Pravi trenutak za bebu | BA.Lamareschale.org

Pravi trenutak za bebu

Pravi trenutak za bebu

Jedan pisac (i mama) istražuje faktore koji svaka žena treba uzeti u obzir prije trudnoće.

Verovatno mislite Hel-lo, da li ste ne obraća pažnju u sedmom razredu seks ed?

Ali iskreno nisam verovao da punđu u pećnici će se dogoditi tako lako.

Kao rezultat toga, jedan sat kasnije, Sam i ja smo stajali kontuzovan oko predjelo stola, razgovarajući tihim glasovima i tajno provjera naše telefone da biste saznali da li dimljeni losos, Roquefort, a fois gras su fetus odobrila indulgencije.

(Odgovor:. Jok ostao sam krekere i sok od brusnice sve veče.)

Ipak, uprkos osjećaj kao zemlju je privremeno izaći iz ispod mene, bio sam i nekako sretan što uzimajući napumpao se dogodilo u slučajan način to učinio i da nije pretvorio u "projekt" Ja ću raditi na, površine moja bazalne temperature ćelije i ispitujući moje ovulacije na proračunske tablice.

Ipak, iako je ispalo za nas (naš sin je sada godinu dana, a ja sam još glava-over-heels svaki dan), nisam baš siguran da moja fly-by-the-sjedište-of-my- pantalone pristup je zapravo mudar taktiku.

Tako da sam se prijavio sa Daniela Montalta, klinički psiholog na Langon Child studije, koji mi je rekao da koliko ti je pripremiti stvarno ovisi o vašoj ličnosti i načina života.

load...

"Za neke žene, to ima više smisla da budu otvoreni i fleksibilni vremena", kaže ona.

"Oni osjećaju interni pull prema majčinstvo, i dok god oni imaju dobar sistem za podršku i da su u stanju da se nose sa finansijske troškove koji dolaze s bebu, ostavljajući ga slučaju radi za njih. Ali ako ste u visokom -stress karijeri, onda želite biti više promišljena o tome kada i kako ćete uklopiti malo osoba u vaš život. "

Ona objašnjava da ako planirate nastaviti raditi post-baby, važno je da imaju stalan posao sa kompanijom koja je podržavala žene idu na porodiljskom odsustvu.

"Znajući da ćete biti u mogućnosti da se vrati u zamahu stvari može učiniti manje zabrinuti balansiranje karijeru u porodični život", kaže ona.

"Osim toga, tu je i finansijski komad: Deca su skupi, i morate imati dovoljno sredstava za upravljanje dodatne troškove."

Zatim, važno je da se vaše lične ciljeve-od trekking preko Himalaja da traže napredni stepen-u obzir prije nego što ditching vaše kontrole rađanja.

"Ispunjenje te snove ili barem imaju plan kako bi ih ostvarili s obitelji u tow-osjećat ćete se još spreman", kaže Montalto.

To ne znači da ne možete učiniti ove stvari nakon što počnete porodicu, ali istražujući budističke hramove Nepala s spastičnim dijete koje jede samo žutim hranu će biti, dobro, drugačije iskustvo.

load...

Konačno, Montalto poziva žene da razmotre kako ukorijenjen se osjećaju, i fizički i emocionalno.

"Nesting je veliki dio priprema za djecu, i koji se nastanio u mjestu gdje znate da ćete biti neko vreme oslobađa neke od stresa kao novog roditelja", kaže ona.

Možda nemate pojma kako promijeniti pelene ili se odvijaju paket i igru, ali barem nećete morati da se za ribanje Trulia sredinom pumpanje sjednici.

Biti emocionalno ukorijenjeni prvenstveno dolazi od osjećajući podržan od strane vašeg partnera i znajući da smo na istoj strani, baby-mudar.

"Potrebno je da imate dobar način komunikacije između vas kako bi bili sigurni da ste oboje spremni", kaže Montalto.

"Deci će se staviti naglasak na vaš odnos, a želite znati da će vaše značajne druge moći da se nose sa pritiskom i izazovima koji dolaze uz podizanje porodice."

Nakon razgovora u Montalto, shvatio sam da iako nisam sjesti i proći kroz spisak, imao sam većinu ključnih elemenata koji je ukazao na snazi ​​već: Moj suprug i ja živim u obitelj gradu Vermontu.

Sam imala stresan posao u New Yorku, ali kada smo se preselili počeo sam honorarni, što je značilo da sam imao dovoljno slobodnog vremena da se brine o malo jedne, kao i sposobnost da upravljaju svoje radno opterećenje.

Sam ima dobar posao i podrške, hands-on tata koji ne bojati se na mijenja pelene ili žaliti 02:00 Wake-up.

Kad bolje razmislim, možda zbog toga sam osjetio na jednostavnost dovoljno da se kockice o tačnom vremenu.

Imao sam solidan temelj, i ostavio ostatak do sudbini.

---

Molly Triffin je slobodni pisac živi u Stowe, Vermont.

Više iz Zdravlje žena:

load...

Povezane vijesti


Post Mama

16 stvari Svaka žena misli tokom rada

Post Mama

Kako imati seks bez buđenja dece

Post Mama

Kako imati najzdravu trudnoću

Post Mama

Hrana koju treba izbjeći ako pokušavate da se trudite

Post Mama

Ima li stvarno koristi za ishranu vašeg placenta?

Post Mama

Zašto Svaka žena koja daje rođenje zaslužuje plažu

Post Mama

Jamie-Lynn Sigler otvara se o tome kako je to biti mama sa MS

Post Mama

Ova žena je trudna da ima analni seks

Post Mama

Roditeljstvo u osnovi je najgora stvar Ever, kaže nova studija

Post Mama

9 žena Podelite šta je Trudnoća imala u svojim 20, 30 i 40-tim

Post Mama

Da li možete biti trudni? Simptomi rane trudnoće

Post Mama

Najveći problem za novu majku