5 žena Podijeli zašto su se pretvorili za svoje partnere | BA.Lamareschale.org

5 žena Podijeli zašto su se pretvorili za svoje partnere

5 žena Podijeli zašto su se pretvorili za svoje partnere

"Mi ne bi imali blagoslov njegove porodice ako ne pretvoriti."

Bez obzira da li si udario se hram ili katedrala svake nedelje, to je sigurno reći da ste vjerojatno identifikuju sa nekom vrstom duhovne grupe.

Zapravo, prema 2017. Studiji Centra za istraživanje Pew, gotovo 77 posto ljudi identificiraju sa religijom.

A pošto koga se zaljubiti u ne zavisi od toga da li su postavili božićno drvce ili zapali menora, različitih vjerskih uvjerenja mogao bi postati problem za neke parove niz liniju.

Na primjer, morate shvatiti da li će vaša djeca idu u crkvu sa sobom, s njim, ili preskočite ga u potpunosti.

I uvijek postoji šansa da će osjećaju isključeni iz vjerske proslave praznika svoje porodice.

Iako mnogo parova raditi kroz ova pitanja, mnogi odlučuju da reskirati i pretvoriti religiji svog partnera iz tih razloga ili drugih.

Evo, pet žena objasniti kako i zašto su promijenili svoje duhovne pripadnosti za, sa ili zbog njihove romantične partnera.

"Pretvaraju sam pravoslavne judaizam prije udaje. Htio sam da pretvoriti jer sam upoznao ljubav svog života, a ne bismo imali blagoslov njegove porodice ako ne pretvoriti. Htio sam da budu iste vjere kao moj muž za moju djecu. Takođe sam volio sve običaje i praznike. Mislim da je naš brak bio bi daleko teže ako sam ne pretvaraju. "

load...

-LAURA, 62

"Za prvih šest godina našeg odnosa, moj suprug i ja smo se samo bori kroz život. Onda smo se venčali i dobili bebu, a neravnine na putu zaista počeo da se danak. Kada smo stigli tačku gotovo da nema pomirenje, on me je iznenadio tako što naša kćer i ja u crkvu mojih roditelja. To nije bila u potpunosti iz vedra neba, iako. Sam bio aludirajući da želim da proverim. Iako ni jedan od nas je bio vrlo vjerske, morali smo nešto promijeniti put smo bili na zbog naše kćeri i naš brak. Mi smo bili kršteni kao kršćani nedugo nakon toga. "

-Theresa, 28

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

"Bio sam uglavnom agnostik kad sam upoznala svog sada muž, koji je bio ateista, jer je on bio 8 godina. Čak i nakon što smo se venčali prije oko šest godina, ja i dalje jednom ili dva puta išao u crkvu u mom rodnom gradu godinu dana, uglavnom da vidi stari prijatelji. Ali, našao sam sebi da mrzim. Kada smo razgovarali o nauci i njenim kontrastima na mnoštvo religijskih mitologija tamo, to mi je postalo jasno da je njegova logika ima smisla. Sada sam nepokolebljivi (ne militantan ) ne vjerujem. "

load...

-Leah, 31

"Znao sam da nikada neće biti ide u crkvu svake nedjelje, ali je postala član katoličke crkve bio je jako važno za moj zaručnik. Zato sam uzeo časove veronauke i pretvoriti. Ja sam katolik sada, ali prilično u ime samo. Iako su naši klinci će biti kršten u crkvi, previše. "

-Eliana, 30

"Family Moj muž je iz Indije i imali smo tradicionalni indijski vjenčanje sa crvenom sari, kane-cijeli posao. Ne postoji pravi proces pretvoriti u hinduizmu, ali kako smo spremni da se udam, postao sam više zaintrigiran Hindu vjerovanja i počeo učiti više. Sve što je zaista potrebno da postane hindu je da prihvati Hindu način života i vjeruju u princip dharma. Ja vjerujem da je sve na ovom svijetu ima božanstvo, što je osnovni hindu vjerovanje, i učim više cijelo vrijeme. Tako da smatram da sam Hindu, iako nisam rođen u to. Moj muž me nije tražio da radim, ali njegov utjecaj i primjer definitivno odigrao ulogu. "

-Elizabeth, 36

load...

Povezane vijesti


Post Odnos

Najbolji i najgori (Slash Most Mortifying) Celeb Kissovi svih vremena

Post Odnos

5 načina za bebe sa vašim odnosom

Post Odnos

15 Užasne priče o datumima koje će vas zabrinuti

Post Odnos

Kako se odmoriti parovi bez upada u glupe argumente

Post Odnos

Da li volite BFF ili ste u ljubav sa njom?

Post Odnos

Da li vam brak vozi?

Post Odnos

Šta se desilo kada sam postavio drugog momka svaki dan na mesec

Post Odnos

Potrošio sam nedelju dao svom sinu puno pohvala - Evo šta se dogodilo

Post Odnos

Ples 101 Sa Bachelorette Ashley

Post Odnos

Možda-Baby Mindset pri dobivanju trudnoće

Post Odnos

Pravi momci Opišite anksioznost čekanja djevojčica da ih pošalju natrag

Post Odnos

Kako da ispričate ako je vaš partner čarobnjak kontrole