Uradio sam nakupljenu fotografiju - za moje zdravlje | BA.Lamareschale.org

Uradio sam nakupljenu fotografiju - za moje zdravlje

Uradio sam nakupljenu fotografiju - za moje zdravlje

Zato sam i ogoljeno je sve po naredbi mog doktora

"Dakle, definitivno će biti potpuno goli za ovo?"

Pitam Paulina, moj fotograf.

Ona klima glavom.

Imam žalostan flashback na moju odluku da se ne brijem noge tog jutra.

Ja ne vuče Khloe Kardashian i rade neke seksi, gola na snimanju za mog dečka.

Ja čak ni ne želim biti ovdje.

Ovdje sam jer mi je dermatolog rekao da bi bila dobra ideja, što je razlog zašto pratim Paulina naređenja i ispustite ogrtač.

Sve za nauku

Paulina je specijalizirana u full-tijelo medicinski fotografije-u suštini, uzimajući slike najviši definicije svakog poslednjeg centimetra vašeg tijela, tako da doktori mogu koristiti slike kao referencu.

Plastični hirurzi ih koriste tako da možete vidjeti polazište pacijenta kada su svi drogirani i savijenog izgleda na operaciji.

Moje Derm, Julie Karen, MD, od Kompletna kože MD u New Yorku, želi da su ove fotografije snimljene tako da nisam ljudsko Pincushion svaki put kad je vidim za provjeru raka kože cijelog tijela.

Konstelacija mladeža na mom tijelu čini posebno važno za mene (i njoj) da ostanete na vrhu moje projekcije raka kože.

"Pacijenti s više od 100 molova su sedam puta veće šanse da bude dijagnosticiran melanom nego pacijenti sa manje mladeži", kaže Karen.

Što je još gore, moj mladeži ne svi isti.

Mnogi su različiti u boji.

Drugi su asimetrični.

"Fotografska dokumentacija da je određeni krtica se nije promijenila je važno povratnu informaciju da je lezija ponaša u benigni mode", kaže Karen.

Prijevod: Ove horrifyingly visoke definicije slike sam uzevši će pomoći Karen reći koje mladeži se pretvara i treba biopsiju kao rezultat-kao i pomoći joj mjesto nove mladeži koji se pojavljuju na mom bod.

load...

Je sretna vijest za mene je da to znači da ću moći izbjeći što više biopsije kao i obično.

Imao sam više od desetak u posljednjih deset godina, na svu sreću koje su sve vratiti benigni.

VIŠE:

Koji je Vaš rizik Rak kože?

Neka Naked Shoot Begin

Podsjećam sebe od prednosti radim (Manje biopsije! Ranog otkrivanja melanoma!) Kao Paulina počinje da kačite.

Držim oči zatvorene 5-godišnjeg stilu, kao da je činjenica da ne vidim šta se dešava znači možda Paulina ne mogu vidjeti stvari, ni.

Sa moje oči stisnute zubima, pratim Paulina naredbi: "Držite desnu ruku paralelno sa zemljom, dlan mi je okrenut okrenite celo telo tako ste okrenuti prozore; sada okrenuti na drugu stranu, a sada se suočavaju sa leđa."

load...

I udari oko 20 pozama kako bi se pomoglo Paulina dobiti visoke definicije snimke svake dio mog tijela, iz moje kose do dna mojih nogu.

Cijeli proces traje oko 15 minuta-stvarno nije tako loše, i definitivno ne vrijedi mnogo, mnogo više minuta straha sam stavio sebe kroz prije snimanja.

"Dakle, mnoge žene dolaze u za ukupne tjelesne fotografije kaže da su oni stavili ga već godinama," Paulina kaže mi kao Pravim mali razgovor jednom sam sretno ponovo nosi moju haljinu.

"Kada smo gotovi, oni kažu:" Pa to nije bilo tako loše. "" A to stvarno nije bilo.

Šta će biti loše?

Podizanje ove visoke definicije slike kada ih štampa.

Da, štampa.

Budući da većina dermatologa nemaju prostora za čuvanje ove slike za vas u svoj zdravstveni karton-i slikovne datoteke su toliko veliki da vam je potreban poseban program računar da ih skinuti i sakriti ih u dubokim dubinama vaših elektronskih datoteka-I 'ću se vratiti u studio da pokupi vezivo puna mom golom snimaka tijela i tote ih zajedno sa mnom u svakom budućem dermatologa imenovanja.

I mislio sam kupaći kostim shopping je bilo loše.

Na putu kući, svratim na uredski materijal prodavnicu da pokupi zaključavanje kutiju gdje ću sakriti registrator punu golih fotografija.

VIŠE:

Scary Istina o solarijuma

Je cijelo tijelo Photography prava stvar za vas?

