6 žena Podijeli Kako su upravljali periodom curenja u javnosti | BA.Lamareschale.org

6 žena Podijeli Kako su upravljali periodom curenja u javnosti

6 žena Podijeli Kako su upravljali periodom curenja u javnosti

"Pokušao sam najbolje što sam mogao da bi ga prekrivena torbu sam nosio."

Periodi su već dosadni dovoljno-ali kad curi kroz odjeću na težak dan, to samo čini sve što je mnogo gore.

Ne samo da je sramota, ali prolaznici nisu uvijek razumijevanje.

Nedavno je jedna žena čak je rekla da je otkaz sa posla za "doživljava dva incidenta naglog početka, teške menstrualnog krvarenja."

Dakle, ono što je djevojka da radim?

Pitali smo šest različitih žena ono što su radili kada su shvatili da bi doživjeli javnu curi.

Evo šta su imali da kažu:

"Moj suprug i ja nedavno okrenula naše živote naglavačke i sada žive na dve obale između Seattle i New Yorku za oko godinu dana, zbog ponudu za posao je dobio i nije mogao odbiti. Bio sam u ludilo naći stan za nas u Seattleu, ASAP (NYC je baza). Bilo je oko petog dana menstruacije, tako da je bilo na lakši strani spektra, i zaboravio sam da stavim tampon u prije nego što smo se žuri u susret sa pravim agent za nekretnine pogledati oko 10 različitih stanova. Nakon što smo završili treći stan sam otišao koristiti dame sobi i kad sam obrisao, shvatio sam zaboravio sam tampon i krvario. Nisam cijeli rolo toalet papir i držati ga u gaćama trik (znate da ste to!), ali neki krv mora još uvijek je kapala, jer kada sam se ja u ogledalo prije izlaska kupatilu, imao sam veliku mrlju krvi na leđa mog šorc. Pokušao sam najbolje što sam mogao da bi ga prekrivena torbu sam nosio. Dobro tre

Ng prvog stana smo vidjeli bio je golman, jer nakon toga sam rekla mužu da treba samo uzeti, tako da sam mogao dobiti kući i ne hoda okolo sa kapi krvi na moje dupe! "

-Alexis

"Stajao sam i čekanja na metro u New Yorku kada sam osjetio curi polako curi niz nogu. Ja sam nosio sunce haljinu i znao svi bi uskoro vidjeti moju posjetioca koji je izlazio za iznenađenje posjetu.

"Moj obilnog krvarenja zbog moje endometrioze je pokazao svoju ružnu glavu cijelo vrijeme, ali to je bila najgora. Uskoro, bojao sam svi bi se pozdravio teta Flo, kao i, na moje neugodno smrti (ili barem sam mislio!). Dakle, dok je stajao, prešao sam jednu nogu preko druge i nastavio da stisnuti noge zajedno, tako da će se za zaustavljanje kapanja i umjesto toga namaže ga između mojih nogu, što je omogućilo da hodam na voz bez ostavljanja trag. Onda sam pronašao novine neko je ostavio i sjeo na njega, držeći noge pritisnu zajedno. Nepotrebno je reći, bilo mi je drago da je pao mrak i učinili ga kući u jednom jadno, neuredan komad. Ja ne mogu čekati da se uradi sa damom stranke ! "

load...

-jo

Gledajte ljudi odgovori na pitanja o kontroli rađanja (spojler popustu-ona su pojma):

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

"U mojoj mladosti, moj periodi su bili izuzetno teške i bolne. Tokom prve nedelje na moj novi posao u Urban Outfitters, bilo je proljeće ili ljeto, i iz nekog razloga i dalje sam nosi visoke potpetice (koji su bili u trendu onda). U svakom slučaju , stvari su bile tako loše kao što sam mislio da će biti moj prvi dan mog perioda, ali sam spakovala puno ekstra, super-dugo jastučića donijeti sa sobom, za svaki slučaj.

