5 znakova Vaš bubuljivanje nije normalno | BA.Lamareschale.org

5 znakova Vaš bubuljivanje nije normalno

5 znakova Vaš bubuljivanje nije normalno

Ako te boli, to može biti vrijeme da vide MD

Više od 30 posto od nas se žale na česte nadimanje, navodi se u nedavnoj studiji Dartmouth.

Dok PMS ili dijetetskih boo-Boos (jede nekoliko previše prdljivu povrće ili piju gazirana pića) su često krivi, ponekad može ukazivati ​​na ozbiljniji zdravstveni problem, kaže Sherry Ross, MD, ginekologa i žensko zdravlje Expert u Providence Saint John Zdravstvenom centru u Santa Monici, CA.

Pogledajte svoje doktor ASAP ako primijetite bilo koji od navedenih, zajedno s kroničnim nadimanja:

(Get tajna proterivanju trbuhu ispupčenje iz WH čitalaca koji sam to uradio sa Take It All Off! Keep It All Off!)

Bol u zdjelici

Iako rijetko, to može ukazivati ​​raka jajnika, posebno ako je u pratnji druge simptome kao što su osjećaj pune brzo, dok jede i odjednom imaju piškiti ili kakiti puno.

load...

"Ovo je uzrokovano akumulacijom tečnosti u trbuhu, stanje koje se naziva ascites, i / ili pritisak iz jajnika mase protiv vašeg abdomen ili karlicu", objašnjava Steve Vasilev, MD, ginekoloških onkologa i medicinski direktor integrativni ginekološke onkologije u John Wayne Cancer Institute u Santa Monici, CA.

Ali samo oko jedne trećine svih žena su svjesni da je bilo koji od ovih simptoma su znak raka jajnika, navodi se u studiji koja je objavljena u aprilu ove godine u časopisu Clinical Nursing Research.

(To su osam stvari koje treba svaka žena znati o raku jajnika.)

Šta da radim:

Ne panici, jer većinu vremena ovi simptomi ukazuju na još benigno stanje, kao što je mioma.

Ali ti bi trebao vidjeti svog lekara ASAP da se odjavio.

Dva testa najčešće koristi za ekran za rak jajnika su transvaginalni ultrazvuk (test koji koristi zvučne talase tražiti mase na jajnike) i CA - 125 test krvi (ako imate rak jajnika, nivoi proteina CA - 125 su visoke).

load...

Gubitak težine

Oko 1 posto stanovništva ima celijakije, stanje u kojem vaše tijelo ima autoimunu reakciju na gluten koji šteti vašem crijevnih obloge.

Ali to je Procjenjuje se da do 83 posto Amerikanaca s celijačnog su ili nedijagnostikovani ili pogrešna dijagnoza, u skladu sa grupom zastupanje Beyond celijakije.

Iako je najčešći znakovi su proljev i gubitak težine, oko polovine svih odraslih sa celijakija imati neke znakove ne odnose na njihov GI trakta, uključujući anemiju, osip na koži, glavobolje, i ranoj fazi osteoporoze, kaže Deevya Narayanan, MD, a porodične medicine ljekar u Medicinskom ureda Manhattan.

Šta da radim:

Vidi gastroenterolog, koji možete naručiti test krvi koji traži određene antitela u krvi koji ukazuju na celijakiju.

Ako je pozitivan, morat ćete je endoskopiju tako da vaš doktor može uzeti mali uzorak tkiva iz vašeg tankom crijevu da ga analizira štete.

Ako imate celijakiju, tretman je strog dijete bez glutena.

Ali ne pokušavajte da se ohladi puretina na gluten prije nego što radi ovaj test i razgovor sa svojim lekarom, ili biste mogli završiti s lažno negativni.

(Ako jedete bez glutena i nemaju celijakiju, evo šta bi mogao raditi svoje srce.)

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

Mega grčevi u trbuhu

Lako je odbaciti te bolove kao dio svog vremena u mjesecu ili čak i stomak bug, ali ako su na donjoj lijevoj strani stomaku možda imate divertikulitis, stanje u kojem male vrećice se razvijaju u sluznice donji dio debelog crijeva i upale, kaže Ross.

Iako je tradicionalno misli kao bolest za staru narodnu, došlo je do porasta broja slučajeva među ljudima mlađe od 40 godina, navodi se u objavljenom u Canadian Journal of Gastroenterology.

(Istraživači nisu sigurni zašto, ali jedna od teorija je da je zbog pretilosti i nisko-vlakana zapadne ishrane.)

Šta da radim:

Užasno grčevi, posebno ako je u pratnji groznica, garantuje hitnu putovanje u ured svog lekara.

