Nocni boravak koji vas gura u depresiju | BA.Lamareschale.org

Nocni boravak koji vas gura u depresiju

Nocni boravak koji vas gura u depresiju

Istraživači su dugo poznato da izmenjenim ciklusa jarko svjetlo izloženosti (tj malo prirodnog svjetla tokom dana, i veštačke svetlosti iz vašeg laptopa ili televiziju noću) može utjecati na obrasce spavanja i da nedostatak sna može izazvati depresiju.

"Ono što me je sokiralo je da si mogao dobiti depresije nalik na snagu bez sna ili cirkadijalni ritam promjena", kaže Samer Hattar, Ph.D., profesor biologije na Krieger School of Arts and Sciences na Johns Hopkins University.

Prema Hattar, jer kod miševa i kod ljudi vide svjetlo koristeći istu vrstu optičke fotoreceptora, moguće je da je nalaza može primijeniti na ljude, previše.

Značenje: Getting previše svjetlo i nakon zalaska sunca, ali prije nego što odete na spavanje, može se stavlja prigušivač na raspoloženje, um i ponašanje - čak i ako spavate kao beba.

load...

U idealnom slučaju, trebali bi dobiti koliko je moguće lakša kada je sunce van, a isključena iz svih izvora svjetlosti kada sunce zađe.

Naravno, to nije uvijek realno, posebno u zimskom periodu kada sunce ponekad postavlja pred 5:00 Srećom, ne morate eliminirati sve izvore svetlosti da zaobiđe neželjenih efekata.

Umjesto toga, dim se depresivno efekte svjetla kad padne mrak sa ove savjete:

Uzmite pauzu za ručak.

Izloženost većeg intenziteta, prirodne svjetlosti danju će aktivirati svoj fotoreceptora da ojača svoj suštinski ciklusa svjetlo.

Čak u hladu područjima će dati neke prirodne sunčeve svjetlosti, što će imati pozitivan utjecaj, kaže Hattar.

Iako više vremena ekspozicije je bolje, imaju za cilj da pobjegne iz kancelarije za najmanje petnaest minuta sredinom dana hoda oko bloka svaki dan.

Odbaci mraku sunčanih naočala.

Nijanse sa svjetlom boje leća će pomoći pustiti svjetlo u vaš fotoreceptora kada ste korak izvan kad je sunce i dalje sija.

Isključivanje.

"Noću naša vizija je više osjetljiva", kaže Hattar, koji preporučuje svijeće kao manje oštra alternativa veštačke svetlosti.

Dok svijeće može postaviti raspoloženi za romantičnu obrok, oni neće biti od velike pomoći kada je potrebno da se krećete u kuhinju, ili da drugi nakon mraku zadataka.

load...

Umjesto toga, isključite sve svjetla i uređaje koji vam stvarno ne treba vidjeti nakon noć pada: Isključite oštra plafonjere dok gledate televiziju, i odlučiti za lampu svjetlo ili difuzno zadatak rasvjeta ukazao od vas kada vam je potrebno da se vidi.

Odlučite se za crvenu ili braon abažurima.

Difuzno vještačkog svijetla sa abažur u toploj boji za sprečavanje izloženosti plavkasto sjaj sijalicu a.

Naše oči su manje osjetljivi na crveno svjetlo nego plava, što smanjuje hormona spavanja melatonina, prema do 2017. Studiji objavljenoj u časopisu International Journal of Endocrinology.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 Simptomi kožnog raka koji ne možete da vidite

Post Zdravlje

Da li imate Prediabetes?

Post Zdravlje

Treba li da se brinem o ekstenzijama ekstenzija?

Post Zdravlje

3 znakovi koje ste izgubili od sreće i sada imaju Tendinitis

Post Zdravlje

Tumori hipofize

Post Zdravlje

7 Potpuno neumorna pitanja koja ste previše zapanjivi pitati

Post Zdravlje

Post-traumatski stresni poremećaj

Post Zdravlje

Strašno je koliko žena postaje zavisno od bolesnih pacijenata sa receptom

Post Zdravlje

Ovaj super-uobičajeni strah može štetno zdraviti vaše dijete

Post Zdravlje

Ashlee Simpson Intervju

Post Zdravlje

5 stvari koje treba znati ako doživljavate bol ili neumnost u svojim Buttcheeksima

Post Zdravlje

Jednostavne stvari koje žene mogu da rade - ali nisu - kako bi sprečile nastanak raka grlića materice