7 Popularni tretmani celulita, rangirani u redu efektivnosti | BA.Lamareschale.org

7 Popularni tretmani celulita, rangirani u redu efektivnosti

7 Popularni tretmani celulita, rangirani u redu efektivnosti

Naša Derm jela na ono što radi najbolje.

Shutterstock.com

1. Cellulaze

Prvi je odobrila FDA 'lijek' za celulit, ovaj postupak uključuje mali laser cijev koja je umetnuta pod kožu pacijenta.

Kao laser zagrijava, to topi Lumpy masti džepovima i omekšava bendova vlakana vezivnog tkiva koje ih drže na okupu.

"Cellulaze može značajno poboljšati i minimizira pojavu celulita", kaže Engelman.

"Ali, imam još da vidim slučaj u kojem je to potpuno nestalo." Ali ako imate prilično veliki budžet, može biti izvan vašeg raspona cijena, jer su postupak može koštati gore od 5.000 $ i, u zavisnosti od toga koliko je velika području liječenja je, to može biti prilično vremena opredjeljenje.

"A dobar kandidat za Cellulaze mora biti neko ko razumije vremena predanost potrebne i razumne sa očekivanim rezultatima svojih odabranih tretmana", kaže Engelman.

2. Zwave

Novije na tržište i nedavno s obzirom na FDA pečat odobrenja, Zwave odnosi visoke energije radijalno šok na zahvaćeno područje kako bi se smanjila i poboljšati blage do umjerene slučajeva celulita.

Tkivo oko jamicama područja raspadne i dovodi do kolapsa u mjehurića plina u masti struktura.

"Zwave pokazuje veliko obećanje nakon oko 10 sesija sa početne frekvencije do tri puta tjedno", kaže Engelman.

"Vidio sam napredak u mojih pacijenata nakon nekoliko sesija, iako održavanje varira ovisno o osobi i njihove težine." Iako nije ni približno tako skupo kao Cellulaze, očekivati ​​da će platiti oko 300 $ do $ 450 po tretmanu, ovisno o veličini području liječenja, kaže Engelman.

load...

3. Vanquish

Ovaj neinvazivni tretman tvrdi da pružaju brz i bezbolan način da se smanji masti i zategnuti kožu.

Koristeći radiofrekvencija energiju direktno na meti masnih ćelija, to se odnosi topline na zahvaćeno područje i uništava ove ćelije samo, bez oštećenja kože ili okolnih mišića ili tkiva.

load...

"Iako se smatra tehnikom masti uklanjanje, često u kombinaciji sa Zwave da pomogne u poboljšanju celulita", kaže Engelman.

"Pacijenti su pozicionirani na stolu tretmana i Vanquish uređaj je usmjeren prema predviđenom području trbuha, ali ne dodiruje tijelo.

A senzacija blago zagrijavanje se često oseća, ali ne i bol ili nelagodnost se obično povezuje ovaj postupak. "Iako cijene su strme, u rasponu od $ 500 do $ 800 za sesiju 30-ak minuta, ne prekida rada je potrebno kako pacijenti mogu nastaviti sa normalnim svakodnevnim aktivnostima odmah nakon napuštanja funkcije njihovog doktora.

Shutterstock.com

4. Celulit kreme

"Većina celulita požara kreme sadrže kofein kao svoj aktivni sastojak, koji može biti od pomoći nego što se zamisliti kada se primjenjuju religiozno", kaže Engelman.

"To je zbog privremenih efekata kofeina ima na tijelu, koji su zapravo produžena dnevnim efekte.

To smanjuje masne ćelije ih dehidracije "Njena omiljene:. Biotherm Celluli Eraser ($ 45, biotherm.com) i NeriumAD Firming Body Contour Cream ($ 110, mynerium.com).

"Primena ove kreme svakodnevno sa agresivnim masažu ili obrtno kretanje pomoći pomoći u penetraciji i vidjeti bolje rezultate." I imajte na umu: Kao i svaka neinvazivna tehnika, celulit je poznat nviru se kada je liječenje bilo koje vrste je zaustavljen.

Želite savršenu kožu?

Možda će se svakog jutra što ovaj česta greška:

5. Kava Scrubs

"Ti očito također sadrže kofein kao glavni sastojak, koji pomaže pomoći u limfnu drenažu i izgladiti izgled kože", kaže Engelman.

"Do piling, ti predstaviti svoju kožu na svoje glatke i kofein dodaje neke stvarne skupljanja u masne ćelije." Kao i kod kreme, ti ćeš želite koristiti kafu piling jednom dnevno za najbolje rezultate.

Shutterstock.com

6. Dry Brushing

A više holistički pristup sa sličnim nivo efikasnosti za piling kave, suho četkanje je tehnika koja je vekovima.

"On koristi kruto-četkom sa blagi pritisak na suhu kožu", kaže Engelman.

"Četkanjem nagore ka srcu, fokusirajući se na celulita područja podložna da stimuliše limfni sistem, uklanja mrtve stanice kože, poboljšava cirkulaciju i elastičnost i smanjuje pojavu celulita." Također ćete morati da ovaj put napraviti dan održavanje rezultata.

7. Mezoterapija

Originalno razvijen u Europi za ublažavanje bolova upalnih stanja kože kao što su ekcem i psorijaza, mezoterapija uključuje ubrizgavanje supstanci kao što su vitamini, minerali, aminokiseline i enzime u tkivo neposredno ispod kože.

To je najpopularniji u Europi i Aziji, a ne često se koristi u SAD-u, kao što je to nije FDA odobren.

"Mezoterapija može razbiti masti i dovesti blago poboljšanje u izgledu celulita, ali i nosi rizike, kao što su oticanje, infekcija, i nepravilne konture", kaže Engelman.

Suština: Dok su mnogi od ovih tretmana imaju za cilj zaglađivanje izgled kože i minimiziranje dimpling površine kože, nema 'lijek za sve "za celulit, kaže Engelman.

Budite oprezni prilikom odlučivanja o kojoj proceduri je pravi izbor za vas i obratite se lekaru koji se osjećate ugodno sa i ko može odgovoriti na bilo koje i sva pitanja možete imati.

-

load...

Povezane vijesti


Post Ljepota

7 Sneaky načini Bakterija dobija u Vaše proizvode za lepotu

Post Ljepota

30 najboljih revidiranih proizvoda za ljepotu na internetu

Post Ljepota

Treba li uzeti u obzir uzimanje antibiotika za akne? Evo šta treba znati

Post Ljepota

Šta se desilo kada sam testirao 7 različitih ulja za kosu

Post Ljepota

5 najboljih šampona za uklanjanje masti

Post Ljepota

8 tretmana za odrasle akne, rangirana u redu efikasnosti

Post Ljepota

3 Naučno dokazane sastojke za eliminaciju bora

Post Ljepota

Kako smanjiti svoju jutarnju rutinu lepote na pola

Post Ljepota

10 Amazon Prime Day Beauty Deals koje će vas učiniti izgledati mlađim

Post Ljepota

5 novih sapuna s kojom ćete se ljubiti

Post Ljepota

13 Skrivene tajne iz prekrasnih zvezda preko 40

Post Ljepota

Šta 17 glumaca izgleda bez šminke