11 žena Podelite šta se Panični napad stvarno oseća | BA.Lamareschale.org

11 žena Podelite šta se Panični napad stvarno oseća

11 žena Podelite šta se Panični napad stvarno oseća

"To je kao uhvaćeni u vrtlog."

Imao sam moj prvi napad panike na koledžu.

Moj dečko i ja smo se vozili na autoputu iz Čikaga predgrađa na zabavu na sjevernoj strani grada, kada sam osjetio malu senzaciju cvijeta strahom u stomaku.

Samo Bog zna šta je uzrok, ali nakon nekoliko minuta ovog nelagodan osjećaj iznenada počela da cveta: My gut mućkala, izbio sam na hladan znoj, počela sam da se trese.

Pokušao sam da duboko udahne da se smirim, a kada čini mi se nije mogao dobiti dovoljno zraka, pakao.

Do trenutka kada su moji zbunjeni dečko pronašao benzinsku pumpu da se povuče u, ja je jecala toliko nisam mogao da dođem do daha, panika pa velika sam mogao samo sjediti i jeca i čekati da prođe.

U roku od 20 minuta, da je gotovo, a ja sam bio toliko umoran sam mogao spavao danima.

Iako sam još uvijek pate napada povremeno, oni su na sreću malo i daleko između, a ne obično kao intenzivan kao što su bili na koledžu.

Ali godinama sam pokušao da artikulira u svom dnevniku, na savjetnik-tačno kako se činilo da se oborena od strane nekontrolisane anksioznosti.

Kako se ispostavilo, nisam jedina: Sve od televizijskih epizoda (poput nedavne scene u "This Is Us") na klasične umjetnosti (Edvard Munch čuvenog slika "Krik") je pokušao da uhvati strah i bespomoćnost napad panike.

load...

Evo, 10 žena dijeliti ono što napada panike se kao za njih:

"Imao sam samo jedan ili dva, ali sam otišao na hitnu jer sam imao bol u grudima i boli da diše.

Drugi put nisam mogao prestati trese, činilo se kao da sam u tranziciji, tokom rada, osim nisam imala trudove. "-JoAnna Valund, Surprise, AZ

"Moj napade panike osjećati kao da ste uhvaćeni u vrtlog.

To je začarani povratna sprega gdje sam početi osjećati anksioznost i nemogućnost da se učini nešto ili odlučiti šta da radim, a onda vidim da mi se panike i to me paniči više, a onda sam se ljut da sam se panike i da sam u panici, što ga pogoršava, i tako dalje.

load...

Čini se kao sve zatvara se na mene, a ja sam klaustrofobična i gubitka kontrole u isto vrijeme da neverovatnu energiju gradi se u mene.

Ja ću ponekad morati stomp noge brzo ili ošamariti do đavola iz moje butine ili pokrenuti izvan, i traje do ja ne mogu, pokušavajući da se oslobodi taj osjećaj. "-Tara Haelle, Peoria, IL

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

"Emotivno, to izgleda kao da mi mozak se urušava.

Fizički, to izgleda kao ogroman ponderirana bend constricting oko pluća i dijafragme, tako da ja mogu uzeti udisaja, ali niko od zraku se osjeća kao da se probije do pluća. "-Clair Evans, Birmingham, AL

Gledanje hot doc objasniti da li bi trebao biti zabrinut za svoj anksioznost:

"Napadi panike mi imaju tendenciju da se osjećaju više kao da je neko gurnuo glavu pod vodom, a taman kad mislim da ću se udaviti, ja izvukao se za kratko dah samo da bi gurnuti natrag pod ponovo." -Carrie Anton, Madison, WI

"Ja početi da se osjećaju kao da mi duša odvaja od mog tela.

Moji mišići spazam i grudima osjeća kao da ima konopce omotana oko nje pa je teško disati.

Ja se tunel viziju i ništa nema smisla.

Ne mogu govoriti ili ne razumiju te razgovara sa mnom. "-Angie River, Vancouver, BC

"Osjećam se zaista vrti u glavi i kao da ne mogu ustati.

Kada sam legnem, moje srce i misli rase, kruže oko iste opsesivne, negativne misli.

To je kao strah putuje od srca do stomaku, klaustrofobija postavlja u, i ne mogu da završim zabrinjavajuća misao prije nego što drugi počinje. "-Michelle Threadgould, Oakland, Kalifornija

"Našao sam da je to gotovo out-of-body iskustva kao da je" logično "dio mog mozga svjedoči nešto što ne može kontrolirati, a drugi dio je u full-u, doslovna borba-ili -leteci mod."

Kejt Summers, Chicago, IL

(Oslobodite se stresa i smiruju bol u mišićima nakon napornog radnog dana sa Indie Lee Jasmine ylang-ylanga Bath Soak iz žensko zdravlje Boutique.)

"Čujem ton u ušima i otići hladno i utrnulo. Moje srce stopa pokupi i, ako je to onaj koji traje nekoliko dana, imam nametljive misli (obično načine moja djeca mogla umrijeti)."

-Shawna Ainslie, Bloomington, IN

"Ja dobiti osjećaj moje srce kuca jako brzo i moja koža postaje bodljikava i vruće. Čini se kao moja glava je odmotavanje, i panika u više razmišljam o tome kako moje tijelo fizički osjeća. Mnogo fokus i duboko je potrebno udisaja da nije u potpunosti uroniti u napad panike. Srećom, ja sam dobila bolji u prepoznavanju jednog od samog početka i mogu koristiti alate kao što su umirujuću glazbu ili tehnika disanja da se kroz njega. "

-Olivia Button, New York, NY

"Mine uključuju potpuna blokada. Ne čujem neko govori direktno meni, ali sve zvuci slučajni pozadinom su pojačani. Ne vidim desnom stvari postanu mutne ili početi u crno iz periferije u. A moj disanje postaje potpuno izvan moje kontrole-kao i svaki dah je najveća prepreka koju sam ikada suočio. A ja ne mogu komunicirati na gotovo sve. Moj muž kaže da sam dobio ovo dalekim pogled na oči. "

-Rebecca Siegel, Cincinnati, OH

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Akutni pankreatitis

Post Zdravlje

Hladni lekovi: nikad ne boli ponovo

Post Zdravlje

Ovi 4 faktora mogu da izbace vaš osećaj mirisa

Post Zdravlje

Ova Bachelor Star se otvara o svojim borbama sa Bulimijom i zavisnošću

Post Zdravlje

Zadržavanje vašeg duga može biti u potpunosti smrtonosno

Post Zdravlje

Dobar stres: tu je takva stvar

Post Zdravlje

5 Novi načini raka kože

Post Zdravlje

4 pitanja treba da se zapitate pre kupovine roze trake

Post Zdravlje

Zašto neki ljudski kihati mirisu kao povraćanje

Post Zdravlje

Divertikuloza i divertikulitis

Post Zdravlje

Medicinski testovi Za žene u svojim 20-tim godinama

Post Zdravlje

11 Greške Sunca kojeg verovatno stvarate