Toni mogu biti krivi za ova dosadna zdravstvena pitanja | BA.Lamareschale.org

Toni mogu biti krivi za ova dosadna zdravstvena pitanja

Toni mogu biti krivi za ova dosadna zdravstvena pitanja

Kao tvoj hrkanje, za jedan.

Prema podacima američkog National Library of Medicine, krajnika su dio limfnog sistema vašeg tijela, što pomaže u borbi protiv off infekcija.

S obzirom da se nalaze u stražnjem dijelu grla, krajnika često su prva linija obrane protiv bakterija kao što su virusi i bakterije koje se unose u organizam kroz nos ili usta.

Krajnike su dizajnirani kako da primi i spriječiti klice od ulaska dublje u vaše tijelo, kao i da zvoni na imunološki sistem da proizvodi antitijela kada postoji napadača.

Ali ako dobiju prezaposleni ili preopterećeni, krajnici sami mogu zaraziti, nanoseći im da otiče i to iritira, stanje koje se naziva krajnika.

Često uzrokovane alergija, bakterija ili virusa kao što su Streptococcus ili Epstein-Barr, verovatno ćete znati nešto nije u redu, jer je povratak u grlo će biti bolna i bolno.

load...

Međutim, krajnici mogu također igrati sporednu ulogu u brojnim drugim iznenađujuće uvjetima možete biti pate od, uključujući sljedeće:

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

Iako su mnogi krajnik kamenje su male i ne izazivaju nelagodu, kada formiraju veće kalcifikacije, oni mogu napraviti gutanja bolno.

"Kada je [tonzile kamenje] su hard rock, mogu djelovati kao strano tijelo i izazvati lokaliziran nelagodu", kaže Murray.

"Kada se guta, to je kao da imate pin u grlo."

Ako imate gutanja nelagoda i nemaju alergije ili virus kao upalu grla, bol može biti uzrokovana velikim krajnika kamenjem.

Ponekad možete izbaci tonzile kamenje kod kuće energično grgljanje slane vode ili čak i kašalj.

Međutim, veći tonsoliths može zahtijevati konsultacije sa specijalistom uha, nosa i grla (ENT) kako bi razgovarali o profesionalnim opcija uklanjanje, kao što su laserski krajnika cryptolysis.

load...

Prema glave i vrata Instituta New York, u toku ovog postupka, što je i učinjeno u lokalnoj anesteziji (što znači da si budan), liječnik umeće cijev koja sadrži laser kroz nosnice i niz grlo do eksplozije kroz krajnika kamenje.

Prijavi se za ženske zdravlja newsletter da biste dobili naš najnoviji zdravlje, gubitak težine, fitnes, i seks priče isporučene ravno u vaš inbox.

Piljenje trupaca što vi ili vaš partner neprospavane noći?

Prema American Academy za ORL, uvećane krajnike mogu biti uzrok hrkanja.

"Kada su uvećane krajnike, veličina ometa prolaz zraka", kaže Murray.

Dok je hrkanje može biti dosadan, to baš i nije štetan (osim na svoj cilj osam sati zatvaranje oka), osim ako je u pratnji apneje u snu, u kojem tijelo biva smanjen kisik tokom sna, zbog pauze disanja ili disajnih puteva blokade.

Dok uvećani krajnici su češće uzrok hrkanja kod djece, kako se procjenjuje, četiri od svakih 100 srednje dobi muškaraca i dva od svakih 100 u srednjim godinama žene imaju opstruktivne apneje u snu koji mogu biti uzrokovano uvećanim krajnicima.

"Krajnika može biti uvećana zbog urođene stanje ili da se ponavlja infekcije ili drugih faktora", kaže Gallups.

Ako je stanje teške, uklanjanje krajnika može se preporučiti.

"To je u krajnjem slučaju, ali to je najčešći tretman za ovu vrstu hrkanja jer je malo ljudi žele da nose Continuous Positive Airway Pressure uređaja (C-PAP) svake noći kako bi disajne puteve otvorene", kaže on.

Hirurško uklanjanje krajnika (poznat kao vađenje krajnika) je prilično standardna operacija obavljena od strane ORL i često uključuje uklanjanje andenoids-zakrpe od tkiva koji sjede u stražnjem dijelu nosne šupljine i rad u kombinaciji sa tonsils- kao dobro.

Ali sama operacija je bila u padu.

Prema American Academy za ORL, broj tonsillectomies značajno je opao od 1970-ih, kao što ima doktora centralni razlog preporučiti tretman.

Prije trideset godina, oko 90 posto tonsillectomies su oblikovani za tekuću infekcije;

Sada je oko 20 posto od infekcije i 80 posto za opstruktivne problema sa spavanjem.

Dok neke studije pokazuju skromne koristi za djecu koja pate od stalna pitanja krajnika, operacija ima mješovite rezultate u njegovu djelotvornost za odrasle.

"Tonsillectomies bi trebalo da bude posljednji tretman centar za sva pitanja krajnika, jer uvek može biti komplikacija sa operacije", kaže Gallups.

Osim toga, kaže on, operacija nije uvijek zajamčena rješenje za vaše probleme.

Ako ste pate od redovnih upalu grla ili ovi drugi problemi krajnika, naći ENT ovaj sertifikat koji je spreman da prvo istraže sve nehirurško opcija.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Skolioza

Post Zdravlje

Manje Stres: Brzi i jednostavni načini smanjenja stresa

Post Zdravlje

Šta voli da živi sa torbom iz Ostomy

Post Zdravlje

Postignite svoje ciljeve: Kako da održite svoj uređaj živog

Post Zdravlje

Uzmite Bizarre Look Back u periodu proizvoda koji se koriste tokom istorije

Post Zdravlje

7 stvari Farmacisti žele da znaju, ali nikada neće reći

Post Zdravlje

Medicinski testovi na terenu: da li su sigurni?

Post Zdravlje

Koliko su sigurni proizvodi lepote koji koristite svaki dan?

Post Zdravlje

Kako je život sa Scoliozom oblikovao sliku moje tijelo

Post Zdravlje

Pneumonija

Post Zdravlje

Prebacivao sam se od jednokratnih do višekratnih pamučnih podloga - Evo šta se desilo

Post Zdravlje

Smanjite rizik od raka grlića materice