Veliki problem koji može ispuniti vaš brak sa nezadovoljstvom | BA.Lamareschale.org

Veliki problem koji može ispuniti vaš brak sa nezadovoljstvom

Veliki problem koji može ispuniti vaš brak sa nezadovoljstvom

I pet taktika koji vam mogu pomoći izaći iz toksičnih ciklusa.

Krystal Cormack je bio na rubu kraha.

Ranije ove godine, 35-godišnja majka troje djece iz Oxford, Mississippi, je držeći svoj posao kao direktor u nekoj obrazovnoj neprofitne dok istovremeno na crno u neplaćenom strani svirke: kao njene porodice de facto sekretarica.

Od kako je postala majka prije devet godina, Krystal je popis zadataka je narasla na uključuju izradu ortodont imenovanja njene dece, izradu lista za kupovinu, zakazivanje časove klavira, i planiranje društvene događaje.

"To se trčalo malog biznisa", prisjeća se ona.

Konstantan tok dužnosti otišao je toliko preplavljen ", postao sam ljuta mama koja je škljoca u mojoj porodici."

Krystal je u suštini Ringmaster njene porodice cirkusa-nevidljivi posao koji pretežno uticaj žene.

Ovaj francuski umjetnik Emma (nema prezime, FYI) u žiži interesa pitanje u crtanom filmu koji je ove godine dijele više od 300.000 puta na Facebook-u (i vjerojatno e-mailom na beskonačan broj supružnika na temu red "PROČITAJTE OVO").

load...

Istraživanja dokazuje da smo učiniti više fizičke poslove kod kuće od muškaraca i da smo rukovati "ured kućne poslove" na poslu (kao što su planiranje slavljeničke zdravice) u neproporcionalan količinama.

I pet novih, u vezi studije William Paterson Sveučilište u Wayne, New Jersey, i Columbia Business School u New Yorku otkrili da žene (ne samo PDV) uzeti na većini mentalnog kućnim poslovima u usporedbi sa svojim muškim partnerima, poput pamćenja datuma i imenovanja, rezervacije odmora, kupovina poklona i poribljavanja zalihe.

O da, i podsjećajući našim partnerima kada treba da uradi veša previše.

Na žalost, to je usluga koja se rijetko uzvratio: Podaci su otkrili da su "muškarci samo podsjetiti žene zadataka kada ih osobno koristi" (npr, oni su više vjerojatno da izda podsjetnike koji se odnose na vjenčanje svoje prijatelj ili njihov ured Bajramski party).

load...

Ovo nikada ne završava popis zadataka se vozi mnoge žene u burn out i kvare.

Novo istraživanje utvrdilo da to može dovesti do povećane anksioznosti, osjećaj stalno rastrojen (to je prilično teško fokusirati kada vaš um je uvijek u trci), i samo-zanemarivanja (istraživači ističu da ako vrti mentalne točka razmišljajući o svom partneru da -dos, vi vjerojatno ignoriranje vlastite potrebe).

(Slim, Seksi, Jake Workout DVD je brz, fleksibilan treninga ste čekali!)

Beyond nosi na udaljenosti od vaše emocionalne rezerve, radi većina ovog tihog rada može procijediti vaš odnos, stvarajući jedan-dva udarca osjećaja zatrpani i osjećaj ogorčen vašeg partnera.

"Dobio sam u ovo toksične petlju gdje sam bio uvijek ljut na mog muža", priznaje Jancee Dunn, autor kako da ne mrzim tvoj muž Nakon Kids, koji procjenjuje da je u jednom trenutku je radila 95 posto mentalnih zadataka kod kuće.

(Da, u njoj "tinja rastopljeno bijes", rekla je te kontrolisao koliko joj je vođenje kartice.)

Dakle, kako moderne žene zaglaviti u ovom retro zamku?

