Dijagnostikovan sam sa bolestima koji su ugrožavali život u koledžu | BA.Lamareschale.org

Dijagnostikovan sam sa bolestima koji su ugrožavali život u koledžu

Dijagnostikovan sam sa bolestima koji su ugrožavali život u koledžu

"Noge su mi prekriveno modricama."

Kada februar valjani oko, bila sam toliko umorna da sam jedva mogao hodati se niz stepenice.

Bio sam i bez daha, tako da na kraju sam se primoran da idem u dom zdravlja kampusa.

Odigrali su moja krv, a nakon mi doktor pregledao, rečeno mi je da ide direktno u kancelariju onkolog je u gradu-ih je pozvao ispred i on mi je očekivao.

Pokazao sam do onkologa, još uvijek ne vjerujući da sam stvarno bolestan, a nekoliko minuta kasnije on mi je primljen u bolnicu.

Narednih nekoliko dana bili u magli.

Moji roditelji su se vozili od Augusta, Georgia, bilo je tu još testiranje krvi, a svijet leukemije počeo da se bacaju oko-sve znakove su koji ukazuju na rak krvi.

Počeo sam da ludim.

Moji roditelji su hteli da mi donese kući, tako da je prebačen u bolnicu.

Nakon još dva tjedna testiranja i koštane srži biopsije, doktori utvrdili da to nije zapravo leukemija (hvala Bogu), ali aplastične anemije, stanje u kojem koštane srži ne proizvodi dovoljno novih krvnih zrnaca.

Rečeno mi je da potrebna transplantacija koštane srži, ali bez zdravstvenog osiguranja nam je doktor htio da plati $ 250.000 unapred za operaciju.

Moja porodica nije imala toliko novaca, tako da sam bio prebačen u drugu bolnicu-Nacionalnog instituta za zdravlje u Bethesda, Maryland-a rekli su da će pokriti troškove liječenja.

(Saznajte više o stvarnoj borbi protiv raka u Rodale je World Without Cancer.)

Ali sa novim bolnicu došao novih testova, a doktori na NIH utvrđeno da mi ne treba transplantaciju.

Umjesto toga, oni su rekli da je potrebno ciklosporin, što je imunosupresivni lijek, koji je, prema aplastične anemije i MDS International Foundation (AAMDS), pomoglo bi moje tijelo početi izradu crvenih krvnih zrnaca ponovo, i ATG IV tretmana, koji će ubiti ćelije koje su bile napadaju moje matičnih stanica koštane srži.

load...

Takođe bih potrebna infuzija crvenih krvnih zrnaca i trombocita, jer sam gubio crvenih krvnih zrnaca kroz moje bubrege noću.

Živio sam na ove tretmane za dvije godine prije dobiti još jedno iznenađenje: Moja aplastične anemije je sada stanje poznato kao paroksizmalne noćne hemoglobinurija (PNH).

load...

To je rijedak, po život opasnih bolesti krvi koji uzrokuje razaranje crvenih krvnih zrnaca, krvnih ugrušaka, a oštećenom funkcijom koštane srži.

Doktori nisu sigurni da sam pogrešno dijagnosticiran se ispred ili ako je anemija razvile u PNH, kao što se događa u oko 30 posto slučajeva PNH, u skladu sa Johns Hopkins Medicine.

Ali za narednih 10 godina sam živio na povremene transfuzije krvi, bol lijekovi za leđima i bubrezima, a transfuzije godišnje željeza kako bi se bolest pod kontrolom.

Ovaj plan tretmana bilo dovoljno da me stalno li dobro-čak sam rodila troje djece-ali nikad nije 100 posto.

Konačno, 2008. Godine, bio sam stavio na kliničko ispitivanje za novu PNH droga pod nazivom Soliris, koji se upravlja kroz IV svake dvije sedmice.

Upalilo je, i bio je prilično život mijenja.

Trebalo mi je vremena da se moja snaga leđa, ali ja se tako dobro na droge koje sam čak i počeo predaje fitness klase (koji je lud za mene, s obzirom gdje sam bio prije 10 godina).

Najstrašnije u vezi PNH je da je od 3 do 5 posto rizik da se razvije u leukemije, ali ja biram da ne bude na klupi sa svojim strahovima.

Umjesto toga, ja sam fokusiran na čuvanje moje tijelo kao jaka i zdrava kao što mogu, dok je pokušavao da ne misli o "što ako" previše. Srećom, trče okolo s tri vrlo aktivno djecu znači većinu dana su normalnije nego što sam d ikada zamišljali oni mogli biti. Zato sam biram da uživaju u dobrim danima dok sam se da ih ima.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Prebacivao sam se od jednokratnih do višekratnih pamučnih podloga - Evo šta se desilo

Post Zdravlje

6 znakova koje pijete previše kafe

Post Zdravlje

Pokušao sam da spavam 8 sati noću mesec dana - Evo šta se desilo

Post Zdravlje

Predviđao sam sopstveno iskustvo u blizini

Post Zdravlje

Astma

Post Zdravlje

6 znakova treba vidjeti doktora za pse ASAP

Post Zdravlje

Jednostavne stvari koje žene mogu da rade - ali nisu - kako bi sprečile nastanak raka grlića materice

Post Zdravlje

Da li imate poremećaj spavanja? Odgovori na ova 5 pitanja Da biste saznali

Post Zdravlje

Bakterije otporne na antibiotike su sada u svakom dijelu svijeta

Post Zdravlje

Tumori hipofize

Post Zdravlje

12 jednostavan način za smanjenje bola i upale

Post Zdravlje

8 Fotografije koje savršeno opisuju kako je to da pati od anksioznosti