Može li jesti piletinu dok trudno utiče na veličinu penisa vašeg sina? | BA.Lamareschale.org

Može li jesti piletinu dok trudno utiče na veličinu penisa vašeg sina?

Može li jesti piletinu dok trudno utiče na veličinu penisa vašeg sina?

PETA kaže da je istraživanje da podrže ovu tvrdnju ali evo šta je istraživač kaže

Te tvrdnje su prilično zastrašujuće tako za zdravlje žena odlučila da istraži da vidim da li su legitimne.

Reality Check: Piletina Potrošnja nije povezan sa Veličina penisa

Istraživanje PETA spomenuo iz Studija za budućnost obitelji nije pogledao potrošnja piletine na sve je izgledalo kako prenatalno ftalata izloženost utječe na dječake reproduktivno na različite načine, od kojih je jedan bio veličine penisa.

Istina je da je, prema studiji za istraživanje budućnost obitelji ', dječaci rođeni da mame sa najvišim nivoima izloženosti ftalata (definirane kao one u top 25. Percentila) češće imaju kraće penise od onih čije su mame sa najniži nivo izloženosti ftalata (oni na dnu 25. Percentila).

Zašto?

Ftalati mogu smanjiti količinu testosterona dječaka izložena u majčinoj utrobi, ometa njegov reproduktivni razvoj.

Ovo je povezano sa brojnim pitanjima, kao što su veće šanse da nespušteni testisi i manji anogenitalne udaljenosti (udaljenosti između anusa i genitalija; ova mjera je povezana sa feminizacije).

load...

U glodara, prenatalna izloženost ftalata u muškaraca je također u korelaciji sa nižim spermatozoida kasnije u životu, pa čak i neplodnost.

To je strašno, da, ali evo jedno: steći izloženost ftalata u mnogo načina, kao kada koristite određene proizvode za osobnu njegu, kada jedete iz plastičnih posuda, a kada konzumirate ništa na listi od mnogih namirnice koje sadrže ftalate, kaže Shanna H. Swan, Ph.D., profesor na odjelu preventivne medicine na Icahn School of Medicine na planini Sinaj, koji je vodio istraživanje PETA navodi.

Šta više, piletina čak i ne rangira posebno visoko na listi hrane koja sadrži ftalate (začini su zapravo na vrhu liste, prema jednom studija iz Njemačke).

"Mislim da je bilo kakva veza između jede bizona krila čak i trudnice-i veličine genitalija njihov sin je vrlo slaba", kaže Swan.

Šta je sa Začepljeni Arterije?

Dok PETA nije navode točne istraživanja koji je inspirisao ove izjave, pratili smo dole australijske studija objavljena u veljači u časopisu Fetalna i neonatalna izdanju Archives of Disease detinjstva koji izgleda da je osnova ove tvrdnje.

load...

Istraživanje je utvrdilo da djeca rođena u gojazne žene imaju zidovima arterija oko 0,06 milimetara deblji pri rođenju od druge djece.

"To zadebljanje je mjera rane ateroskleroze iu skladu je sa povećanim rizikom od srčanog i moždanog udara kasnije u životu", kaže Michael Skilton, dr, viši istraživač na Boden Instituta za gojaznost, Nutrition, Exercise & Eating Disorders u Sydney Medical School.

"Treba napomenuti da se arterije nisu začepljen ili blokirani na ovoj mladoj dobi."

Nivo holesterola A majke tokom trudnoće je povezana sa ozbiljnosti ateroskleroze u njene dece arterija, kaže Skilton.

Ali ideja da bi mogao roditi dijete sa začepljene arterije zato što jedu puno masne piletine u jednom obroku je streč u najboljem slučaju.

Za jednu stvar, holesterola je loš pokazatelj nivo holesterola u krvi.

Osim toga, Skilton studija nije gledala na hranu žena u studiji su konzumiraju-izgledalo je samo na težinu mame.

"Zato što je nepoznato da li je konkurentan u ishrani, poduzeti bilo na jednoj prilici ili na redovnoj osnovi, povezana je sa debljanje, nemoguće je reći da li ili ne naša saznanja u vezi majki gojaznost su od značaja za trenutnu raspravu", kaže Skilton.

Poneti

Tako učestvuju u takmičenju krila jedenja pile tokom trudnoće ne može imati tako teške zdravstvene posljedice za svoju bebu, ali je veza između izloženosti prenatalnog ftalata i reproduktivnih problema u muškaraca je uznemirujući.

Ako ste u potrazi za ograničiti izlaganje, Swan preporučuje jesti organski, neprerađene hrane kad god je to moguće (od stručnjaka osumnjičeni za obradu uvodi ftalata u hranu), nakon sugestije Radne grupe za životnu sredinu o tome kako kupiti sigurnije proizvode, upravljanje jasno plastične posude od koliko je to moguće (pogotovo kada oni drže hranu), i zagrijava hranu u staklenim posudama (za razliku od plastike).

"Neki plastike su sigurnije od drugih, ali oni vjerojatno svi imaju neke hormonske aktivnosti", kaže Swan ", tako da sam samo da praksu korištenja stakla."

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Šta je transvaginalna mreža - i kakav je dogovor sa onim divljim reklamama?

Post Zdravlje

Torba Sheryl Crow Everywhere

Post Zdravlje

Premenstrualni sindrom (PMS)

Post Zdravlje

Najgori način da pronađete doktora

Post Zdravlje

Strašni novi zdravstveni rizik u svojim 20, 30 i 40-tim

Post Zdravlje

Ovo je nova sezona rezolucije kada imate poremećaj ishrane

Post Zdravlje

7 razloga za promenu kontrole rađanja

Post Zdravlje

6 žena Brutalno iskreno o tome kako je da se oporavi od poremećaja u ishrani

Post Zdravlje

Saznajte kako da napustite pušenje

Post Zdravlje

5 razloga zašto su nokte na noktiju crn - a kada treba da vidite doktora

Post Zdravlje

Infekcija urinarnog trakta kod žena

Post Zdravlje

Karcinom bazalnih ćelija