PMS: učiniti najviše od menstruacije | BA.Lamareschale.org

PMS: učiniti najviše od menstruacije

PMS: učiniti najviše od menstruacije

Menstruaciju: Postoje moguće dobre ciklusu menstruacije.

Ozbiljno, ne možemo to dokazati

Prekidu vatre Spreman za zaustaviti troše 1.500 $ godišnje na paket-dnevno navika?

Nows najbolje vrijeme za odvikavanje od pušenja, kaže Louann Brizendine, MD, autor The Female Brain.

Nikotina žudnje su obično najjači u prva 2 tjedna nakon odvikavanja, ali ide bez dima u ranoj fazi ciklusa će ih lakše upravljati, jer povlačenje simptomi su slabiji kada je nivo progesterona niska, navodi se u najnovijem pregledu studija na Medicinskom Sveučilište Južne Karoline.

Dana 11 do 14: The Drop Zone Na midcycle, nivo estrogena vinuti, što je dovelo do porasta LH, hormona koji signalizira jajnike da izbaci svoj mali kromosom bomba jajeta.

Tačan datum svoje pušten je drugačiji za svakoga, ali ovulacije obično pada oko 14. Dana, kaže Mary Abusief, MD, aclinical kolega u reproduktivne endokrinologije i neplodnost u Brigham i Womens Hospital u Bostonu.

S obzirom da si prepun estrogena, nows bio dobar trenutak da Don papir Minidress Bris, spekulum, bris - osjećaj gadljivi još?

Žene se često žale na neugodnosti Papa-test, u kojem malom četkom vuče nekoliko ćelija iz cerviksa, kaže Toni Weschler, MPH, a žensko zdravlje edukator i autor Uzimajući zadužen za plodnost.

load...

Yeeeesh.

Ali u danima prije ovulacije, vaš cerviks omekšava i otvara pustiti cervikalne tekućine van - i sperme u, ako je taj što si poslije.

Zakazati vožnja u uzengije sada stojiš da se izbjegne puno štipanje.

Komanduje Sala Možete vjerojatno raspravljati krugovima oko tvog dečka bilo noći u tjednu, ali ovih dana mogli moderirati jedan O'Donnell / Trump smackdown.

Poplava estrogena povećava mozak sposobnost da uhvatim zadataka riječ u vezi, kaže Pauline Maki, vanredni profesor psihijatrije i psihologije na Sveučilištu Illinois u Chicagu.

load...

Nekoliko studija, uključujući i onaj koji Maki je vodio za Nacionalnog instituta za starenje, su otkrili da su žene verbalno agilni i mogu pristupiti svojim Rječnici brže u midcycle nego u drugim vremenima u mjesecu.

Prijevod: vremena da se održati prezentaciju, ići na razgovor za posao, ili konačno podmirenje dugogodišnji Beatles protiv Kamenje raspravu.

Go for O Upravo sada možete biti hornier od Hugh Hefner na twin konvenciji, tako iskoristiti.

A 2004 studija Univerziteta u Čikagu je predložio preimenovanje ovom dijelu ciklusa seksualne faza, jer su učesnici imali jaču seksualnu želju, povećana fantazije, a još Randy aktivnost dok ovulira.

I studija iz Milana 2005 napomenuti da u ovoj fazi, žene imaju veći nivo u krvi oksitocina, mozak kemijske koja povećava tijekom orgazma.

Dani 15-28: Fade-Out Nakon ovulacije, imate oko 2 tjedna do Big Red ponovo udara.

U ovoj fazi, jajnici luče manje estrogena i više progesteron, hormon koji pomaže u održavanju sluznice maternice za slučaj jaje čeka se oplodi.

Ako je čudo života ide neiskorišten, drugi menstrualnog ciklusa proizlazi, što znači da bi trebalo da se pripremiš za PMS.

Nows dobro vrijeme za: Rent a Pretty-Boy Flick dame vole mekši jawlines i napućene usne, posebno u ovo doba u mjesecu, prema mozak na Univerzitetu Aberdeen u Škotskoj.

Nakon ovulacije, povećane razine progesterona pripremi tijelo za trudnoću, bez obzira na to da li je jaje oplođeno, kaže vodeći istraživač Ben Jones, MD Biti Preggo zahtijeva simpatije i podrške, i ženstvena lica se smatraju više brižne, kaže on.

To znači da Tobey Maguires u, Matthew McConaugheys van.

Burn Belly Bulge Youll učiniti više u borbi protiv salo ako hop na pokretnoj traci preperiod, tvrdi studija 2003 objavljena u European Journal of Applied Physiology.

Vaše tijelo sagorijeva više masti na kraju ciklusa, jer je progesteron promovira korištenje masti kao izvor energije, kaže vodeći istraživač Leanne Redman, Ph.D., iz Biomedical istraživačkog centra Pennington u Baton Rouge.

Ona čak preporučuje planiranje treninga oko menstrualnog ciklusa: joga, pilates ili trening snage kada imate menstruaciju i visokog intenziteta kardio postovulation.

Sada samo treba uvjeriti trenera da biti na krpu opravdava get-out-of-kardio-free karticu.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ovi znaci su mogli naznačiti da imate toplotni udar

Post Zdravlje

Saznajte više spavanja: 10 mitova za spavanje

Post Zdravlje

Zajedničko ponašanje koje povećava rizik od raka do 66 procenata

Post Zdravlje

Promenite svoju sudbinu - počev od sada

Post Zdravlje

9 načina da napravite svoj period sisati manje

Post Zdravlje

Medicinski testovi na terenu: da li su sigurni?

Post Zdravlje

8 stvari koje nikada nisi znala za e-cigarete

Post Zdravlje

Koliko su sigurni proizvodi lepote koji koristite svaki dan?

Post Zdravlje

5 znakova apendicitisa koji nisu abdominalni bol

Post Zdravlje

Preeklampsija i Eklampsija

Post Zdravlje

Psorijaza

Post Zdravlje

5 znakova Sepsisa o kome treba da znate