"Pa, to nije bilo dovoljno dobro. Jer, kada sam stigao da idu u toalet i po prvi put, imao sam masivne curenja, i krv nad svim mojim odjeću. Bilo je blizu na ručak, pa sam iskoristio sam vrijeme ručka za pokretanje što sam brže mogao do najbliže prodavnice da kupim nove donje rublje i hulahopke i dna. Sjećam se svoje šefove gleda u mene kad sam se vratio u potpuno drugačiji outfit, kao da sam suludo, jer ja nisam 't im reći šta se dogodilo. Ali, jasno sjećam osjećaj ponižena i da su svi znali šta se dogodilo. Bilo je grozno. "

-I ja

"Imam dvoje djece i mislio da je jednom mom periodu vratili, bilo bi malo splasnulo. Ali nekoliko mjeseci su još teža od drugih. Prošlog mjeseca, imao sam još jedan težak period tokom Heatwave, i morao sam da odem da nešto u radnji. Mislio sam da je bila prekrivena da sam promenio jastučići prije nego sam otišao, tako da sam mogao nositi šorc. Radnja je samo oko 15 minuta. Kada sam došao tamo, stvari su bile u redu. Samo sam uzeo oko 30 minuta do dućana i provjeriti. Ali kada sam se i završio u liniji, vrlo ljubazan mlada dama je došao do mene i pusti me da sam imao "nešto na gaćama." kad je to rekla i napravili smo kontakt očima, ona javi mi znala šta je to, u vrlo empatičan način, za koje sam ja bio zahvalan. Bio sam i zahvalna što sam hodao kroz vrata, ali naravno, ja stajao ispred dugom nizu ljudi, a niko nikada rekao mi je, do ove vrste mlada dama. "

load...

-Bethany

"Ja sam seksolog sa 25 godina profesionalnog iskustva u seksualne disfunkcije, SPI, zdravlja žena, i seksualno obrazovanje. Sada, imam malo drugačiji pogled na moj najnoviji javnosti periodu mrlja. Uglavnom zato što sam ga vidio kao priliku da uče moja Između djevojka o činjenici života.

"Ja sam u paketu djecu u auto i mi smo bili van u 09:00 plivanje klase. Ušao sam u sa decom i dok smo hodali preko do mjesta, postao sam svjestan mokrim senzacija na poleđini moje haljine. I seo sa djecom, pomogao moj sin se spremi i on je skočio u bazen. Onda sam sjedio tiho i između valova panike i sramote, pokušao je da razmišlja o tome kako da se iz ovoga! Dakle, ja sam ustao ispred mojih 11-godišnja kćerka, i rekao: 'Hej, mislim da imam krv sve preko leđa mog haljinu, ono što ne vidiš? "

Ona, naravno, kaže: "Da, to je krv. '

"Brzo sam ponovo sede i pokušao da razmišljam o mogućim načinima da se iz ove situacije. Tada sam shvatio da je moja kćerka zapravo me je gledao da vidim šta ću da radim, i da kako sam ovu situaciju bi oblikovati svoju budućnost uvjerenja i stavove o periodima. Dakle, ono što sam uradio? rekao sam joj: 'Dobro, ići ću u kupatilo i da vidim mogu li oprati krv.'

Klimnula sam ustao prošao pored sve ostale majke (sa velikim crvenim mrlja krvi) i krenuo u žensku kupaonice, izvukao suknju, oprati fleku, isceđenom suknju suho i krenuli natrag na moje mjesto u mom mokro suknje.

"Jednom sam sjeo smo tada imali razgovor o tome kako je sramota mi je bilo, o tome da ovakve stvari se dešavaju za sve žene, i da je to baš i nije kraj svijeta! Iako se može osjećati kao da na vrijeme!"

-Cath

(Saznajte najnovije zdravlje, gubitak težine, fitnes, i seks Intel isporučio ravno u vaš inbox. Prijavite se na naš "Dnevna doza" bilten.)

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 razloga zašto su ti oči oštre

Post Zdravlje

5 razloga za čuvanje infekcija kvasca iznova i iznova

Post Zdravlje

Strašno je koliko žena postaje zavisno od bolesnih pacijenata sa receptom

Post Zdravlje

Kako se vaš san menja tokom svakog stadijuma života

Post Zdravlje

7 Potpuno neumorna pitanja koja ste previše zapanjivi pitati

Post Zdravlje

Tiha i sve veća zdravstvena opasnost koju sve žene treba znati

Post Zdravlje

Radiacijska terapija

Post Zdravlje

Strašna sna za spavanje koja je u porastu

Post Zdravlje

PMS: učiniti najviše od menstruacije

Post Zdravlje

5 načina da budete sigurni da vaš doktor vas sluša, a ne samo da vas tretira kao šetnja kontrolnim simptomima

Post Zdravlje

Da li treba da se brinem o vožnji posle pića?

Post Zdravlje

Najnovije istraživanje o raku dojke i raka dojke: šta treba da znate