 2 miliona trudnoća godišnje-bili su 36 posto veće šanse od onih na drugim planovima osiguranja iskusiti kašnjenje od više od šest sedmica za hirurške uklanjanja njihovih raka.

Ipak, istraživanja pokazuju da pacijenti treba tretirati u roku od dvije sedmice za najbolje šanse za preživljavanje.

Šest nedelja je preporučeno maksimalno vrijeme čekanja;

Kada melanom proširio, mnogo je teže liječiti.

I trudna žena s melanomom može biti pod većim rizikom od komplikacija od te bolesti nego nonexpecting žena.

(Iako je studija učinjeno samo u Sjevernoj Karolini, istraživači kažu da se podaci mogu ekstrapolirati na cijelu zemlju u kojoj bi stvari mogle biti problematično: Prema našim istrage, North Carolina je daleko od najgore Derm-pustinji država; u Nasuprot tome, cijeloj državi Utah je pustinja.)

load...

ŠTA JE događa s MEDICAID

Program zdravstvenog osiguranja finansira vlada je postavljen da pomogne ljudima sa niskim primanjima i porodice, trudnice i osobe sa invaliditetom.

Mnoge države nude Medicaid trudnicama s višim prihodima od nonpregnant žena (čak i prihodi koji se kreću oko nacionalnog prosjeka za mlade žene), jer oni smatraju "ugroženim" grupa od strane američke vlade.

Dakle, ako oni pokriveni, zašto ne mogu da se njihova melanoma uklonjene?

Stručnjaci predlažu dva zabrinjavajuća teorije:

 • Mnogi doktori ne uzimaju Medicaid pacijenata.

  "Mi imamo pravi pristup do računa pitanju", kaže Sapna Patel, MD, melanom onkolog u Cancer Center MD Anderson u Houstonu.

  "Žene koje nazivamo Medicaid Dom zdravlja za Derm upućivanje možda morati čekati mjeseci za sastanak, a potom i osjetiti kašnjenje u tretmanu." Jedna studija je pokazala da je samo 32 posto američkih dermatologa prihvate nove Medicaid pacijenata.

  load...

  To može biti zbog toga što Medicaid naknadi doktori samo dio onoga što privatnih osiguravatelja rade i potrebno je više vremena za obradu tih plaćanja, istraživanja pokazuju.

  Zdravlje žena kontaktirala Medicaid za komentar, ali nije bilo odgovora kao vremena za novinare.

 • Trudnice na Medicaid da skočimo kroz medicinske obruča.

  Istraživači JAMA pretpostaviti da Medicaid pacijenti mogu čekati duže za operaciju zbog loše koordinacije njege.

  Razmislite o tome na ovaj način: Manje dermatologa znači da možda morati dobiti dijagnozu iz PCP.

  U tom trenutku, morate pronaći dermatološke hirurg-tih, takođe, malo i daleko između na Medicaid.

  Ta osoba mora biti u stanju da vam stane u ASAP.

  Ipak, oni ne mogu, jer je, kako nam jedan derm rekao, a dijagnosticiranje dermatolog ćete svoje pacijente brže od novih ljudi.

  Sve ovo objašnjava nalaz više studija: da kada liječnik opće zaštite ili drugi pomoćnik zdravstvene zaštite, nasuprot Derm, dijagnozu melanom, ne postoje više kašnjenja ekscizija.

Vidjeti zašto je ova žena 9 mjeseci da se s dijagnozom melanoma:

A ŠIRENJE ZABRINUTOST

Gotovo trećina slučajeva melanoma oboli kod žena u reproduktivnom godina.

Jedno od objašnjenja: Šteta od sunca stičemo kao deca obično se pojavljuje 10 do 20 godina kasnije, kaže Patel, stavljajući žene u dvadesetim i tridesetim godinama u opasnosti.

Jednom trudna, mnoge žene ne prioritet provjere kože.

Oni su vjerojatno više bave vide svoje ginekologa nego, recimo, koji ima novi mladež na nozi odjavio, a potom dobiti brzu dijagnozu, kaže Patel.

Istina je da je melanom u trudnica je prilično neuobičajeno, ali kada se to dogodi, to može biti ozbiljno.

Biološki, trudnoća sama po sebi može izazvati melanoma za neke žene.

Trudnoća smanjuje efikasnost imunog sistema.

"Ovo je način prirode sprečavanja tijela iz odbacuje nešto" strani "i štiti fetus ali mi se oslanjamo na to imuni sistem da štite organizam od stvari kao što su rak i melanoma", objašnjava Patel.

