Formaldehid u kozmetici: koja je presuda? | BA.Lamareschale.org

Formaldehid u kozmetici: koja je presuda?

Formaldehid u kozmetici: koja je presuda?

To se najčešće koristi kao vodeni rastvor pod nazivom formalin, a ne u svom čistom obliku.

Uz pomoć konzervansa, formaldehid se otpušta u malim količinama tokom vremena kako biste zaštitili kozmetičkih proizvoda od kontaminacije bakterijama tijekom skladištenja i tijekom kontinuirane upotrebe.

Zajedničke formaldehid releasers uključuju quaternium - 15 i DMDM ​​hidantoin.

Formaldehid se mogu naći u lakovima za nokte, nail učvršćivača, trepavica ljepila, gelovi za kosu, sapuni, šminke, šamponi, losioni i dezodoransi, između ostalih proizvoda.

Članak objavljen u obimu April 2017 od kontaktni dermatitis gledajući proizvoda iz FDA dobrovoljnim Cosmetic baze Registracija Program je utvrdio da gotovo 20 posto proizvoda sadržanih formaldehid i konzervansa formaldehid-oslobađajući.

load...

Dvije poznate kategorije proizvodi s najviše formaldehid su ispravljanje kose tretmane i noktiju učvršćivača.

Koje su opasnosti formaldehida?

Najčešći nuspojava formaldehida u kozmetici je iritacija kože, uključujući vlasište opekotina i gubitak kose, u skladu sa Alexandra Scranton, direktor za nauku i istraživanja za ženski glasovi za Zemlju, nacionalna organizacija koja radi za otklanjanje toksičnih kemikalija utiče na zdravlje žena.

Ali to nije vrlo vjerojatno sa niskim nivoom obično nalaze u kozmetici, osim ako je osoba vrlo osjetljiva na supstancu, kaže ona.

Plus, niske razine formaldehida je utvrđeno da izazvati iritaciju očiju, nosa, grla i kože.

Ali glavna briga je da formaldehid uzrokuje rak.

Izvještaj juna Nacionalni toksikološki program je svrstavaju formaldehid kao kancerogen pod uvjetima sa visokim ili duže izlaganje-uvjeti tipični za industrijske radnike i profesionalnim grupama, uključujući balsameri, pa čak i salon radnika.

load...

Ove izloženosti obično ne javljaju u kozmetičkim i ličnu higijenu.

Kosa ravnanje tretmani kao što su brazilski Blowout vatra ranije ove godine, kada je federalna Sigurnost na radu i zdravlje uprave upozorio da svoje proizvode sadrži neprihvatljive razine formaldehida.

U nekim slučajevima, salon Radnici su se žalili na krvarenje iz nosa, iritacija oka, i problema sa disanjem nakon korištenja proizvoda.

U septembru, FDA je poslao pismo odluka brazilske Blowout, navodeći da je proizvod "falsifikovani proizvod" s tekućim formaldehid ", koji, pod uslovima korištenja propisan etiketiranje", oslobađa opasne razine formaldehida u vazduh se udiše.

FDA pismu rekao brazilski Blowout je "falsifikovanu marku", jer ambalaži proizvoda lažno izjavljuje da sadrži "Nema Formaldehid" ili da je "formaldehida."

U međuvremenu, na svom sastanku septembra, Cosmetic Sastojak Stručnjaka Panel (CIR) utvrđeno je da formaldehid i metilen glikol su nesigurni jer se trenutno koristi u ispravljanje kose proizvodima.

Kada je u pitanju zakucati učvršćivača, formaldehid se smatra potencijalnu opasnost jer se ne koriste samo kao konzervans, kao što je to u većini kozmetike, već kao aktivni sastojak za kaput i jačanje površine krte ili ispucale nokte.

FDA se ne protivi ako nivo formaldehida u nokat učvršćivač je 5 posto ili manje.

Koliko formaldehid je sigurno?

To zavisi od toga koga pitate.

Na kraju, međutim, to su samo preporuke koje kozmetičke kompanije nemaju mandat da prate.

Neki potrošačke grupe odbacuju bilo kakve koristi u potpunosti, tvrdeći "nema prihvatljiv nivo formaldehida u proizvodima", kaže Stacy Malkan, suosnivač Kampanja za sigurnu kozmetiku ". Alternative su lako dostupni, tako da nema razloga da se bilo ko izlaganja na poznata kancerogena ", dodala je ona. Plus," Ako koristite šampon s formaldehidom na dnevnoj bazi za 30 ili 40 godina, to može biti problem ", kaže Scranton.

Kako možete reći ako postoji formaldehid u vašoj kozmetici?

Ovo je malo nezgodno.

Sajam Pakovanje i etiketiranje Zakon zahtijeva kozmetičke proizvode koji se prodaju potrošačima u SAD-u da se uključi etiketu sa listom sastojaka.

Ali, pošto formaldehid se obično ne koristi u svom čistom obliku, ali mijenjati i često pod imenom formalinu, to je teško znati kada je etiketa zapravo listing formaldehid.

Osim toga, sastojci prisutni na jedan posto ili manje može biti proglašena bez obzira na dominaciju.

Što ga čini gotovo nemoguće da potrošač reći samo iz oznaka koliko je mnogo formaldehid, ili bilo koji hemijski što se toga tiče, u kozmetici.

Da biste sortirali kroz zabune, najbolje je da se okrenemo nešto što se zove Skin Deep ADD kozmetika baza, koju je objavio Environmental Working Group (EWG).

U suštini, to je online sigurnosti vodič za kozmetiku za pomoći potrošačima pronaći proizvode sa nekoliko opasnosti.

Postoji Trenutno nema dokaza koji povezuju formaldehida u kozmetici do raka i nema zvaničnih koncentracija na kojoj formaldehid se smatra prihvatljivim u potrošačkim proizvodima, osim noktiju učvršćivača.

Različite grupe se ne slažu da ono što je (i nije) sigurno.

Za svaki slučaj, podalje od tretmana za ispravljanje kose koji sadrže formaldehid.

A ako koristite nokat učvršćivača koji sadrže formaldehid, koristiti ih u velikoj prostoriji s puno ventilacije i navijača ili otvoren prozor, kako bi se smanjila izloženost formaldehidu.

Također, uvijek odlučiti za proizvode sa manje sastojaka kada je to moguće.

Na taj način, možete biti sigurni da ste bili izloženi manje hemikalija u ukupnom poretku.

Držite se proizvodi u opsegu niskih 1- ili 2- opasnosti u Skin Deep baze podataka.

Foto: Jupiterimages / Thinkstock

load...

Povezane vijesti


Post Stil

Šanse su, Vaša grudnjaka se porazgovara s celim pogledom Trenutno

Post Stil

8 majica koje su tako udobne Želećete da živite u njima

Post Stil

Trend zimskog stila koji će vas zaboraviti je zima

Post Stil

7 Leggings koje će vam izgledati zastrašujuće

Post Stil

3 načina nositi čarbirsku košulju

Post Stil

7 Od najinteresantnijih Sexy Noć veštica Ideje ove godine

Post Stil

Savet za vezu: Nikada nisam planirao da imam aferu

Post Stil

8 Najbolji ljetni odjeći za zamrzavanje, klimatizirane kancelarije

Post Stil

7 Jumpsuits koje želite da živite

Post Stil

Ovi leševi Lululemon prodati za manje od 30 minuta - Evo zašto

Post Stil

12 Udobne pantalone i patike na prodaju u Nordstrom-u U ovom trenutku

Post Stil

Projekat Runway: Make it Work For You - Brights