8 stvari koje biste trebali znati o Tummy Tucks - od nekoga ko ima jedan | BA.Lamareschale.org

8 stvari koje biste trebali znati o Tummy Tucks - od nekoga ko ima jedan

8 stvari koje biste trebali znati o Tummy Tucks - od nekoga ko ima jedan

Nećete biti u stanju da stoji uspravno za dana nakon operacije.

(Lose do 25 kilograma za dva mjeseca-i izgledaju blistavije nego ikada-sa novim planom Mlađi u 8 nedelja!)

Fotografija ljubaznošću MARINA PLASTIČNA HIRURGIJA

Pa sam odlučio pogledati u liposukciju.

Iako se često smatra postupak za bogate i slavne, stomak Tucks (poznat i kao abdomenoplastije) postaju sve češći, sa što je ogroman porast 431 posto u broju postupaka obavlja od 1997. Godine, kada je Američko društvo za estetsku plastičnu kirurgiju (ASAPS) počelo praćenje.

U stvari, trbuščić Tucks su treći najčešći estetski zahvat izvodi u 2017. Godini, s više od 180.000 uraditi zemlje.

Da li je uzrok trudnoća, značajan gubitak težine, ili genetike, uklanjanje viška kože i zatezanje opuštene mišiće može pružiti i fizički i mentalno koristi.

Ako sam razmišljao o tome da liposukciju, evo nekoliko stvari koje sam naučio na putu-i nekoliko Voleo bih da sam znao unaprijed.

Fotografija ljubaznošću MARINA PLASTIČNA HIRURGIJA

1. Zatezanje stomaka neće učiniti You Drop Težina Dok su neki pacijenti mogu izgubiti nekoliko kilograma iz procedure, Elliot Hirsch, MD, ovjeren odbor-plastični kirurg u Hirsch Plastic Surgery u Los Angelesu, upozorava da treba koristiti trbuščić Tucks kada pacijent je već u svoje idealne težine.

load...

"Tummy Tucks ne treba shvatiti kao postupak gubitak težine, već kao postupak oblikovanje", objašnjava on.

Također, dok stomak Tucks ne može se direktno bave strija, jer trbušne koža se povlači prema dolje, bilo strije mogu biti premještena, spušten, ili potencijalno ukloniti ako su dio donjeg višak kože.

Fotografija ljubaznošću MARINA PLASTIČNA HIRURGIJA

2. Postoji nekoliko različitih vrsta Ožiljci veličinu ožiljak i lokaciju ovisit će o vrsti abdomenoplastija vam je potrebno.

Za tradicionalni zatezanje stomaka kao što sam imao, ožiljak će biti iz hip-to-hip i većina doktora će se potruditi kako bi se osiguralo da se ožiljak nalazi ispod bikini linije.

load...

Također ćete imati ožiljak oko pupka, jer to je zapravo preseljen (!) U postupku.

Za pacijente kojima je potrebna samo mala količina za uklanjanje kože i mišića zatezanje, mini zatezanje stomaka može biti opcija.

"Mini zatezanje stomaka je ona u kojoj postoji vrlo malo količinu viška kože, obično ispod pupka, a rez ostavlja ožiljak malo duže nego ožiljak od carskog reza", objašnjava Luis Macias, MD, dvostruki odbor certifikatom plastični kirurg u Marini Plastic Surgery u Marina Del Rey, Kalifornija.

Fotografija ljubaznošću MARINA PLASTIČNA HIRURGIJA

Pacijenti koji su zainteresovani za liposukciju nakon značajan gubitak težine ili operacije mršavljenja mogu očekivati ​​veliki naopako T ožiljak preko trbuha.

To je zato što u ovim tipovima pacijenata, "ne postoji horizontalna višak kože, kao i vertikalno proteže se srednje linije trbuha", kaže Macias.

3. Nije jeftin i osiguranje će verovatno ne pokriva Prema statistici ASAPS estetsku kirurgiju Narodne Data Bank, nacionalni prosjek 2017 je $ 5.891.

Tipično, liposukciju smatra kozmetički postupak i nije pokrivena osiguranjem.

