5 žena Podelite šta je zaista koristiti koristeći Menstrualni kup | BA.Lamareschale.org

5 žena Podelite šta je zaista koristiti koristeći Menstrualni kup

5 žena Podelite šta je zaista koristiti koristeći Menstrualni kup

Dobar, loš, ružno.

Iako menstrualnih čaše imaju jednog trenutka, prvi komercijalni kup je zapravo patentirao 1937. Godine, navodi se u izvještaju u časopisu Journal of žensko zdravlje.

Za nepoznatim, menstrualni čaše su alternativa ženskog higijene proizvoda trebalo da zameni tampone prikupljanjem menstrualne krvi, a ne upija.

Tipično, oni su u obliku zvona, napravljen od silikona, i dolaze u različitim veličinama.

Očistite je dovoljno jednostavan u koji ste upravo izlijte sadržaj, oprati blagim sapunom i isperite.

Oni su također manje šanse da vas ostaviti osuši dole, kao silikonski materijal ne upija vašu prirodnu vlagu način tamponi rade.

I, kao i sa bilo višekratnu upotrebu proizvoda, stvaraju manje otpada na životnu sredinu od tampona i pločica.

Također, veliki bonus je da korisnici smatraju da su isplativiji od tampona i pločica.

Jedan DivaCup, na primjer u maloprodaji za $ 40, već zato što je za višekratnu upotrebu za otprilike godinu dana, kompanija tvrdi da godišnje uštede do $ 150 godišnje.

load...

Isto tako, ako obilne menstruacije ima vas stalno mijenjaju tampone ili podloge, ovo bi moglo biti dobro rješenje jer se većina žene kažu samo oni "baciti" čašu svakih 10 do 12 sati, navodi se na sajtu DivaCup.

load...

Dok su ove statistike zvuče sve dobro i dobro, što je činjenica list nikada ne može razgovarati sa stvarnog iskustva korištenja menstrualnog kup.

Da biste dobili bolji uvid u stvarne prednosti i mane korištenja ovih proizvoda, pitali smo pravi ženama da dijele svoja iskustva.

Evo šta su imali da kažu:

"Ja sam sada koristi DivaCup za nekoliko godina, a to je potpuno transformisala menstruaciju iskustvo na bolje. Volim da sam samo da ga promijeniti dva puta dnevno i nikad nisam brinuo o tome curi. Nošenje je povjetarac jer nemam nositi ništa sa mnom. A najbolje od svega je to što je ekološki prihvatljiv. Nema više tamponi ili podloge za mene! to si me uzeti malo vremena da savladate pravilno umetanje, tako savjetujem bilo nove korisnike da se drže s njim ako imaju pitanja Pro tip:. I meni je zaista lako umetnuti odmah nakon tušem.

"Sa druge strane, ja zaista vjerujem da tamo gdje sam stavio moj novac je politički izbor i odlučuju da ne kupuju tampone i nose teret 'tampon porez' pada u skladu s mojim etičkim i političke stavove. Sve u svemu, ja ne planirate da koristite ništa drugo za moju periode! "

"Moj period ima savršeno najgore vreme, posebno kada su u pitanju putovanja. Bilo da leti ili putovanjima, sa Casco kup, sada sam uvjeren da mogu doći do gotovo bilo koju destinaciju u SAD-u, pa čak i mnogim mjestima u inostranstvu pre nego što bi ispraznite kup (do 12 sati). Mnogo puta, ja sam čak u stanju da se naselili u hotel i doći do moje vlastitu kupaonicu u tom vremenskom periodu. I jednom na odredište, ne mogu opustiti ili uživati ​​u punom dan aktivnosti bez nošenje oko torbu punu dodatnih tampona i pronalaženje toalet svakih nekoliko sati.

"Nikada neću vratiti na tampone nakon korištenja kasko Kupa. Sada, ne mogu spavati, vježbe i rade cijeli dan, bez brige o curenja. Ili čak zapamtiti da je tamo!"

Propustila razdoblje?

Saznajte zašto je kasno-osim trudnoće:

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

"Za mene, to je prilično bruto doći licem u lice sa malim lokvi krvi, a ne sušeni tečnost apsorbuju u pamuk-ali je i prilično sjajno kada mislite o prednostima. To je neka vrsta koristi pravi ploče čak i kada se nemaju za pranje posuđa: Morate često oprati svoje stvari, i dobro, umjesto bacanje novca na papiru pločama koje će tek ući u deponiju Ali mrzim pranje posuđa, posebno krvavi one, tako da sam na kraju prestao koristiti.. Spasio sam ga samo za duge letove i nezgodno putovanje vikendom, kao i na kampovanje. "

"Ja sam bio koristeći menstrualnog čaše za oko pet godina kada sam postao vegan. Volim Lunette jer su oni jedini vegan one. Jedna od najboljih stvari o korišćenju menstrualne kup je da mogu ostaviti u 12 sati-I mogu ići na posao i mogu CrossFit nakon, a ne čak i razmišljati o tome. Nema vlage ili mirisa. Na kraju, volim čaše jer se osjećam kao da mi život ne zaustavlja kada mi teče. "

(Shop najbolje od okrutnosti, eko-friendly kozmetičkih proizvoda na zdravlje žena Boutique.)

"Koristim DivaCup i volim ga, i bih da sam to uradio ranije. Vrlo je udobno i ekonomično, i bilo strah sam imao o tome da se bace i isprati u radu toaletima su ublaženi, kao što sam obično potrebno je samo da dump i isprati dva puta dnevno (kad se probudim, a kada sam se spremim za krevet). To je također odličan za uočavanje dana, gdje je previše tampon i jastučić ne vredi nelagoda. Također je neverovatno za putovanje. I samo baci ga u toaletne potrepštine i nema potrebe da se zalihe na tamponi ako je moj period je iza ugla. "

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Loše povišenje koje ubrzava vaš mozak

Post Zdravlje

Psorijaza

Post Zdravlje

6 Neočekivane koristi za zdravlje i lepotu Epsom soli

Post Zdravlje

Dementija

Post Zdravlje

Pneumonija

Post Zdravlje

Shannen Doherty Prikazuje šta Day 1 radijacionog tretmana zaista izgleda na zapanjujućoj fotografiji

Post Zdravlje

Nikad nisam uzela bolesni dan - Evo kako sam ostao tako zdrav

Post Zdravlje

7 razloga koje boli tvoja sisa

Post Zdravlje

Šta je transvaginalna mreža - i kakav je dogovor sa onim divljim reklamama?

Post Zdravlje

8 načina promene u vremenu utiču na vaše telo

Post Zdravlje

Da li Kendall Jenner ima paralizu sna? Evo šta treba znati

Post Zdravlje

Objašnjenje prevara: ekstrakt zelene kave