Iako je više od nas imaju karijere nego ikad ", tu je i dalje očekuje da su žene bi trebalo da bude staratelja", kaže Janet Ahn, Ph.D., profesor psihologije na William Paterson University i koautor nedavne studije.

"Praćenje zadataka svima, čak i nakon što je radio 50 sata tjedno, je jedan način na koji žene pokušavaju da ispuni ovaj standard."

Krystal konačno stigao njen tačke pucanja.

Ona je toliko prezauzeti, ona bi prestala da idem u teretanu, zaradio 20 funti, i jedne noći, briznula u plač sredinom razgovor sa svojim suprugom-koji nije povezan joj debljanja sa stresom mentalnog kućanskih poslova.

Okrenuo se prema njoj i rekao: "Znaš da ti nisi u ovoj sami, zar ne? Morate početi dijeljenje stvari sa mnom."

Ona je od uspio učiniti više od toga.

Ako bi mogao previše koristiti pauze, imamo jednostavan način da izjednači mentalne kontrolne liste koje su radile za Krystal i druge žene.

Dakle, prije nego što prekinete vezu svoj tajničke dužnosti, možda želite uzeti nekoliko konačni bilješke.

Vaš partner neće da čita vaš um i spontano početi bacanje u preko noći.

I stalno škljoca na njega da prestane kao lijenost nije najzdravija stvar za bilo koji od vas (stručnjaci kažu da izražavanje ljutnje ili frustracije na nekonstruktivne način predstavlja veliki problem za brakova).

Umjesto toga, napraviti datum kafu (ili vino) i imaju srca do srca u kojem objašnjavaju sve moguće dobre-za oboje-u njegovu sve više uključeni.

"Ovo nije zvocanja", kaže Elizabeth Haines, Ph.D., profesor psihologije na William Paterson University i koautor nedavne studije.

"To je pustiti da znam odakle dolazi."

Dunn rekao je njen suprug, Tom, da, ako je on preuzeo više mentalne poslove, on bi vidjeti da je "sam sretniji, ti si sretniji, a naše dijete je sretniji. Sve će biti lakše, a mi ćemo imati više mirno domaćinstva. "

Ona je isporučen na svoje obećanje: Kada se uključio Tom, ona je bila manje ogorčena i on oseti više povezana sa svoje porodice.

Ako sve drugo propadne, reci mu o podacima koji parovi koji ravnopravno dijele u kućnim poslovima imaju više seksa.

Za razliku od planine jela u sudoperu, vaš hrpa mentalno kućanskih poslova nije nešto što vaš partner može fizički vidjeti.

"Mi smo oboje zauzeti, ali moj muž nije shvatio da kada smo gledali epizodu Game of Thrones zajedno, ja sam također naredio pelene i odgovaranje na e-mailove iz škola djecu", kaže Maggie Strong, 35 -godišnja vlada analitičar i mama od tri u Charlottesville, Virginia.

Tako slomiti ga na opipljiv način: U toku sedmice, prijavite vaše mentalne zadatke na Google doc i podijeliti ga sa svojim suprugom.

Pitaj ga da učini isto-možda čak i naučiti da on radi mentalnih zadataka koje nikada o znao (u slučaju Dunn je supruga, praćenje mjesečne račune auto osiguranje).

"Reći" Ja učiniti sve što je ovde 'nije odjekuju sa Majkom ", kaže Maggie.

Ali, "postaje sve zadatke dole u crno i bijelo je stvarno pomogao nam kažu," U redu, stvari treba mijenjati. "Za početak, Mike počeo branje poslove iz Maggie liste u borbi protiv sebe.

Pitali smo muškarce i žene šta misle o prdi u odnosima.

Saznajte što su imali da kažu:

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

Zdravlje izvršni urednik ženske Theresa O'Rourke je tehno muž, John, IT analitičar, preuzeo njihov online plaćanja računa, kada je otkrio Keeper aplikaciju, koja pamti beskonačno lozinke para i pušta ih dijeli bilješke (kao što je "Need za refinanciranje").

