Šta trebate znati o troje roditeljima (jer dolaze) | BA.Lamareschale.org

Šta trebate znati o troje roditeljima (jer dolaze)

Šta trebate znati o troje roditeljima (jer dolaze)

Da li je to kao sci-fi kao što zvuči?

Postupak još nije sasvim dao zeleno svjetlo.

Prije nego što bi se u Velikoj Britaniji postala prva zemlja koja će omogućiti ovu tehniku, dodatni zakonodavci i dalje moraju da daju svoj glas u Velikoj Britaniji je gornji dom, Dom lordova.

"Postupak je već izvršeno eksperimentalno, ali još uvijek nije dio rutinske kliničke prakse", kaže Alan B. Koperman, MD, direktor divizije reproduktivne endokrinologije i neplodnost kod The Mount Sinai Hospital i medicinski direktor reproduktivnu medicinu Suradnici Njujork.

"Ako dokazano siguran i efikasan, to je vjerojatno da su druge zemlje, uključujući SAD, brzo će pratiti u Velikoj Britaniji i usvoje slične zakonodavne i tehnologije."

Dakle, za one od nas koji su još uvijek pokušavaju da sustignu na ono što mitohondrije čak i jest, evo vodič će vam pomoći da držati korak s vijestima:

Mitohondriji i mitohondrija bolesti

Mitohondriji su te stvari ste saznali davne biologije klase koje stvaraju energiju naše ćelije koriste za naša tijela.

Mitohondriji su odvojene od jezgra ćelije, u kojem se nalazi 99,9 posto DNK, uključujući i DNK koja određuje ličnost i izgled, u skladu s Wellcome Trust Centar za Mitohondrijska istraživanja u Newcastle University.

load...

Kada vaš mitohondrije ne pokretati vaše tijelo u punoj snazi, vaši organi platiti cijenu.

Osobe sa mitohondrija simptomima lice bolesti koje uključuju gubitak pokreta, slabost, dijabetes, bolesti srca, moždanog udara, i još mnogo toga.

Svake godine, od 1.000 do 4.000 djece u SAD-u se rađaju sa mitohondrijski bolesti, po Fondacija Ujedinjenih Mitohondrijska bolesti.

Kako Tri-Person DNK IVF Works

Mitohondrijske bolesti prenose se sa majke na dijete, tako da kada se koristi DNK od donatora zamijeniti neispravan DNK, sprečava mutacije bude prenose na potomstvo, objašnjava Koperman.

load...

Proces je komplikovano, ali suština je da je nuklearna DNK mama (stvari koje određuje boju kose, boju očiju, itd) se ubacuje u jaje sa zdravim mitohondrije (koji je imao svoj nuklearni DNA uklonjena) ili pre ili posle oplodnje sa spermom i oca se zatim implantira u majčinu maternicu na isti način kao što bi bilo u IVF.

Zašto Name "Tri-Parent Baby" je zapravo glupo

Prema Wellcome Trust ", procjenjuju Naučnici da je naš DNK se sastoji od oko 30.000 gena u mitohondrijske donacije, gotovo svi geni djeteta će doći od roditelja;. Mitohondrija donator će doprinijeti samo 37 gena (0,1 posto od ukupnog broja DNK ), koji omogućuju mitohondrije za proizvodnju energije. "

Prijevod: 99.9 posto DNK bebe doći od roditelja;

Malecko posuti doći od donora.

Šta sve ovo znači

BBC je izvestio da rasprava zakona od strane Velike Britanije zakonodavci uključena pitanja implikacija sigurnosti i društvenih postupak još od svega ovoga je super novi.

Zakonodavci su također razgovarali o tome da li sve ovo se računa kao "genetske modifikacije."

Ali, ako ovo zvuči kao klizav teren prema dizajner bebe, držite se drugi: S ovom metodom, roditelji ne mogu odabrati koje boje će oči svog djeteta biti ili oblikuje njegovu ličnost tako da postaje odlikaš.

Oni mogu jednostavno pokušati rasti zdravu bebu.

Baš kao i svaki drugi tretman IVF, ovaj ima nedostatke: "Još uvijek postoji šansa da neki od neispravnih DNK će ostati u ćeliji i da se prenese na dijete", kaže Koperman.

To nije savršen znanost još.

"To je uzbudljiv unaprijed kada se nauka koristi da pomogne lijek ili sprečavanje bolesti. Moguće je čak da je ova tehnologija jednog dana može biti od pomoći pomladiti starenje jaja i povećati plodnost neplodnih parova. Ali, prvo treba da se vrši dokazati mnogo testiranja oba sigurnost i efikasnost ove nove tehnologije. "

Fascinantne stvari, zar ne?

Da biste saznali više o tri roditelja bebe i prošlost, sadašnjost i budućnost beba odluka, navratite na WomensHealthMag.com uskoro!

I saznati još više o budućnosti nauke plodnosti i "dizajner bebe," pokupiti kopiju pitanje zdravlja žena marta, na kioscima 10. Feb.

load...

Povezane vijesti


Post Mama

9 žena Podijelite najčudnije stvari koje su se dogodile dok su radili

Post Mama

18 Prijatelji mame Svaka žena ima

Post Mama

Mama deli šokantnu post-bebu transformacijsku fotografiju pripremanju svog novog tela

Post Mama

6 žena Share Kako su njihovi planovi za rođene ubili u pakao

Post Mama

Za parove koji rade na IVF-u, ko poseduje zamrznute embrione u slučaju raskida?

Post Mama

Serena Vilijams pozirala gurmanu za naslovnicu sajma Vanity i fotografije su zapanjujuće

Post Mama

Ja sam mlad i jedinstven, a ja sam usvojio mog sina

Post Mama

10 poklona posljednjeg minuta majke koje možete kupiti na Amazon Prime

Post Mama

Internet je izneverio iznad ovog maminog šestomesečnog trudnoće - opet

Post Mama

Istina o pokušaju da se trudi

Post Mama

Žene koje su najraskite mješavine dale su rođenje

Post Mama

Lude stvari koje se dešavaju vašim sisama kada imate bebu