Ako imate kila popraviti ili ako je operacija rješava još jedan medicinski problem (kao što su višak kože od velikog gubitka težine), neke osiguranja može (ključna riječ: može) pokrivaju mali dio postupka.

A iza troškove same operacije, također ćete morati biti spremni da troše novac na recept i drugih prethodno op i post-op medicinski materijal.

Fotografija ljubaznošću MARINA PLASTIČNA HIRURGIJA

4. Važno je da li vaše istraživanje prije nego što odaberete kirurg U potrazi za kvalificirani plastični kirurg može biti teže nego što misliš.

Prvo, dok su termini se često koriste kao sinonimi, plastični kirurg i kozmetički kirurg nisu ista stvar.

Isto tako doktor može tvrditi da su "odbor certifikatom" od strane odbora koja nije priznata od strane American Board of medicinskih specijalnosti (ABMS), priznata agencija odobrava medicinski specijalitet ploče od 1934. Godine ABMS priznaje samo jedan plastičnu operaciju Upravnog odbora Preduzeća- američkog odbora Plastic Surgery (ABPS).

Evo zašto sve ovo pitanja: Pravno, bilo licencirani liječnik može ponuditi "kozmetičke" procedura.

Doktor može biti dermatologa ili ginekologa ili liječnik opće prakse, ali s obzirom da ne postoji nacionalno priznate kozmetičke operacije medicinski odbor, bilo liječnik bi mogao tvrditi da je kozmetički kirurg.

Mnogi vjerojatno su prošli kroz neke obuke i neki od njih mogu biti vrlo sposoban hirurga, ali ako oni nisu sertifikatom prema ABPS nisu plastični hirurzi.

Osim toga, neki hirurzi i ovjeren od strane američke Uprave za kirurgiju, što ih čini dual odbora certifikatom.

Doktori mogu biti članovi drugih asocijacija plastične kirurgije u vezi, akademije, ili društva, ali to članstvo treba da bude srednje da se osigura da su ABPS-certifikat.

5. Ne poludim ako Vaš kirurg preporučuje Liposukcija, Too Mine učinio, a to je bilo više nego samo pospešivanje prodaje.

"Ja izvesti liposukciju na većini mojih pacijenata Tuck stomak jer pomaže u kiparstva struka i ljubav području ručka", objašnjava Macias.

Kada kožu od gornjeg abdomena bude srušena, to može dovesti do neprirodno ispupčenje na bokovima ili nedostatak definicije.

Kako bi dobili najbolje rezultate, mnogi hirurzi liposukciju ili masti u masti graftova će im pomoći da se preoblikuje i oblikuju područje.

Međutim, liposukcija je poseban postupak iz zatezanje stomaka, što znači da će imati svoj dodao faktora troškova, rizika i oporavak.

Fotografija ljubaznošću MARINA PLASTIČNA HIRURGIJA

6. Moraćete Pomoć u kući za Frst Tjedan Većina trbuščić Tucks su operacije out-pacijent, što znači da ćete ići kući odmah nakon postupka i da će morati da imaju nekoga da vam pomogne u prvih nekoliko dana, ako ne cijelu sedmicu.

"Ja ne bih osjetio ugodno sama kod kuće", kaže Kristal M., 51-godišnja majka dvoje djece i zatezanje stomaka pacijenta koji je pomogao da se pripreme za njen oporavak od čarapa njenoj kuhinji sa pred-cut voća i drugih prigodnih jela.

"Trebalo mi je neko da mi pomogne da učine sve što je u prvih nekoliko dana", prisjeća se Erin S., 37-godišnja majka troje koji su imali postupak.

"Nisam mogao prevrnuti, ustane, ili zgrabite sve dalje od nekoliko centimetara dalje. Bila mi je potrebna pomoć stanje, uzimajući repozicionirati u krevetu, u osnovi sve."

Osim toga, liječnici preporučuju da ne dižem više od 10 funti za prve četiri do šest tjedana, što može biti važno za majke s malom djecom u obzir.

