Prednosti lepote meditacije | BA.Lamareschale.org

Prednosti lepote meditacije

Prednosti lepote meditacije

Kako pet minuta "mi vremena" oslobađa stresa i čini čuda za svoj izgled, previše.

"Naši mišići napeti i koža gubi da rumeni sjaj i fine linije i bore počinju da se formiraju", kaže Banks. Stres također utiče na opadanje kose. Kao što je krvni sudovi počinju da se stisnu, to lišava kosu folikula od kisika, minerala i vitamina treba za zdrav rast kose. "

Vitamini su umesto usmjeren na organe poput srca, pluća i mozga koji su potrebni za preživljavanje.

Ipak, biologija ne može biti krivi za sve.

"Kada smo pod stresom skloni smo (generalno) učiniti manje stvari koje moramo učiniti kako bi naša koža zdrava", kaže Christine Cabell, MD, dermatolog i Mohove hirurg u Geisinger zdravstvenog sistema, Geisinger Wyoming Valley Medical Center.

"Mi spavaju manje, piju manje vode, piju više kofeina, preskočite dijelovima naše rutinu za njegu kože i ostvaruju manje."

I svaki malo uzima danak.

"Mnogi od nas primijetiti promjene u ton, boja i vlage u koži nakon nedostaje nekoliko noći dobrog sna za redom ili nakon stresa putovanja."

Prednosti Meditacija

Jači retinol ili deblji hidratantnu kremu može osloboditi neke od simptoma, ali najpametnija lijek je da se olakša sama stresa.

"Kada meditiramo (čak i ako nekoliko minuta dnevno) smo omogućavaju naše umove i tijela da unesete više opuštenom stanju", kaže dr Cabell.

"To će djelovati kako bi oslobodili hemikalije koje se suprotstavi" stres "kemikalija i hormona.

Osim toga, omogućava mirno disanje pomaže oksigenaciju naša tijela i kako disanje i stanje mirno će pomoći u eliminaciji toksina. "Ona također preporučuje poze joge koji oslobađaju sile gravitacije na koži." Joga također stimulira protok krvi, protok limfe i oksigenaciju u celom telu. "

load...

"Čuo sam pacijente mi kažu da su primijetili smanjenje fine linije i bore, poboljšana akni i manje podočnjake i vrećice ispod očiju, kao i zdravi sjaj svoje kože od bavljenja meditaciju", kaže Banks, koji je, kao što je Cabell, preporučuje meditacije svojim pacijentima.

load...

Očekujemo da vidimo rezultate, ne samo na kožu i kosu, ali na vaše mentalno blagostanje-u za samo dvije sedmice.

Početnika vodič za meditaciju

Sa našim glavama kreće na stotinu kilometara trenutak, teško je zamisliti meditacije moguće.

Možemo li ikada samo "biti"?

Beth Lewis, glina Health Club + Spa Master trener i instruktor joge u New Yorku preporučuje početnicima klase da nauče osnove.

"Novi praktičari često skaču u klase koje su previše napredne i kada se dokaže da je teško, oni se obeshrabriti i odustati od prakse", kaže Lewis.

Za one koji jednostavno nemaju vremena, 5 minuta praksi kod kuće nema dovoljno.

"Treba vremena za sebe. To je najbolje, posebno za početnike, da pronađu mirno mjesto bez ometanja i leže ravno na leđima. Ukoliko postoji bilo kakva leđa ili bol u vratu, rekviziti treba koristiti kako bi se situacija kao udoban kao moguće. Kada je potpuno udoban, u neposrednoj blizini oči i fokusirati se na dah. Nemojte se previše uhvaćen u ono što treba ili ne treba da se desi, pusti sve potonuti. "

Barb Schmidt, autor prakse i osnivač Peaceful Mind miran život, ima jednostavan tri dijela prakse koja čini meditacija deo cijeli dan.

" 'The Practice' služe kao podsjetnik da možemo zaustaviti, uzeti dah, i početi ponovo, osjećaj osvježenja i spremni da preuzmu na bilo nam dolazi s povjerenjem, smirenost i snagu", rekao je Schmidt.

"Ja volim da zovem na ovaj način života" žive iznutra. "Pokretanjem dan sa 5 minuta meditacije, mentalno ostati mirna tokom dana i završio sa odraz aktivnost prije spavanja pojačava bez stresa način života tokom dana.

"Sa svakim korakom i izbor pravimo tokom dana, mi smo povezani u našim duboko izvor strpljenja, hrabrosti, mira i ljubavi."

I sada imamo divnu kosu i kožu da to dokaže.

load...

Povezane vijesti


Post Ljepota

7 Greške u obliku suda za sušenje koje verovatno stvarate

Post Ljepota

12 Beauty proizvodi Nijedna devojka ne može da se suprotstavi zbog svoje prilično pakovanje

Post Ljepota

Samo 9 proizvoda za lepotu Uvek će vam biti potreban noćni izlaz

Post Ljepota

9 Lekcije lepote koje sam naučio od moje mačke

Post Ljepota

Da li stvarno treba da se splavite na sušaču?

Post Ljepota

10 poznatih osoba sa najsevernijim obrvama svih vremena

Post Ljepota

Iznenađujući razlog zašto neke žene brije svoje lice

Post Ljepota

7 načina da boli cistične akne boli kao manje od Btch

Post Ljepota

Kako boju kosu kao pro

Post Ljepota

10 Amazon Black Friday Beauty Deals koje će vas učiniti da izgledate mlađi

Post Ljepota

Vaš vodič po koraku do prekrasnih brojeva u 20, 30 i 40-tim

Post Ljepota

8 Celeb-Inspirisane boje za usne možete potpuno potegnuti