Evo šta Ginekologi razmišljaju o tabletama za kontrolu rađanja | BA.Lamareschale.org

Evo šta Ginekologi razmišljaju o tabletama za kontrolu rađanja

Evo šta Ginekologi razmišljaju o tabletama za kontrolu rađanja

"Tablete su jedan od najčešće korištenih kontraceptiva, i over-the-counter pristup uklanja mnoge prepreke za korištenje pilula i nastavak."

To se, rekao je, to zvuči đavola od lakše nego rezervacije licem vremena sa svojim ginekomastiju, a zatim udario svoj lokalni apoteci, jel puno?

Ali kada je u pitanju vaše seksualno zdravlje, je li to stvarno najsigurniji način da se o dobijanju GP?

I da li će to zaista olakšati pristup za više žena?

Pitali smo četiri ginekologa, od kojih su svi Bedsider.org savjetnici, odvagnuti u:

"U glavne prednosti su manje pristup prepreke za sigurno, efikasnu kontracepciju i dopune za kontraceptiva, omogućavajući bolje pridržavanje ovih metoda.

Farmaceuti su visoko obučeni profesionalci i može pomoći ženama pristup ovim kontraceptiva.

Međutim, potreba za farmaceuta i dalje će predstavljati prepreku za neke žene-idealno, ove kontraceptivi bi over-the-counter sa odgovarajućim self-screening za kontraindikacije. "- Eve Espey, MD, profesor i planiranje porodice direktor zajedništvo, odjel od ginekologa, University of New Mexico

"To su sigurne i odlične metode kontracepcije koja se ne zahtijevaju sastanak sa pružatelj zdravstvene zaštite dobiti.

Uz nekoliko screening pitanja, netko može odlučiti da li ili ne oni su sigurno s obzirom na njihovu vlastitu medicinsku istoriju.

Mislim da je rezanje na potrebu za dobijanje zdravstveno osiguranje ili uzimanje slobodnog vremena rada da bi se završiti imenovanja zdravstvene je odličan način da se ove sigurne metode kontracepcije dostupniji.

load...

Mislim da je farmaceut je sasvim sposobna da pruži potrebne skrining za ove kontracepcijske lijekove.

A glavni nedostatak predviđam su troškovi i dalje biti prepreka.

Zdravstveno osiguranje će pokriti ove metode, ali one bez zdravstvenog osiguranja i dalje se mogu suočiti prepreka da može priuštiti lijekove iako je OTC.

Iskreno se nadam da će u nastojanjima da se ove metode još dostupni, troškovi su također držali dolje, tako da će OTC zapravo koristi mnogo.

U suprotnom, mi smo zaista učinili ništa kako bi ove metode više pristupačan. "- Lea Torres, MD, ginekologa u Salt Lake City

"To su sigurne i odlične metode kontracepcije koja se ne zahtijevaju sastanak sa pružatelj zdravstvene zaštite dobiti."

"OTC pristup za oralni kontraceptiv pilule je podržan od strane američkog Kongresa opstetričara i ginekologa od 2017. Postoji nekoliko prednosti na to.

Pilule su jedan od najčešće korištenih kontraceptiva, i over-the-counter pristup uklanja mnoge prepreke za korištenje pilula i nastavak.

Imao sam mnoge pacijente koji su imali prekida korištenja pilula zbog logistike dolaska do ordinaciji za recept ili nemogućnosti da se vratim u ljekarne za punjenje.

load...

Od plodnosti može vratiti gotovo odmah nakon zaustavljanja pilulu, vidio sam prekinuo pristup pilule dovesti do neplanirane trudnoće. "- Colleen Krajewski, MD, ginekologa u Pittsburgh

"To bi moglo biti posebno korisno ako žena ponestane nje kontrole rađanja i ne može brzo dobiti punjenje.

Moj najveći problem je koji će platiti za ovo-sumnjam da će farmaceuti biti spremni uzeti dodatno vrijeme za procjenu i zastupnika žene, ako ne dobiju neki plaćanje za pružanje ove usluge.

Ovaj model je prvi put razvijen u državi Washington, i na kraju ne koristi puno jer osiguravatelji nisu nadoknaditi farmaceut skrining, i žene nisu bili zainteresovani za plaćanje sebe.

Nadam se da ovaj put osiguranje će pokriti ovo.

"Tablete su jedan od najčešće korištenih kontraceptiva, i over-the-counter pristup uklanja mnoge prepreke za korištenje pilula i nastavak."

"Još jedan nedostatak je da će ove metode biti dostupan samo kada je dostupna farmaceut i ljekarne je otvoren.

Tako da to nije baš tako dobar kao što je pilula na raspolaganju zaista over-the-counter, što bi ne zahtijeva angažman jednog farmaceuta.

Maloljetnik briga imam je da mi znamo neki farmaceuti su odbili pružiti hitnu kontracepciju, i brinem se da će neki odbiti pružanje redovne hormonske kontrole rađanja.

Ja ne vjerujem da će to odvratiti žene od odlaska u za svoje godišnje ginekološki ispita, iako.

Imamo dokaze iz drugih sredinama gdje žene dobiti pilule over-the-counter da oni i dalje da se preporučene skrining za rak grlića maternice i spolno prenosivih bolesti. "- Daniel Grossman, MD, profesor, Klinika za ginekologiju, ginekologije, i reproduktivnog nauka i direktor , napreduju nove standarde u reproduktivnog zdravlja u Bixby centra za globalni reproduktivno zdravlje na University of California, San Francisco

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

13 žena Podijelite svoje Gyno Horror Stories

Post Zdravlje

Novi grip: da li biste ga dobili?

Post Zdravlje

Kupio sam 200 dolara dušeka od Amazon - Evo kako sam spavao

Post Zdravlje

Spider Veins

Post Zdravlje

Doktori sa 10 najvećih stopala su ikada vidjeli (ilustrovano slatkim životinjama)

Post Zdravlje

Resursni centar za rak dojke: dijagnoza

Post Zdravlje

Može li vam gimnastika dati meningitis?

Post Zdravlje

Previše znoja: kako zaustaviti znojenje

Post Zdravlje

5 pitanja koja biste trebali uvek postavljati o rezultatima testa krvi

Post Zdravlje

PMS dijeta

Post Zdravlje

8 najznačajnijih zdravstvenih pobeda 2018

Post Zdravlje

Kako pronaći dobrog terapeuta