Postoji efikasan terapijski tretman jajčeva - pa zašto ga lekari ne koriste? | BA.Lamareschale.org

Postoji efikasan terapijski tretman jajčeva - pa zašto ga lekari ne koriste?

Postoji efikasan terapijski tretman jajčeva - pa zašto ga lekari ne koriste?

To nije zadovoljavajući odgovor.

U 2006. Godini, Nacionalnog instituta za rak donio je rijedak "klinički najava" (posebno upozorenje objavio samo kada je novi nalaz je toliko važan da medicinske prakse treba da u skladu s tim promijeniti) kaže da je kombinacija nakon kemoterapije ispumpava direktno u želudac i upravljanje u tipičan intravenski način mogli dodati najmanje 16 mjeseci za život pacijenata.

O svojim nalazima na bazi, organizacija ohrabrio korištenje ovog tretmana, poznat kao IP / IV.

Tretman je efikasna, kaže Andrew Berchuck, MD, direktor ginekološke onkologije Duke Cancer Institute, jer hemoterapije upravlja direktno u trbušnu šupljinu (jaz fluid-punjeni između zidova abdomena i organa unutra), i sajt mnogo raka, a ne u mnogo dalje ruku.

U ovoj novoj studiji objavljenoj 3. Augusta u Journal of Clinical Oncology, autori pogledao podataka na osnovu 823 žena sa III fazi raka jajnika koji su bili tretirani na šest nacionalnih Comprehensive Cancer Network institucija od 2003. Do 2017. Godine su ispitali upotrebu IP / IV hemoterapije kod ovih žena, a zatim je odabrao manji podgrupa ovih žena i odnosu ishoda IP / IV hemoterapije protiv samo korištenje kemoterapije putem IV.

load...

Sve žene su imale operaciju pre nego što tretman.

Možda najvažnije, istraživači studija potvrdila prethodna istraživanja koja IP / IV pacijenti živjeli duže od onih koji su samo primili infuziju hemoterapije, nalazeći da 81 posto bivše bili živi nakon tri godine, u odnosu na 71 posto u drugoj grupi.

S obzirom na navedeno, istraživači su otkrili da u šest elitnih bolnicama od raka u SAD-u studirao u periodu od devet godina, manje od 50 posto od jajnika pacijenata od raka dobila tretman, i najmanje jedan od pojedinca bolnicama koristi tretman u kao nekoliko četiri posto svojih pacijenata koji su bili kandidati za to.

Postavlja se pitanje: Zašto se ne doktori upravljanje IP / IV hemoterapije više jajnika pacijenata rak?

Postoji nekoliko razloga: Prema ovoj novoj studiji, jedna moguća prepreka je strah od toksičnosti se odnose na tretman.

Autori studije naveo da je bilo više slučajeva anemije i hospitalizacija u žena koje su imale IP / IV kemoterapije u odnosu na intravenski hemoterapiju.

Berchuck kaže IP / IV može biti teže nositi nego samo IV: Može izazvati više mučninu i povraćanje, veće stope oštećenja živaca, i više nelagoda na mjestu gdje je to upravom.

load...

Zbog toga je, kaže samo najviše odgovara i stanju bolesnika treba da dobiju tretman.

Još jedan od mogućih objašnjenja za nedovoljnog IP / IV tretman je nedostatak pristupa ginekološkog onkologa, koji imaju tendenciju da se koncentriran u većim gradovima.

Berchuck kaže da mnoge žene na kraju će se medicinski onkologa za hemoterapiju, i oni mogu biti upoznati sa administriranje IP / IV.

Autori studije priznajem da je bilo nekih ograničenja za svoja otkrića: Jedan, oni nisu bili u stanju za usporedbu razlike stopa preživljavanja između različitih IP / IV kemoterapije režima.

Dva, oni nisu bili u stanju uključiti pacijenata koji su primali doze guste paklitaksel (lijek koji se koriste za liječenje raznih oblika raka).

Da je to bila uključena, stope preživljavanja između IP / IV hemoterapije i intravenski hemoterapije možda nije razlikovala toliko mnogo, oni su napisali u svojim nalazima.

Ali sve u svemu, istraživači su zaključili da su IP / IV je efikasan još možda nedovoljno koriste tretman za poboljšanje ishoda jajnika pacijenata od raka.

Nadam se da njihovo istraživanje će dobiti ljudi pričaju-i, na kraju, spasiti više života.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Imate li bol u periodu? Stavite pin u nju

Post Zdravlje

Velika depresija

Post Zdravlje

7 faktora koji mogu uzrokovati neplodnost

Post Zdravlje

Da li možete imati Autoimune bolest?

Post Zdravlje

3 znakovi koje ste izgubili od sreće i sada imaju Tendinitis

Post Zdravlje

Zašto se moje oko trzaja?

Post Zdravlje

Žene sada objavljuju fotografije svojih fibroida materice svuda preko Reddita

Post Zdravlje

5 puta trebate pozvati bolesne da rade

Post Zdravlje

Ova žena se borila da bi završila mučnjavanje ženskih genitalija u SAD

Post Zdravlje

Kako Ja Živim - i Prosperitet - Sa povredom kičmene moždine

Post Zdravlje

Kako ovaj jogi povlači masu riječi

Post Zdravlje

Policistička bolest bubrega