6 Optometristi dijele najstrašnije stvari koje su ikada videle na poslu | BA.Lamareschale.org

6 Optometristi dijele najstrašnije stvari koje su ikada videle na poslu

6 Optometristi dijele najstrašnije stvari koje su ikada videle na poslu

"Nikada nisam videla toliko gunk izlaze iz kapka ranije."

Kada jutro očiju Gook Je li nešto sasvim drugačije

"A mama ju je doveo 7-godišnju kćerku za pregled očiju, rekavši da joj je kćer stalno je trljajući oči tokom dana i buđenje sa 'žućo' viri joj kapke zajedno. Dok ju je pregledao izbliza na lampu prorez, bio sam šokiran da vidim sitne insekte i svoje trepavice-lice! Oni su bili živi od trepavica ovog jadnog devojčicu za ko zna koliko dugo. Morao sam ukloniti svaki sa svojim sitnim instrumentima, a na sreću devojka još uvek sedeo za cijeli proces. Bio sam svrbi danima! "

-Annie Negrin, MD

Kada stvari postanu Bampi

"Pacijent je došao sa velikom udarac u izvan njegovog kapka. Bilo je toliko velika da je imao problema držeći oči otvorene. Ja sam ga iza mikroskop i koristi pamuk savjet da gura na poklopcu, i jedva bilo pritisak tona gnoja počeo da iscuri. Ja stalno gura i uspio njegov poklopac skoro nazad na normalnu veličinu, ali nikad nisam vidio toliko gunk izlaze iz kapka prije! "

-Shannon Gleason, OD

Kada ste Čišćenje Glasses Wrong

"Jedna žena stalno je doveli leće natrag svakih nekoliko tjedana, jer su loše ludim [napukla]. Kada sam je konačno ispitivao o tome, ona me je uverio da ona nikada nije koristio hemikalije da ih očisti, samo blagi pranje suđa-tek kasnije jesam saznati da je ona ih zapravo stavlja u mašinu. "

-Anonymous

Kad ne možete Recite svojim direktno iz Left

"Jedan od mojih pacijenata me je zvao, uznemirilo da ona odjednom nije mogao da vidi kako treba iz oba oka. (Imala tako snažan recept koji je mogla samo dobro vidi sa Tvrde kontaktne leće.) Kada je došla u za nju evaluaciju, ja odmah je znao šta je u redu. Sam skinuo i svoje kontakte i otišla u drugu sobu za nekoliko minuta. Kada sam se vratio, ponovo ubaci sam joj objektiva i pokazala joj oka grafikon. Ona je bila oduševljena da je njena vizija je obnovljena, i pitao što sam učinio da se to desi. Ispostavilo se da je slučajno pomiješao njeno pravo i lijevo kontaktne leće-ja sam samo im mjesto u ispravnom oči. "

load...

-Barry Kay, OD

Kada Vaša vizija doslovno visi o koncu

"Bolesnik je stigao u moj ured u jake bolove: Njegov 3-godišnji ga je gurnuo u oči, a on je doživljava prekomjerne kidanje, zamućen vid, i nije bio u mogućnosti da otvori oči zbog bola Tokom ispitivanja. Otkrio sam da većina njegovih rožnice (koja se nalazi na prednjoj površini oka) je visio iz svog oka, i pričvršćeni samo dva milimetra dio. (imao je LASIK prije pet godina, što njegov rožnice veći rizik za povreda.) da nije bilo u prilogu, to bi potencijalno izazvao sljepoće. Pažljivo sam zatvorio je kapke dok povući rožnice natrag u položaj, u zavojima povrede sa povez preko oka, i odmah poslao ga u specijalistu rožnice za operaciju. Srećom, hirurg bio u stanju da ponovo postavite svoju rožnice i vizije pacijenta je spašen. "

Monika Nguyen, OD

When You Really noktiju Problem

"Pacijentkinja sam se tretira godinama došao žaleći se na bol i crvenilo na jednom oku. Dok ju je pregledao, našao sam nema razloga za crvenilo dok nisam okrenuo joj kapka i pogledala ispod. Imala je komad njene lažne ( akril) noktiju ugrađen duboko ispod nje gornjeg kapka! od izgledu, komad nokta mora biti tamo tjednima jer sam doslovno morao iskopati ga. "

-Annie Negrin, MD

Kada ste lizati Way to Trouble

"Tinejdžerka pojavila sa ulkus rožnice na desnom oku. Oko je vrlo zaraženih sa puno gnoja na površini. Nosila kontakte za mnogo godina, a na pitanje o njoj ništa objektiva nosi navike i režim čišćenja, došao kao neobično sve dok ona traži da stavi leće natrag u da bi mogla da ode. Ona je zaprosio kontaktne leće u usta da ga navlažite, a zatim ga stavite u nju dobro oko. Misterija riješiti. "Roberte Noecker, MD (za drugačiju vrstu lubrikanta, pogledajte ove zabavne opcije lubrikant iz žensko zdravlje Boutique.)

Kada ste pod napadom

"Pacijent se pojavio žali prava bol u očima.

Imao je ogrebotine na rožnice i izgledalo je da imaju malo dlaka zaglavila u unutrašnjosti svog kapka koji su vrlo teško ukloniti i morao je biti istrugana.

Nismo mogli shvatiti šta je bio uzrok, ali nakon razgovora s njim malo, otkrili smo da je bio rukovanje ljubimca tarantulu njegovog brata bez dozvole.

Ispostavilo se da, ako tarantulu naljuti, pucaju malo dlake sa svojih leđa na opasnost u ovom slučaju, dječak oka. "Roberte Noecker, MD

Dok si fokusiran na svoje zdravlje, operi se na ovim vaginu i ne treba raditi, previše:

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

13 prirodnih lekova za sprečavanje i liječenje hladnih bolesti

Post Zdravlje

Rak grla (larinks i grlić)

Post Zdravlje

Vaš Definitivni vodič za istraživanje

Post Zdravlje

Mislite da je vaša štitna žica izašla iz udarca? Odgovorite na ova 8 pitanja da biste pronašli

Post Zdravlje

8 stvari koje morate znati prije posjećivanja Chiropractora

Post Zdravlje

Olimpijac Allison Schmitt kaže da je Michael Phelps pomagala svojoj opstojnoj depresiji

Post Zdravlje

Doctor Ratings: Ko upravlja vašom zdravstvenom zaštitom?

Post Zdravlje

Da li imate predstojeće stanje?

Post Zdravlje

5 Ozbiljni medicinski uslovi koji mogu izazvati vašu anksioznost

Post Zdravlje

Žena imala je osam od ovih Mini-Monstera smeštenih u njenu moždanu

Post Zdravlje

Može li tata dobiti postpartumnu depresiju, previše?

Post Zdravlje

Disfunkcionalna krvarenja uterusa