"U nekim slučajevima, melanomi se mogu javiti zbog onoga što zovemo 'imunološki bijeg'", što znači da krišom kroz vrata dok je imuni sistem je ugrožena. "

Ovo imuniteta omogućava melanoma opasniji.

"Iako ima mnogo toga što ne znamo, vidimo se odnose na obrasce sa melanomom što mu je dijagnosticirana na naprednije države, a napreduje brže u trudnoći", kaže Patel.

2017. Studija iz Cleveland Clinic i objavljeni u časopisu Journal of American Academy of Dermatology, otkrili da žene koje su dijagnosticiran tokom ili neposredno nakon trudnoće su znatno veće šanse da imaju tumore proširio na druge organe i imaju povratak raka nakon tretmana.

Još jedan hipotetički razlog za rast melanoma kod trudnica: estrogen.

"Mi smo imali osećaj da, iako melanom nije hormonski prešao kao što je rak dojke ili rak jajnika, moglo bi biti hormonalni faktori koji doprinose, posebno tokom trudnoće, promjena na koži", kaže Patel.

Činjenica je da trudnoća može donijeti na melazma, tamne mrlje na licu, tako da "znamo da hormoni su već rade stvari na sam pigment u tijelu", nastavlja Patel.

Trenutno nema podataka koji dokazuju da dodatni estrogen uzrokuje ili ubrzavanje melanoma kod trudnica, ali istraživači su zainteresovani za proučavanje ove.

Dva života u opasnosti

Kada melanoma metastazira, ili se širi na druge organe ili limfne čvorove, to zahtijeva složenije mogućnosti liječenja.

Neki od njih poput imunoterapija, efikasniji od hemoterapije za kasnoj fazi kože raka can't se koristiti tokom trudnoće, jer nisu mogli staviti bebu na rizik za autoimune bolesti.

"Ako pacijent ima metastatski melanom i da je u svom prvom ili drugom tromjesečju, to je vjerojatno da će biti u mogućnosti da dostavi termin bez melanoma postaju veoma opasne po život", kaže Patel.

Ranije ove godine, 30-godišnji New Jersey je mama umrla samo tri dana nakon što je rano isporuke na šest mjeseci trudna, a tri tjedna nakon što je njen dijagnoze, od metastatskog melanoma koji se proširio cijelom njenom tijelu tokom trudnoće.

I iako je izuzetno rijetko, melanom je jedan od rijetkih karcinoma koji može preći preko od majke u posteljicu, što utiče na bebu.

"To je tragičan kada se to dogodi, jer će beba obično melanoma u prvoj godini života, i zbog toga što je bolest napredovala, to je uvijek fatalno", kaže Patel.

ZAŠTITA mama i BABY

Ako postoji dobra vijest, to je da, ako je uhvaćen rano i općenito, većina melanoma su od raka koji je lokaliziran na kožu generalno ne stavi trudnica ili bebu na dodatni rizik, kaže Justin Ko, MD, direktor medicinski dermatologija na Stanfordu zdravstvenoj zaštiti i klinički profesor na Stanford University School of Medicine.

Liječnici (i dermatolozi i mnoge dokumente primarne zaštite) može sigurno izvesti biopsija kože sa lokalnom anestezijom tokom trudnoće, zbog čega je to ključ za redovne provjere rak kože (pogotovo ako ste to u prošlosti) i prijavljuju sumnjive mladeži u svoj MD

Za one koji se bore da se sastanak, to je ključno da budem precizniji prilikom pozivanja kancelariji Derm a.

Reci recepcioner ste dijagnosticiran melanom i treba uklanjanje ASAP, a ako ste trudni, obavezno spomenuti Situacija je posebno vremenski osjetljive.

Ako to ne radi, potražnja je da razgovara s lekarom ili medicinska sestra, i budite uporni.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Reeboks NFL pravila za prenos svesti o raku dojke protiv raka dojke

Post Zdravlje

Da li su probiotski dodatci zaista vredni uzimanja?

Post Zdravlje

Zajedničko ponašanje koje povećava rizik od raka do 66 procenata

Post Zdravlje

Pinki (konjunktivitis)

Post Zdravlje

7 načina da ostanete na vašoj igri čitav dan

Post Zdravlje

Smanjite rizik od raka grlića materice

Post Zdravlje

Ove priče o seksualnom zlostavljanju u operativnim prostorijama su užasne

Post Zdravlje

Psorijaza

Post Zdravlje

Preeklampsija i Eklampsija

Post Zdravlje

Da li je Aspirin novi Wonder lek?

Post Zdravlje

11 Slučajni razlozi zašto je Vaš Period potpuno nestao

Post Zdravlje

Squamous cell carcinoma of the plunges