Kako isprobati pečenje na kućama bez napora na licu | BA.Lamareschale.org

Kako isprobati pečenje na kućama bez napora na licu

Kako isprobati pečenje na kućama bez napora na licu

Izbjegne katastrofa za negu kože.

"Svrha at-home pilinga je da se pomogne jasno akni i poboljšati ožiljci od akni, tamne mrlje, neujednačena pigmentacija i bora", kaže David E. Banke, MD, direktor Centra za dermatologiju, Cosmetic & Laser kirurgiju u Mount Kisco , Njujork.

Svjetlo do srednje tonove kože imaju najnižu šanse doživljava negativne efekte;

Tan i dublje tonove kože treba nastaviti s oprezom, jer preteruje sa agresivnim formulacije može dovesti do gubitka boje kože.

Svako sa reaktivne kože ili stanja kao što su ekcem, dermatitis, ili crvenila se treba držati podalje od at-home koru proizvoda jer će vjerojatno učiniti više štete nego koristi u ovim slučajevima, kaže Dimitry Rabkin, MD, osnivač i direktor Esthetica MD u Englewood, New Jersey.

load...

"Drugi rizik od at-home pilinzi je aktiviranje hladne čireve ili herpes simplex virusa, pa ako ste podložni ni izbjeći at-home kore proizvoda", dodaje Banka.

Prije nego što to je kod kuće kore, prestanite koristiti bilo koje proizvode koje piling kože (bez obzira da li sa fizičkim zrna ili kemijski formulacije) za najmanje 24 sata ranije kako bi se smanjila svoje šanse za iritacije, kaže banka.

Pogledajte pažljivo na listu sastojaka, kao što ponekad čak i naizgled bezopasna proizvode kao što su sredstva za čišćenje mogu se kvalificirali.

I budite sigurni da nose svakodnevno kremu za sunčanje od najmanje SPF 30 za zaštitu kožu (kao i svježe, sjajnih rezultata, vi tražite od pilinzi kod kuće).

"Da biste dobili najbolje rezultate, smatraju piling koji kombinuje više kiseline-tražiti beta kiseline, alfa hidroksi kiseline i glikolne kiseline", kaže banka.

Mješavinu svjetlosti kiselina će poboljšati više pitanja odjednom.

Pratite uputstva tačno;

Zajednički amater pogrešan korak je zadržati koru na duže nego što je preporučeno u nadi da će raditi još bolje-Bank upozorava da to nije slučaj i da možete čak upropastiti rezultate od previše iritira kožu, ako to.

load...

Dva pilinge treba razmotriti pokušava: Dr. Dennis Gross Alpha Beta Medi-Spa Peel ($ 36 za 4, dgskincare.com), koji cilja na neujednačen ton i teksturu kože, fine linije i bore, i proširene pore (ima 15 različitih kiselina i je značilo da se koristi nedeljno).

Da biste Grejpfrut Pore Perfection Posvetljavanje Peel ($ 16, yestocarrots.com) je formuliran s vitaminom C i ekstrakt grejpa će pomoći jačanje sjaj i smanjuju tamne mrlje i može se koristiti do tri puta tjedno.

At-home pilinga može biti brz i jednostavan način da se osnovni poboljšanje tražite, kao minimiziranje pojave pora, uklanjanje mitesera i višak ulja, poboljšanje tonusa kože i teksture, i blijedi fine linije.

Profesionalne pilinzi u uredu ili u spa doktora bolje odgovaraju da pomogne u više bave pitanjima, kao što je tamnije oštećenja od sunca i duboke pigmentacije ostavio iza sebe ožiljci od akni, kao i stanje poznato kao melazma koja ostavlja mrlje od diskoloracije na koži, kaže banka.

Suština: Ako si dobar kandidat, kod kuće pilinzi mogu povećati svoj ten i ostaviti vas sa sjajnih kože bez zastoja i minimalne šanse nuspojava, sve dok slijedite upute, prilagodite za negu kože rutina u skladu s tim, i dobro pazi na svoj ten nakon toga.

-

Grace je ljepote i wellness novinar koji doprinosi medija poput The Today Show i Marie Claire i Brides časopisa, kao i digitalni stranicama, uključujući WomensHealthMag.com.

Njena misija je da pomogne da se osećate i izgledate najbolje, tako da možete izaći i osvojiti svijet.

load...

Povezane vijesti


Post Ljepota

Šta se desilo kada sam testirao 7 različitih ulja za kosu

Post Ljepota

Pratite ova 3 pravila kako biste postali sigurni da vaši proizvodi protiv starenja stvarno funkcionišu

Post Ljepota

10 Iznenađujuće proizvode za ljepotu New York Fashion Week Make-Up Artist Swears By

Post Ljepota

7 Sneaky načini Bakterija dobija u Vaše proizvode za lepotu

Post Ljepota

8 temelja koja se bavi čudom ako imate uslove za kožu

Post Ljepota

Ovo je najbolji ovlaživač za vas, prema tipu Vaše kože

Post Ljepota

7 Mesta na tijelu gdje šminka jednostavno ne pripada

Post Ljepota

14 poznate ličnosti koje nikad ne vide kao starost

Post Ljepota

Verovatno ste pili svoje lice pogrešno cijeli život

Post Ljepota

8 tretmana za odrasle akne, rangirana u redu efikasnosti

Post Ljepota

Kako obrišite obrve kod kuće

Post Ljepota

The Best Celeb Hair Transformations: Brunette to Blonde Edition