Da li bi kontrola rađanja bila preko brojača? | BA.Lamareschale.org

Da li bi kontrola rađanja bila preko brojača?

Da li bi kontrola rađanja bila preko brojača?

Ono što lakši pristup kontracepciji može zapravo znači.

"Over-the-counter kontrola rađanja je važan koncept", kaže Vanessa Cullins, MD, potpredsjednik eksternih medicinske poslove u Planned Parenthood Federation of America.

"To je još jedno vozilo da se poveća pristup kontracepciji. Ne bi trebalo biti jedino vozilo, a većina definitivno baš kao što je to navedeno u Affordable Care Act zakonodavstvo-kontracepciju treba i dalje biti na raspolaganju bez copay."

Vidite, sadašnji Affordable Care Act kontrole rađanja korist omogućava ženama da primate FDA odobrila metode kontracepcije bez copay, dokle god oni imaju recept.

Ono što mnogi političari podržavaju je sistem u kojem kontrola rađanja izlazi na policama trgovina biti više zgodan, ali to vjerojatno neće biti pokriveni bez dodatnih troškova.

load...

OTC Debate

Razlog neki političari su u korist to je da se čini da je kompromis za kontracepciju mandata.

Ako je kontrola rađanja je bila dostupna na šalteru, osiguravajuća društva ne bi morali pokriti punu cijenu i poslodavci ne bi morali brinuti o pokrivaju ako su imali prigovor.

Kao što smo vidjeli s odlukom Vrhovnog suda u korist Hobby Lobby, nisu svi u korist pokriva sve metode kontrole rađanja bez copay, tako stavljajući ga preko pulta će biti način da prebace odgovornost i plaćanje svakog pojedinca koji traži zaštitu.

Nema sumnje da je stvaranje kontrola rađanja preko pulta bi bilo zgodno u određenim situacijama poput kad slučajno ponestane točenje i potrebno ih ASAP ili kada želite pokrenuti pilula, ali nemaju vremena da zakaže ginekomastiju imenovanja.

load...

To je rekao, to bi moglo stvoriti barijeru za žene koje ne mogu priuštiti kontracepciju ako se trošak penje (Cullins kaže da nema načina da saznamo u ovom trenutku koliko OTC kontrola rađanja može koštati).

Nažalost, više od polovine žena u dobi 18 - 35 Izvještaj bori sa troškovima kontrole rađanja u nekom trenutku, nanoseći im da ga koriste nedosljedno, navodi se u istraživanju koje Planned Parenthood.

Onda, naravno, tu je i pitanje koje metode bi ni biti dostupna na šalteru.

Očigledno, sve što treba da se ubaci, kao IUD ili implant, neće biti dostupna na drogerija polici.

Kontrolu pilule, prsten, i patch bi potencijalno mogla biti prodata na šalteru, dok oni ispunjavaju sve kriterije FDA, kaže Cullins (to uključuje pazeći ljudi mogu razumjeti oznaka, da ne mogu utvrditi da li ili ne oni su odgovarajući kandidat za taj lijek, da to ne može biti zarazna, itd).

Osim toga, ako je kontrola rađanja postao dostupan bez recepta, opcije OTC za žene će biti više ograničena nego što je trenutno pokriven u skladu sa Zakonom o pristupačnoj njega.

"Postoje i preko 40 formulacije pilule za kontracepciju", kaže Cullins, a svaki od njih obično ima brendirane verzije i najmanje jedan generički.

"Dakle, nije svaka formulacija će ići preko pulta."

To takođe znači da bi i dalje potreban recept za IUD, što je više od 99 posto efikasna i metoda koja se koristi najviše lekara.

Naravno, OTC pilule bi bilo zgodno, ali sa neuspjeh stopi od oko devet posto s tipičnim korištenja, oni nisu najviše siguran način tamo.

Dakle, iako je ovaj plan zvuči kao jednostavan Fix u početku, to može značiti plaćati više novca za više ograničen i manje efikasne metode kontrole rađanja.

To može čak dovesti do žene idu za najjeftiniji ili najviše odgovara opciju, kada se to možda neće biti ono što je zapravo najbolje za nju individualnim potrebama.

"Ne postoje magične", kaže Cullins.

"Niko rođenja metoda kontrole teži da služi jednu ženu tokom čitavog njenog reproduktivnog života. Žene će pokušati različite metode da vidite šta je najbolje za njih i pod kojim okolnostima."

Ali, ako neke metode postati OTC dok su druge dostupne su na recept i copay, to bi moglo značiti još više konfuzije za žene samo pokušava pronaći pravi kontracepcija za njih.

VIŠE:

7 Crazy, Mind-Blowing činjenice o Pill

Šta budućnost OTC kontrole rađanja Looks Like

Možda je najveći problem kod ove rasprave je da političari zaista ne mogu kontrolirati ono što lijekovi su dostupni gdje.

"Kongres ne može napraviti bilo koju vrstu lijekova ide preko pulta", kaže Cullins.

"To je odluka u ovoj zemlji od strane FDA i to je praćeno istraživanje koje je sproveo farmaceutske kompanije."

Ali ovo: "Od sada, ne postoji farmaceutska kompanija koja je izrazila konkretne interes za uzimanje [njihov način na šalteru]", kaže Cullins.

Za sada, to je malo vjerovatno da je bilo koji oblici kontracepcije će biti dostupan bez recepta u bliskoj budućnosti.

"Ja sam bio uključen u grupama koje su to raspravlja u proteklih 10 godina", kaže Cullins.

"S obzirom na to, stvarno je sa sigurnošću reći da će biti nekoliko godina. Postoje dodatne studije koje je potrebno da se uradi."

VIŠE:

Šta ako Kupnja Kondomi bio koliko procesa kao Kupujete kontrolu rađanja?

To sigurno nije zbog nedostatka podrške za povećanje pristupa.

U jednom nedavnom istraživanju, 70 posto Amerikanaca je reklo da su u korist over-the-counter kontrolu rađanja.

I ranije, American College of opstetričara i ginekologa (ACOG) je izjavio da oralni kontraceptivi su dovoljno sigurne za DON dostupnosti.

"Nadamo se da ćemo imati suživot metoda over-the-counter i pilule i drugih metoda kontracepcije koje su pokrivene osiguranjem bez copay", kaže Cullins.

"Ali mi ne znamo šta budućnost nosi obzirom na to koliko optužen je ovo pitanje."

U međuvremenu, budite informirani o vašem kontraceptivne opcije i najnovije vijesti posjetite naše kontrole rađanja centar.

VIŠE:

10 kontrola rađanja Mitovi-opovrgnuta

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Sve što treba da znate o Vaginasu

Post Zdravlje

Vodič za savršen period opstanka

Post Zdravlje

7 IBS Simptomi Svaka žena treba da zna

Post Zdravlje

Zašto su neke žene sklonije infekcijama kvasca i drugih

Post Zdravlje

Još crne žene umiru od karcinoma dojke nego bijelih žena - a disparitet raste svake godine

Post Zdravlje

4 razloga zbog kojih biste mogli videti krv u vašem pepeljustu

Post Zdravlje

Najsmrtonosnije bolesti ispod Belta koje morate znati

Post Zdravlje

Heat Stroke (Hyperthermia)

Post Zdravlje

Tačno kako se otkloniti svaka vrsta glavobolja ASAP

Post Zdravlje

Da li imate poremećaj spavanja? Odgovori na ova 5 pitanja Da biste saznali

Post Zdravlje

Ovo je način na koji vaše promene se vrše, prema vašem ciklusu

Post Zdravlje

Najbolja mesta za život za žene