"On se brine za račune i računovodstva, jer on stvarno voli igrajući se sa interfejsom", kaže Theresa.

Krystal suprug, Michael, bivši glavni koji se koristi za nadgledanje školskih projekata, počeo upravljanje ljeto-kamp prep djecu ', uključujući i medicinsku oblika, dozvolu uplatnice, i planove za putovanja.

I Tiffany Dufu, glavni rukovodstvo oficir usluga karijernog mjestu Levo i autor Baci loptu: Postizanje Više Doing Manje okrenuo zapakiranog kalendar njene kćeri "od playdates i stranaka do nje društveno-leptir muža, Kojo.

"To je se puno vremena i energije za mene", kaže Dufu.

"On pronalazi mnogo više radosti u njemu."

Mnogi partneri su više nego spremni da rade svoj udio mentalnih kućnih-dok oni začinjen dosta podsjetnika.

(Ste: "Hej, možeš li naručiti rođendanski poklon tvoja mama?" On: "Naravno, podsjeti me sutra?")

Ali sljedeći put pita, dobro razmisliti.

"On koristi od strane vašeg čuvanje jezičke na svoje dužnosti ali ti ne", rekao je Haines, koji napominje da ima da ga pogurali o njegovom zaduženja je gotovo jednako stresno kao što je upravo njima i sebi, jer ne osloboditi vaše mentalno opterećenje.

Umjesto toga, ljubazno mu ukazuju na Siri-she'll dodati podsjetnik na njegovu iCal, hands-free.

Jedan blagodet radi sve sebi?

Sve će to biti učinjeno svoj put.

"Shvatio sam da zatvaramo moj muž iz posla u domaćinstvu, jer sam volio biti u kontrolu", priznaje Dunn.

Ali, ako zaista želite da vam olakša mentalne prtljag, kada vaš partner preuzima poslove, daj mu kratki brifing, ako je potrebno, a zatim (duboko disanje) ne mikro upravljanjem.

Čak i ako to znači da ga pustiš da fail-ili smisli svoj način obavljanja stvari-u početku.

"Veliki razlog zašto naši partneri nisu motivisani da rade stvari oko kuće je zato što radimo sve poslove prije nego što mogu brinu o njima", kaže Dufu.

Ako je vaš suprug je stalno pita gdje su stvari (ključevi, čarape i bebe), jednostavno kažu da ne znate i pusti ga srediti.

I prihvati ideju da je "učinio" je bolje nego "savršen".

Kao što je Krystal je naziru, "Niko neće umrijeti ako torba bebin se ne pakuje samo tako."

Ovaj članak izvorno pojavila u pitanju žensko zdravlje oktobar 2017.

Za više veliki savjete, pokupiti primjerak ovog pitanja na kioscima sada!

load...

Povezane vijesti


Post Odnos

9 najtežih stvari o prvoj godini braka, prema srećnim parovima

Post Odnos

11 Salate-Hating Men podijelite svoje iskrene reakcije na pokušaj zdrave hrane prvi put

Post Odnos

Kakva je razlika između razvoda i poništenja?

Post Odnos

Pravi način da podelite duboku, tamnu tajnu sa osobom koju volite

Post Odnos

Najveći mitovi o seksu i trudnoći

Post Odnos

Pripremna škola

Post Odnos

Ono što njegovi društveni mediji pričaju o vašem odnosu

Post Odnos

Ovo se događa kada pitate 10 ljudi na Tinder u jednoj noći

Post Odnos

Da li je sedmogodišnja stvar stvarna stvar? Ljubavni eksperti teže

Post Odnos

13 emocionalnih faza za dijeljenje kupatila sa mladićem

Post Odnos

Postoji li stvarno takva stvar kao da se oženite prebrzo?

Post Odnos

Dakle, razvili ste osećanja za žene za prvi put - Evo šta da radite