Današnje vesti: Vlada želi da imate orgazam | BA.Lamareschale.org

Današnje vesti: Vlada želi da imate orgazam

Današnje vesti: Vlada želi da imate orgazam

Najnovije o borbi odobrenje lijek za "Viagra za žene"

Je rodnih predrasuda bili uključeni?

Borba da se flibanserin odobren je naizgled bez koštica grupe zdravlje zagovaranje neke žene protiv FDA.

Jedan, izjednačio rezultat, bio je vokal o tome kako je medicinska industrija tretira seksualne probleme žena kao manje od muškaraca.

"Milioni žena koje žive s ovim poremećajem nemaju jednu opciju FDA-odobreni tretman za HSDD", kaže Čak Change.org peticiju Score da Stephen Ostroff, postupajući FDA komesar. "I to je, dok muškarci imaju 26 odobrila FDA tretmani. Tržištu za muške seksualne disfunkcije ste pročitali ispravno: 26. "

Grupe kao što su Nacionalna organizacija za žene i IZMJENA: Centar za zdravlje i ravnopravnost polova su se u na borbu, pisanje pisma Janet Woodcock, MD, direktor Centra za evaluaciju i istraživanje droga.

Ove pozive na akciju sve održava sličnu temu: FDA treba iskoristiti ovu priliku da potencijalno promijeniti žena seksualni život na bolje, ili u najmanju ruku, ozbiljno razmotriti.

Neki vladini zvaničnici su također izrazili svoju podršku.

"Mi čvrsto vjerujemo da jednak pristup zdravstvenoj zaštiti treba da bude osnovno pravo, bez obzira na to da li ste muškarac ili žena", kaže 26 mart pismo od 11 predstavnika Kongresa do tada FDA komesar Margaret Hamburg. "Ali, kada je u pitanju seksualno zdravlje-i, posebno, seksualne disfunkcije-to nije slučaj. "

load...

U pismu se dalje navodi da je više od 11.000 žena su prošli kliničkih ispitivanja za flibanserin, navodno najviše ikada za ženske droga, i da je potencijal neželjenih efekata blijedo u odnosu na one iz proizvoda namijenjenih zadržati pumpanje krvi muškaraca u sve prave mjestima.

"Najčešći neželjeni efekti primijećeni u kliničkim ispitivanjima za lijek u borbi protiv HSDD su umor, mučnina, pospanost, teškoće sa spavanjem, vrtoglavica, i suha usta", kažu članovi Kongresa. "Nasuprot tome, 26 FDA-odobreni lijekovi za muške seksualne lista disfunkcije neželjenih efekata u rasponu od produžena erekcija, sljepilo, srčani udar i moždani udar. "

FDA je uzvratio tvrdnje da postoji seksizam u toku.

"Agencija ocjenjuje droge na osnovu nauke i snažno odbacuje tvrdnje rodnih predrasuda", kaže Andrea Fischer, glasnogovornica FDA.

Osim toga, postoje dvije klase FDA-odobreni lijekovi za liječenje boli tokom odnosa i dvije klase FDA-odobreni lijekovi za liječenje erektilne disfunkcije, kaže ona.

load...

Pored toga, tu je jedan FDA-odobreni tretman za Peyronie bolest, stanje koje uzrokuje abnormalni zakrivljenost penisa.

FDA Zaključak: Ne postoji ni jedan FDA-odobreni lijek za liječenje stvarne seksualne želje ili orgazma kod muškaraca (liječenju erektilne disfunkcije je tehnički o pomaganju pumpa krv do penisa ispravno, tako da se ne kvalifikuje).

To uključuje ono što FDA kaže desetine testosterona proizvoda uključenih u "26 FDA-odobreni droga" pismu Kongresu navodi.

"Testosterona terapije su odobreni samo kao zamjena terapija kod muškaraca koji imaju nizak nivo testosterona zbog specifičnih zdravstvenih stanja", kaže Fischer. "Nijedan od testosterona terapije FDA odobrila da se posebno tretiraju muške seksualne disfunkcije."

Šta više, FDA navodi u dva prethodna komentara flibanserin, nije bilo dovoljno dokaza da je potencijalni rizici od droge nadmašuje koristi.

U prvu ocjenu ciklusa, FDA je odbacio drogu na osnovu devet zabrinutosti u rasponu od nedostatka statistički značajne promjene u jednoj od mjera seksualne želje nepotpune 12 tjedana suđenja, u skladu s materijalima 4. Jun sastanka.

Drugi put, bilo je šest glavnih faktora, uključujući klinički značajna interakcija flibanserin-alkohol i umor koje bi potencijalno mogle dovesti do slučajnog ozljede.

Svaki od 18 članova koji su glasali da preporuči flibanserin spomenulo ogradu da te rizike treba smanjiti, a šest koji su bili protiv toga često pozvao nuspojave objašnjavajući zašto.

Ipak, više njih nego ne misli da su pokazali dovoljno obećanje da će zaraditi preporuke.

Rasprava o rodnoj ravnopravnosti je svakako dio ove slagalice, ali raščlanjivanje to ne bi trebalo doći u opasnost zaborava koji je na sredini ovog razgovora: real žene koje su uzrujana zbog nedostatka seksualne želje.

Kada se sve svodi na to, ove grupe zastupanje i FDA imaju isti krajnji cilj pronalaženje siguran način liječenja koji može poboljšati čak seksualni život je moguće-i, što je najvažnije, žena seksualno samopoštovanje.

Službeni podršku za odobrenje, dok je potrebno više naučnih istraživanja nuspojava je srednje-of-the-road izbor koji će, nadamo se pomoći tona žena u bliskoj budućnosti.

load...

Povezane vijesti


Post Ljubav

7 Ludo interesantne činjenice o vašem klitorisu

Post Ljubav

Ova seksi TV emisija sada ima liniju seks igračaka

Post Ljubav

6 žena (i Jedan iskren čovek) Podijeli zašto su lažni orgazam

Post Ljubav

12 Zabrinjavajuće seksualna pitanja od kojih se plašite pitati

Post Ljubav

8 žena otkrila kako su izgubili svoju vibraciju

Post Ljubav

Šta je sledeće za Dicks: 8 predviđanja penisa za 2018

Post Ljubav

Šta će vas uključiti?

Post Ljubav

Jedan čovjek objašnjava šta se dogodilo kada je uhvatio falsifikovanje orgazma

Post Ljubav

9 Ljubavni eksperti dijele svoj # 1 komad Dating Advice

Post Ljubav

6 Hot Sex Saveti koji će učiniti vaše celo telo osećati Ahhhh-Mazing

Post Ljubav

8 Muškarci razotkrivaju tajne svoje bunere razrušene srednje škole

Post Ljubav

Zašto volim da kažem ljude da imam herpes