Morate znati o seksualnom napadu na kampusu | BA.Lamareschale.org

Morate znati o seksualnom napadu na kampusu

Morate znati o seksualnom napadu na kampusu

Seksualnog napada na Campus

Za nacionalne žensko zdravlje Week 2017. Godine, šest ženskih američkih senatora dijele važne informacije o pitanjima od ključnog značaja za vaše zdravlje.

Opseg seksualnog napada na našem fakultetu i univerzitetima je zapanjujući:

• Prema dostupnim statističkim podacima, 19 posto osnovnih žene su bile žrtve seksualnog zlostavljanja.

Jer mnogi zločini nisu prijavljena, međutim, taj broj je vjerojatno veći.

• A 2000 izvještaju Ministarstva pravde Procjenjuje se da je manje od 5 posto osoba koje su preživjele silovanje pohađaju koledž prijavljuju njihov napad.

• Istražni serija iz Centra za javni integritet 2016. Otkrili da je u mnogim slučajevima, žrtve koje žele da prijave seksualni napad suočeni konfuzija oko toga kako da to učine, konfuzija oko prihvatljive standarde ponašanja i definicije seksualnog napada, i strah od kazne za aktivnosti prethode neke napade, kao što su maloljetne piće.

load...

Izazove s kojima se suočavaju u suočavanju seksualnih delikata na našim kampusima će vjerovatno kao varirala kao kampusa na kojima se dogodi.

Ali to je već jasno da imamo mnogo posla za rješavanje sistemskih pitanja u igri.

Kao bivši tužilac seksualnih zločina, znam da je seksualno nasilje je jedinstven i na drugi način-da smo gotovo uvijek osloniti na preživela da prijave svoja napad kako bi pravdu.

load...

I tako, kao što sam raditi sa senatorima Kirsten Gillibrand i Richard Blumenthal za pokretanje bez presedana borba protiv silovanja na univerzitetima, moj fokus je na pronalaženju politika koje će najbolje zaštititi i osnažiti preživjelih, držite škole odgovornost, i učvrstiti gonjenja seksualnog predatora.

Prvo dolazi činjenica da želim svaki učenik da shvate, i da se nadam da čitaoci zdravlja žena mi može pomoći komunicirati sa našim mladim ljudima: To je isto toliko silovanja iskoristiti iz razreda koji je onesposobljen u studentskoj sobi kao što je to da napadne stranca na nišanu.

Bojim se da previše studenata na našim fakultetima i univerzitetima da postoji razlika-da, ako su imali previše popio, ili družio sa pogrešnim ljudima na pogrešnom mjestu, da na neki način to je njihova greška što su seksualno zlostavljane.

Nije.

Ne morate imati savršenu presuda biti žrtva seksualnog napada.

Takođe želim da budemo sigurni da imamo čvrsti stisak svih politika u mjesto i realnost na terenu kao što smo početi formiranje rješenja politike.

Prošlog mjeseca, pokrenuo sam anketu stotina univerziteti širom zemlje.

Ovo istraživanje je prvi upit Kongresa te vrste, a ja pitam za detaljne odgovore o tome kako seksualnih napada na kampusima su prijavljeni, kako oni istražuju, koji resursi su na raspolaganju žrtvama, kako se učenici obaviješteni tih usluga, ono vrste podataka škola prikupljati, koje procedure sigurnosti se koriste, a šta odnosa škole imaju s lokalnim provedbu zakona.

Koledžima i univerzitetima koji učestvuju u našem istraživanju će predstavljati različite vrste institucija (javnih, privatnih neprofitnih i privatne profitne) i variraju u veličini.

Nadam se da će nam dati uvid u točno kako naši fakulteti i univerziteti danas čin-a ponekad, ne postupi-za zaštitu studenata i privedu pred lice pravde.

Savezni zakon zabranjuje škole koje primaju sredstva iz budžeta od diskriminacije na osnovu pola-uključujući seksualno uznemiravanje i nasilje.

Ovi zakoni već zahtijevaju škole da prijave određene podatke o tim zločinima, ali tu je gotovo univerzalno dogovor da ovi podaci nisu dovoljni da istinski razumiju opseg problema, i da-kao u svim jurisdikcijama-djela seksualnog zlostavljanja je mnogo neprijavljenih.

Tako da ću sazvati niz javnih okruglih stolova širom proljeće sa ključnim akterima, uključujući preživjele, za provedbu zakona, visoko obrazovanje, i federalne agencije, istražiti načine za jačanje sistema od vrha do dna.

Na kraju, ja sam već rade sa senatorima Gillibrand, Blumenthal, a Bijela kuća-čija je radna grupa o zaštiti Studenti iz seksualnog nasilja nedavno objavio niz snažnih preporuka-u zanat politike kako bi se bolje zaštitili naše studente na kampusima širom zemlje, i držite škole odgovornim za pružanje najviši nivo odziva kada dođe do tih zločina.

A ja ću biti siguran da daju čitateljima zdravlja žena ažuriranja na naš napredak u narednim mjesecima.

Nijedno od naše djece treba biti prepušteni sami sebi, nakon što je žrtva.

Kao bivši tužilac, a kao majka koledž dobi kćeri, ja sam odlučan da daju glas onima preživjelima.

------

Senator Claire McCaskill je bivši tužilac sudnici seksualnih zločina, i bivši Jackson County, Mo. Tužilac, gdje je osnovana prva jedinica u Kansas City regiona posvećen borbe protiv nasilja i seksualnog nasilja.

Ona je izabran u Senat SAD u 2006.-prva žena izabrana iz Missouri-a trenutno je viši član Odbora za oružane snage, vodeći napore u borbi protiv seksualnog zlostavljanja u vojsci, i predsjednik komore Pododbora za zaštitu potrošača.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 stvari koje vas tajno ističu

Post Zdravlje

Napustio sam sok za mesec dana - Evo šta se desilo

Post Zdravlje

Sindrom nemirnih nogu

Post Zdravlje

7 žena Podijelite najstrašnije probleme farmacije koje su ikada imali

Post Zdravlje

9 načina Stres Messes s Vašim Telom

Post Zdravlje

Reeboks NFL pravila za prenos svesti o raku dojke protiv raka dojke

Post Zdravlje

Da, vaša vizija verovatno postaje još gore - ali Evo šta možete učiniti da biste je zaustavili

Post Zdravlje

Kako upravljati post-traumatskim stresom

Post Zdravlje

Skin Bumps: Kako prepoznati kožne grudvice i udubljenja

Post Zdravlje

6 žena Podijeli Kako su upravljali periodom curenja u javnosti

Post Zdravlje

Strašni načini korištenja telefona u noći mogu utjecati na vaše zdravlje

Post Zdravlje

Ovo je stvar koja zaista postoji