Gledati pravi žene dijele svoje prvo razdoblje priče:

7. Vi ćete vjerojatno biti presavijena u struku za prvih nekoliko dana (ili duže) Jedan od rezultata stomaku mišići su zategnuti, višak kože uklonjena, a ostatak svog kožu zategnut je da ćete vjerojatno biti značajno sagnula za prvih nekoliko dana-ili čak tjedana.

Izgledala sam kao slovo L za solidnu dvije sedmice.

Budući da se nagnuo ovako toliko dugo imao par posljedica koje želim sam bio bolje pripremljen za.

Prvo, moj donji leđnih mišića prilično su odustali od tri dana, a ja sam imao ogromnu bol i natrag grčevi kad god sam ušao ili stajao (Icy Hot / tigrovu mast je život-saver.) Drugo, nisam mogao doći ništa što je iznad moj novi visini očiju.

To je značilo da ne mogu dobiti ništa od prva dva policama frižideru.

Jedi umu trikovi nisu bili dovoljni da mi donese bliže tom kontejner tamne čokolade pokriven bademima mi rugali s vrha police.

Ovaj bent-over položaja i utjecaja kako spavaš.

Trebalo bi planirati na spavanje u naslonjaču, sa klinom jastuk, ili na kauču sa gomilom jastuka da podupre svoje noge i leđa dok ste u mogućnosti da ravne oko dva tjedan.

8. Očekujte Prednosti Iza Cosmetic Istina, verovatno ćete osjetiti mnogo više samopouzdanja u odjeću nakon zatezanje stomaka, kao i Crystal učinio.

Prije zatezanje stomaka, ona kaže da je odabrao odjeću za smještaj stomak.

"Sada mogu izabrati odjeću koja mi se sviđa i znam da izgledaju sjajno u njima."

Međutim, postupak može ponuditi medicinske prednosti: Neke studije su pokazale da stomak Tucks može pomoći kod inkontinencije urina, a postupak može imati veliki utjecaj na snagu i podršku jezgra vašeg tela.

"Sastavni dio liposukciju popravlja rectus dijastaza, što je razmak između rectus mišića koji se prirodno javlja nakon porođaja ili veliku količinu gubitka težine", objasni Hirsch.

"Za pacijente sa značajnim dijastaza, popravljanje ovo može poboljšati svoju osnovnu stabilnost i može pomoći bolova u leđima i nadutost."

To je nešto Erin je utvrđeno da bi bilo istinito za njom abdomenoplastiju.

"Sada kad idem u teretanu i raditi trbušnjake, ja zapravo mogu osjetiti moje jezgra privlačan", kaže ona.

"Prije operacije nisam osjetio ništa događa u mojoj ABS."

Za mene, ja ću priznati da su prva dva tjedna bili su fizički i emocionalni roller coaster, ali sada, pet sedmica, ja sam već uživaju prednosti moju odeću ugradnje bolje i osjećaj više samopouzdanja, i radujem je da ponovo moje novo zategnuti ABS.

Oh, i na kraju dostiže te tamne čokolade pokriven badema.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Torba Sheryl Crow Everywhere

Post Zdravlje

Treba li da se brinem o radijaciji mobilnog telefona?

Post Zdravlje

Nova pravila testiranja STD o kojima morate znati

Post Zdravlje

11 Istine o antidepresivima od ljudi koji ih uzimaju

Post Zdravlje

Vitamin koji štiti od Alchajmerove bolesti

Post Zdravlje

Niste previše mladi da biste imali moždani udar: Evo 5 simptoma

Post Zdravlje

Uzmite Bizarre Look Back u periodu proizvoda koji se koriste tokom istorije

Post Zdravlje

5 Iznenađujući znaci da se možda bori sa depresijom

Post Zdravlje

7 Potpuno neumorna pitanja koja ste previše zapanjivi pitati

Post Zdravlje

Postoji li opasna bakterija skrivena u vašem tušu?

Post Zdravlje

Morate znati Na Genetski Engineered Food

Post Zdravlje

Kako tetovaže pomažu ženama da se oporave od ozbiljnih zdravstvenih problema