Upravljanje bola: Lekovi za zamenu tablete | BA.Lamareschale.org

Upravljanje bola: Lekovi za zamenu tablete

Upravljanje bola: Lekovi za zamenu tablete

Stop pilula: Saznajte kako možete olakšati bol sa alternativnim ublažavanje bolova

Držeći na flaster jednom umiruje svaki bolesti.

Sada imamo odrastao verzija ljepila lek za sve: zakrpe.

Nikotina i kontrola rađanja zakrpe su već godinama, ali doktori su sve više koriste ljepljive tretmani za druge zdravstvene probleme, uključujući i Attention Deficit Disorder, gubitak težine, i nepravilan rad srca.

Zašto pomak?

"Zakrpe su atraktivna alternativa pilule jer lek se očisti kroz vaše tijelo drugačije", kaže Kay Johnson, MD, profesor interne medicine na University of Cincinnati.

Lek u patch apsorbira direktno u krvotok, a pilule putuje kroz probavni sistem, gdje mogu izazvati toksične neželjene efekte poput krvarenja.

Dakle, ako imate osjetljive želudac ili su zabrinuti da lijek kabinet može da liči Courtney Love, pitati o liječenju ove uslove sa recept zakrpe.

Flaster protiv mučnine sa Transderm Scop Kako radi dime veličine patch palice iza uha i stalno oslobađa skopolamin, lijek koji smiruje nervna vlakna unutrašnjeg uha koje uzrokuju osjećaje mučnine, kaže Connie Warren, MD, porodica praktičar u Marysville, Ohio.

load...

Mučnine putnici prijavili 75 posto manje mučnine kada koristite Transderm Scop.

Doktori propisati zakrpu prije operacije sprečavanja mogućih neželjenih efekata od anestezije i lijekove protiv bolova kao što su mučnina i povraćanje.

Depresija Patch sa emsam Kako radi selegilina, a monoaminooksidaze inhibitor (MAOI), podiže nivo raspoloženja za jačanje mozga hemikalije serotonina i dopamina.

U obliku tableta, selegilina i drugih MAOI može uzrokovati udaraca ili šiljcima opasan krvni pritisak kada se uzima sa određenim namirnicama, uključujući dobi sira i vina.

load...

Ali ovaj rizik nestaje s niskom dozom emsam jer zaobilazi sadržaj stomaka, kaže Aleksandar Bodkin, MD, psihijatar na Harvard Medical School.

Knee Pain, bol u leđima, Sindrom karpalnog tunela Patch sa Lidoderm Kako radi Gdje god da postavite ovaj patch, anestetik lidokain ublažava bol.

Izvorno dizajnirane za liječenje bol šindre, Lidoderm pokazano je kako bi se olakšao druge neprijatnosti baš kao i recept bol za ublažavanje.

Lidoderm može ciljati specifična područja ponuditi snažniji tretman bez mogućnosti čireva ili moždanih udara povezano s pilulama kao Celebrex i Vioxx, kaže Alan Kivitz, MD, u Altoona artritis i osteoporozu centar.

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Akutni pankreatitis

Post Zdravlje

Intersticijski cistitis

Post Zdravlje

Apendicitis

Post Zdravlje

5 Oči Lekari podelite najluđe stvari koje su ikada videle na poslu

Post Zdravlje

Ove žene su pisale smešne Odesa do perioda na Twitteru

Post Zdravlje

Squamous cell carcinoma of the plunges

Post Zdravlje

Šta vaš tata može da vam kaže o svom zdravlju

Post Zdravlje

Pregled gubljenja

Post Zdravlje

Da li bi Kylie Jenner čak dozvolila da se ponaša kao Surrogat Kim Kardashiana?

Post Zdravlje

5 znakova Spasmovi mišića su nešto ozbiljniji

Post Zdravlje

Opasnost od dijabetesa koju niste čuli

Post Zdravlje

Sindrom policističkih ovarijuma