Koje porodiljsko odsustvo u SAD stvarno izgleda | BA.Lamareschale.org

Koje porodiljsko odsustvo u SAD stvarno izgleda

Koje porodiljsko odsustvo u SAD stvarno izgleda

Vi ćete biti šokirana da se vidi kako su ove žene je veći-up rukuje trudnoće.

"Ja sam bio u vojsci. Dobio sam šest tjedana plaćenog odsustva. Kao vojnik, ti ​​šest mjeseci da se vrati u formu i natrag do težine koja je u roku od standarda vojske. Tužno je za mene moja beba je bila 10 mjeseci stara kada sam morao da rasporedi u Irak za godinu. "

-Delilah Gonzalez

"Šest do osam tjedana invaliditeta odsustva (plaćeno odsustvo) u zavisnosti od vaginalni ili carski rez. To je bilo nakon što je sve bolovanje i godišnji odmor je koristila, a zatim [Porodični zakon i bolovanje] mogu se koristiti tako da nisi plaća, ali i dalje je imao posao da se vrati u. Srećom, moja firma je fleksibilan i tolerantan prema mom uzimanje slobodnog vremena za svoje posebne potrebe djeteta. "

Dženifer Benton

"Ja radim za veliku banku. Ona nudi 12 tjedana plaćeno porodiljsko i roditeljsko odsustvo, uz opciju da preduzme dodatne neplaćene vrijeme vezivanja, koje sam iskoristio."

-Amanda Randall

"Ja radim za federalnu vladu. Zato što sam imala carski rez, dobio sam osam tjedana plaćeni dopust. U suprotnom to bi bilo samo šest tjedana. I ja sam bio u mogućnosti da te osam tjedana jer sam upisala u medicinsku banke agencije program kad sam prvi put pridružio-inače ne bih dobio plaćeni jednom moj odmor i bolovanje bili iscrpljeni. Odlučio sam da pet dodatnih sedmica neplaćene biti kod kuće sa moja beba, i sada sam odlučio da eventualno ostanu kod kuće na neodređeno vrijeme, jer ovaj put sa bebom nije put ću ikada vratiti. Moj šef me je zamolio da pročitati udžbenik, tako da kad sam se vratio posao, ja bih bio tehnički spremna za moj sledeći zadatak. Nisam siguran da je čak i legalno zahtjev / zahtijevati od radnika da radi dok je ona na neplaćenom porodiljskog odsustva, ali nepotrebno je reći, da je knjiga još uvijek sjedi na svojoj polici za knjige, a ne moja. "

load...

-Nicole Whiteman

"S moje prvo dijete, bilo mi je dozvoljeno šest tjedana neplaćenog odmora. Vratimo se na posao je jadno, i ubrzo sam napustio tu kompaniju. Sa mojim drugo dijete, dobila sam tri mjeseca u potpunosti plaćene slobodne dane. To je potpuno drugačiji iskustvo. Imao sam vremena da se dnevni boravak aranžmana i stvarno se dobro rutina ide. "

-Jamie Block

"Promijenio sam posao sredinom trudnoće, tako da je moj sin smatra 'već postojeće stanje", a ja nisam bio ponuđen porodiljskom. Nekada sam bolovanje za prvu sedmicu, a onda sam imao neplaćeno odsustvo za naredne dvije i pol. Morao sam da se vratim na posao prije nego što je imao četiri sedmice. Radila sam za veliki univerzitet u njihovu udaljenost odjela za obrazovanje. "

Dženifer McCoy

"Ja sam bio učitelj i mogao bi uzeti 12 tjedana, ali jedini plaćeni položaj je ono što bolovanju sam akumulirane. I doprinos mog okruga na moju penziju prestali da li je neplaćeni odmor."

-Jenn Bormann

"Ja živim u Kentucky i radi kao medicinska sestra. Imam sedam nedelja stari, a samo je šest tjedana porodiljskog odsustva, jer sam imao samo četiri sedmice bolestan PTO [plaćenog odsustva] vremena i kratkoročnih invalidnosti. Najteži deo za mene je pokušavao da ga na raspored i vodeći računa da je proizvodila dovoljno mlijeka za rukovanje biti daleko od njega 12 do 14 sata na dan radim, da i što ga stavlja u dnevni boravak prije nego što on može dobiti ni njegova imunizaciju je teško ".

load...

Amy Caudill

"U to vrijeme sam radio kao porođaja medicinska sestra u bolnici. Imao sam blizance putem carskog reza. I bio isključen šest tjedana nakon toga vratiti na posao s punim radnim vremenom, jer to je bilo sve PTO sam obračunati. Na žalost, morao sam moje blizance 11 mjeseci nakon pokretanja posla, tako da sam morao platiti stope COBRA za osiguranje, koji je iznosio oko 1.300 $ za šest tjedana! "

-Jessica Rosa

"Imam četiri tjedna plaćenog i može potrajati i do 12 ukupno. Sa koristeći se vrijeme godišnjih odmora radi se da je oko pet sedmica neplaćeni. Ja sam u industriji nafte i plina."

Rachel Tilley

"Radio sam u mali restoran s možda 12 zaposlenih. Moj šef je bio odličan i da su mi dali slobodne dane da želim, ali bilo je neplaćeno. Nisam mogao priuštiti da se više od moja dva tjedna vremena za odmor sa moj prvorođeni, ali sam uzela četiri sedmice sa mojim drugo dijete. Ja sam blagoslovljen da imam porodicu na raspolaganju da pomogne briga za moju djecu, zbog čega je bilo mnogo lakše da se vrijeme od njih. "

Dženifer Catron

Naravno, to je za raspravu da li bi vlada trebala korak u kako bi se osiguralo određeni iznos plaćenog porodiljskog odsustva je dostupan svim ženama.

Istraživanja ne pokazuju, međutim, da su žene koje trajati duže porodiljsko Listovi su manje šanse da pate od postporođajne depresije.

To je, u kombinaciji sa sposobnošću da provode više vremena sa svojim novim dijete, je dovoljan razlog za neke žene da se neplaćeno odsustvo ukoliko je to potrebno.

load...

Povezane vijesti


Post Mama

Zašto vaš Ob-Gyn ne želi da imate zakazanu C-odjeljak

Post Mama

Upitali smo majke koje su proizvode zaista promenili život kada su prvi put imali decu

Post Mama

Lude stvari koje se dešavaju vašim sisama kada imate bebu

Post Mama

Žene koje su najraskite mješavine dale su rođenje

Post Mama

Kako 11 majki uče svoje djece o ljubavi i poštovanju nakon Charlottesvillea

Post Mama

12 žena objasniti zašto nikad ne žele da imaju decu

Post Mama

Kako su 9 različitih žena rekli svojim partnerima Trudna smo

Post Mama

6 Fitnes stručnjaci Deli svoje vrhunske savjete za ujednačavanje post-trudnoće

Post Mama

Ova mama slika pirsinga njene ćerke ima ljude koji se izneveruju

Post Mama

Najveći problem za novu majku

Post Mama

11 stvari koje nisam očekivao dok sam očekivao

Post Mama

Bio sam 45 i samac kada sam odlučio da želim biti tata - pa sam pronašao surrogata