Koliko su sigurni proizvodi lepote koji koristite svaki dan? | BA.Lamareschale.org

Koliko su sigurni proizvodi lepote koji koristite svaki dan?

Koliko su sigurni proizvodi lepote koji koristite svaki dan?

Ispostavilo se, svaki dan stavili smo više od 160 kemikalija na našim tijelima.

Mnoge žene će biti šokirani saznanjem da savezni pravila dizajniran kako bi bili sigurni da su ti proizvodi sigurno nisu ažurirani za više od 75 godina.

Nijedan drugi proizvodi su tako široko koristi s tako malo garancije.

Šta više, kemikalija u tim proizvodima nisu pregledani od strane Food and Drug Administration i kompanija nisu dužni da prijave ono sastojke koje koriste i na kojim koncentracijama.

Uprava za hranu i lijekove ne mora obavezno opoziv tijela za proizvode koji mogu izazvati ozbiljne povrede.

To je razlog zašto smo uveli zakon u Senatu pod nazivom Zakon o ličnu higijenu Sigurnost, za rješavanje tih nedostataka.

Potrošača zagovara i velike kompanije podjednako uključujući Procter & Gamble, Johnson & Johnson, Revlon, L'Oreal, Unilever, Estee Lauder, osobna njega Council Proizvodi, Environmental Working Group, endokrini društvo, društvo za ženske zdravstvena istraživanja, Nacionalna alijansa za Hispanjolci zdravlje Nacionalna Psorijaza Foundation, i HealthyWomen-podržati zakon.

load...

Oni prepoznaju potrebu da se zaštiti zdravlja žena i stvaranje moderne regulatorni proces za kompanije koje čine proizvodi koje koristimo svaki dan.

Ključna komponenta naše račun je proces revizije za sastojke u ovim proizvodima, koji se sprovodi od strane FDA.

Potrošača i zdravlja zastupnici su s pravom zabrinuti da su mnogi od kemikalija i njihovih koncentracija u proizvodima za osobnu njegu nisu pregledani u nekoliko decenija.

Na primjer, propil paraben se koristi kao konzervans u širokom rasponu proizvoda.

Ovo kemijskih oponaša ženski hormon estrogen, a zabrinutost su podignute da to može biti prikladno samo u određenim koncentracijama.

Naučna istraživanja su pokazala kemikalije koje oponašaju estrogen može poremetiti endokrini sistem i da su povezani sa širok spektar dejstva na zdravlje, uključujući i reproduktivnih poremećaja sistema.

load...

Isto tako, prema Centara za kontrolu i prevenciju bolesti, kratkoročne izloženosti formaldehidu, koji se koriste u izglađivanje tretmanima kose, je prijavljeno da izazove niz negativnih efekata po zdravlje.

Uprava za sigurnost i zdravlje na radu već zahtijeva vlasnici salon pružiti radnicima zaštitne opreme, uključujući maske i zaštitne naočale, kada se koriste proizvodi koji sadrže ove hemikalije.

Kratkoročni izlaganje je prijavljen uzrokovati glavobolje i otežano disanje kod žena i profesionalce koji se odnose na hemikalije, i dugoročno izlaganje je povezana s povećanim rizikom od raka.

Proces pregled sastojak u našoj račun bi se bavio da li su ovi i druge hemikalije mogu nastaviti da se koristi u proizvodima za osobnu njegu i ako je tako, što je nivo koncentracije treba da bude i da li su potrebni upozorenja potrošača.

Na primjer, kemikalije se može smatrati neprikladno za upotrebu u dječje proizvode, ili odgovarajuće samo za profesionalnu primjenu u salonu.

Tvrtke će takođe biti u obavezi da prijavi nepovoljnih zdravstvenih događaja, pratite dobre proizvođačke prakse i zadržati sigurnost zapisa.

Ovi prijedlozi zdravog razuma su odavno-žene zaslužuju da znaju da proizvodi koje koristimo svaki dan su na sigurnom.

Dianne Feinstein predstavlja Kaliforniji u SAD-u Senatu.

Ona je zabrinuta o rasprostranjenosti hemikalija u najčešće koriste proizvode i radi kako bi se osigurala njihova sigurnost.

Susan Collins predstavlja Maine u SAD-u Senatu.

Sa važećim saveznim propisima za proizvode za osobnu njegu koje nisu ažurirani u više od 75 godina, senator Collins želi ažurirati ova pravila osnažiti potrošačima kako bi više informirane odluke.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Treba li da se brinem o radijaciji mobilnog telefona?

Post Zdravlje

Sindrom policističkih ovarijuma

Post Zdravlje

4 Različite žene Opišite svoje tekuće borbe uz socijalnu anksioznost

Post Zdravlje

Ovo je ono što zaista želi da uđe na rehabilitaciju za zloupotrebu supstanci

Post Zdravlje

Dijagnostikovan sam sa bolestima koji su ugrožavali život u koledžu

Post Zdravlje

Tanning Dangers Poster Contest: službena pravila

Post Zdravlje

Promenite svoju sudbinu - počev od sada

Post Zdravlje

Veoma realne opasnosti oduzimanja tableta za spavanje

Post Zdravlje

Može li vam gimnastika dati meningitis?

Post Zdravlje

Postignite svoje ciljeve: Kako da održite svoj uređaj živog

Post Zdravlje

Da, vaša vizija verovatno postaje još gore - ali Evo šta možete učiniti da biste je zaustavili

Post Zdravlje

Moj bipolarni poremećaj je bio pogrešan kao ADHD