Sa melanomom češći nego ikada prije i doktori službeno pozivanje bolesti epidemije među mladim ženama, postoji dobra šansa ukupne tjelesne fotografija može biti dobra odluka za tebe.

Karen kaže da je to prije svega korisno za pacijente s puno mladeža (kao i ja), ali ona također kaže prethodne pacijenata melanoma, oni sa porodičnom istorijom melanoma, a pacijenti koji su imali mnogo prije biopsije imati koristi kao dobro.

"Pacijenti često žele svaki krtica skinut-posebno ako su imali melanom dijagnozu ali neki mladeži koji su bili s vama za dugo vremena su stabilni", kaže Karen.

U stvari, samo oko jedne trećine od melanoma se javljaju unutar mladeži već postojećih.

Ostale dvije trećine melanoma dogoditi u prethodno normalnu kožu, sa novim mladež formiranje.

"Iz tog razloga, uklanjanje svih molova pacijenta nije ni praktični ni primjereno, jer to neće eliminirati jedan je rizik od melanoma", kaže Karen.

"Međutim, ako prethodno stabilnog mladež počinje da se menja, čak i suptilno-to treba ukloniti, jer može ukazati da je krtica je atipična ili eventualno razvija u ranoj melanoma."

Što znači da one visoke rezolucije slike koje će uskoro biti u mom posjedu može pomoći Karen otkriti bilo super-suptilne promjene i pomoći joj uhvatiti moguće melanom rano, kada je većina izlečivo.

Naravno, prevencija raka kože kao što je ovaj ne dolazi jeftino.

Račva sam preko $ 457 za moje gole slikanja, što može ili ne može biti pokrivena osiguranjem.

(I, kao i većina ljudi, morat će podnijeti one oblike na svoju da vidim šta moj plan pokriva.) Ali, kad mislite o činjenici da svaki biopsija košta oko $ 150 pop-trošak moje osiguranje pokriva samo dio njenog radnog granatirale se za ove slike meni će vjerojatno spasiti neke ozbiljne dolara za mnogo godina.

Da biste pronašli legitimne fotograf, pitajte dermatolog za upućivanje.

Ako on ili ona ne imati jedan, pozovite ured lokalnog plastičnog kirurga koji je dobio ime medicinske fotografije studio oni koriste.

I prije nego što se uzme u obzir uštede malo novca za sebe tako što je zaista lijepo kamera koju si dobila za rođendan u dobre svrhe, razmislite još jednom.

"Ono što čini medicinske fotografije tako korisna je kombinacija rezoluciju fotografije, uglovi na kojoj su slike su uzeti i sveobuhvatnost snimaka", kaže Karen.

"Zato što izobličenje zbog čudno ribolov ili rasvjeta je svedena na minimum, doktori mogu lakše pratiti određenim područjima tijela i mladeži."

Ako ne možete priuštiti procedure, postoji dobra šansa dermatologa uzima digitalne fotografije vaših mladeža na vašoj koži raka imenovanja.

Međutim, to nisu ni približno tako visoke rezolucije kao što je medicinski fotograf može potrajati.

Suština: Nestrpljiv sam da ogoljeno sve to za Paulina i Karen.

Strahujem da dermatolog kao i većina ljudi se boje zubara.

Svaki put Karen vadi joj lupu i počinje analizom moje mladeži i pjege, idem na tamnom mjestu i zamislite dobiti telefonski poziv mijenja život sa dijagnozom potencijalno opasna po život.

Sada, zahvaljujući mom registrator gole slike, osjećam se kao da radim sve što mogu da budu proaktivni o prevenciji raka kože i ranog otkrivanja.

Sada, sve što je ostalo da se boji nekoga pronalaženju ključ za tu kutiji.

VIŠE: Rak kože Kills

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ovo je nova sezona rezolucije kada imate poremećaj ishrane

Post Zdravlje

Da li imate poremećaj spavanja? Odgovori na ova 5 pitanja Da biste saznali

Post Zdravlje

Iscrpljen? Zar nisu svi?

Post Zdravlje

Da li su probiotski dodatci zaista vredni uzimanja?

Post Zdravlje

Astma

Post Zdravlje

Napustio sam sok za mesec dana - Evo šta se desilo

Post Zdravlje

8 stvari koje ste čuli o STD-ima koje su potpuno bogate

Post Zdravlje

Pneumonija

Post Zdravlje

Da li su vredni preventivnih zdravstvenih projekcija?

Post Zdravlje

7 Potpuno neumorna pitanja koja ste previše zapanjivi pitati

Post Zdravlje

Postoji li najbolje vreme za dan?

Post Zdravlje

5 znakova Vaš bubuljivanje nije normalno