Ćete vjerojatno trebati krv, urin i stolica testove kako bi se isključila drugih izvora zaraze, a ako divertikulitis je i dalje najvjerojatnije krivac verovatno ćete dobiti CT.

Liječenje je antibioticima;

Ćete također biti stavljen na tečnom dijeti nekoliko dana dok se vaš crijeva liječi.

Nakon što se oporavi, možete spriječiti recidive jedenjem više vlakana.

(Evo kako možete krišom više vlakana u ishrani.) Možete također žele uzeti u obzir nešto što se zove low-FODMAP ishrane, što je skraćenica za fermentisati oligo-di-monosaharidi i poliola, predlaže Stephen Hanauer, MD, medicinski direktor za varenje Dom zdravlja u Northwestern Medical Center u Chicagu.

To znači jesti hranu niske u ugljikohidrata fruktoze (koji se nalazi u voću i med), laktoza (mliječnih), fructans (pšenice, češnjak i luk), galactans (u mahunarke), i poliola (bez šećera zaslađivača), i kamena voća, kao što su kajsije, trešnje, i nektarine.

Funky-miris vaginalni iscjedak

Skoro 5% svih reproduktivno sposobnih žena (starosti od 18 - 44) iskusili zdjelične upalne bolesti (PID) prema CDC, stanje u kojem je netretiranih STD, kao što su klamidija ili gonoreja putuje iz vagine u jajovode ili uterus gdje uzrokuje groznicu, jeza, i - ako se ne liječi - neplodnost.

Međutim, u ranim fazama, simptomi mogu biti suptilniji, kao što su blagi bol u zdjelici, nepravilnog krvarenja, ili problema mokrio, napominje Ross.

(Držite vagina sretan i zdrav sa ove savjete.)

Šta da radim: Pogledajte svoje ginekolog, odmah.

Vaš lekar će raditi karlice ispit, test koji za klamidiju i gonoreju i pokrenite urina i krvi testove za provjeru infekcije.

Ponekad će i oni treba da urade ultrazvuk ili čak laparoskopija (ubacivanje malu kameru kroz smanjenje pupka za provjeru unutrašnjosti dijelova dama) kako bi se utvrdilo koliko je infekcija širi.

Liječenje je antibioticima, i, u vrlo rijetkim slučajevima, operacija.

Evo sedam razloga menstruacije kasni osim trudnoće:

Krvavi proljev

Nadutost u pratnji često bol stomak i radi često može biti znak neke upalne bolesti crijeva kao što su Crohnova bolest ili ulcerozni kolitis, od kojih su oba uzrokovati upale vašeg probavnog trakta, napominje Narayanan.

Do 40% vremena pacijenti imaju simptome koji nisu GI, kao što su problema s vidom (najčešće bol u oku i zamagljen vid), osip na koži, i umor.

(To je ono što je kao da živi sa Kronove bolesti.)

Šta da radim: Vaš liječnik primarne zdravstvene zaštite, mogu vas uputiti specijalisti GI, koji će pokrenuti testova, uključujući i testove krvi, tražiti upale;

Stolica testove za bakterije ili parazitskih infekcija;

I endoskopiju da se ispita i biopsiju delove svog probavnog trakta.

Dobra vijest je da postoje mnoštvo novih, efikasnih tretmana tamo, kao što su protuupalni lijekovi poput sulfasalazin (Azulfidine) i imunog sistema suzbijanje droge kao što su Infliximab (Remicade) ili adalimumab (Humira).

Osim Rx grešaka, možda želite uzeti u obzir dodavanje tofu ili tempeh u ishrani: Izgleda Soja protein za smanjenje težine upalne bolesti crijeva, navodi se u studiji koja je objavljena u aprilu ove godine u časopisu Journal of Nutritional Biochemistry.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Reeboks NFL pravila za prenos svesti o raku dojke protiv raka dojke

Post Zdravlje

Veoma realne opasnosti oduzimanja tableta za spavanje

Post Zdravlje

Prebacivao sam se od jednokratnih do višekratnih pamučnih podloga - Evo šta se desilo

Post Zdravlje

6 mitovi za stidne dlake Vreme je da prestanete verovati

Post Zdravlje

3 načina ublažavanja vašeg perioda

Post Zdravlje

Reumatoidni artritis

Post Zdravlje

Strašno je koliko žena postaje zavisno od bolesnih pacijenata sa receptom

Post Zdravlje

7 razloga zašto su ti oči oštre

Post Zdravlje

Da li imate poremećaj spavanja? Odgovori na ova 5 pitanja Da biste saznali

Post Zdravlje

Kako je život sa Scoliozom oblikovao sliku moje tijelo

Post Zdravlje

11 žena Sa PMDD-om Podijelite ono što je stvarno dopalo

Post Zdravlje

Saznajte kako da napustite pušenje