6 Strašni sastojci za zaštitu od sunca i 6 sigurnih proizvoda SPF | BA.Lamareschale.org

6 Strašni sastojci za zaštitu od sunca i 6 sigurnih proizvoda SPF

6 Strašni sastojci za zaštitu od sunca i 6 sigurnih proizvoda SPF

Opametite prije nego što pospem na

6 SCARY krema za sunčanje SASTAV

Oksibenzon

Ovaj prodor pojačivač (tj hemijske koji pomaže druge kemikalije prodiru u kožu) prolazi kroz hemijske reakcije kada su izloženi UV zrake.

Kada se oksibenzon apsorbira vašu kožu, to može uzrokovati ekcem nalik alergijsku reakciju koja se može proširiti izvan izložene površine i traju dugo nakon što ste iz sunca.

Stručnjaci sumnjaju da oksibenzon remeti hormone (tj imitira, blokove, i mijenja razine hormona), koji može izbaciti iz endokrinog sistema.

Prema Centru za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC), 97 posto Amerikanaca ima ove hemikalije kruži u našim tijelima, kao što se može akumulirati brže nego naša tijela mogu riješi to.

Octinoxate

Jedan od najčešćih sastojaka naći u kreme za sunčanje sa SPF, octinoxate se brzo upija našu kožu i pomaže druge sastojke koji se apsorbira brže.

Dok alergijske reakcije octinoxate nisu uobičajeni, hormon poremećaj je: efekte kemijski o estrogena mogu biti štetni za ljude i divlje životinje, takođe, treba da dođu u kontakt sa hemijskim nakon što uđe u vodu.

load...

Iako SPF proizvodi su dizajnirani za zaštitu kože od sunca izazvane starenja, octinoxate zapravo mogu biti krivac za preranog starenja, jer proizvodi preteća slobodne radikale koji mogu oštetiti kožu i ćelija.

Retinol palmitat (vitamin A palmitat)

Baš kao što je vitamin A jedemo, retinol palmitat je antioksidans.

Kao sastojak krema za sunčanje, to je funkcija za poboljšanje performansi proizvoda protiv efekata starenja UV izloženosti, međutim, određeni oblici vitamina A naći u zaštitu od sunca proizvoda naime retinol palmitat, kombinacija retinola (vitamina A) i palmitinska kiselina , sastojak naći u tropskim biljkama, kao što su palmino i kokosovo-može biti razlog za zabrinutost.

Kada je izložen UV sunčevih zraka, retinol spojevi razgrađuju i proizvode destruktivne slobodne radikale koji su toksični za stanice, oštećenja DNK, i može dovesti do raka.

load...

U stvari, FDA studije su pokazale da retinol palimitate može ubrzati razvoj malignih ćelija i tumora kože kada se primjenjuje na kožu prije izlaganja suncu, tako da se drže podalje od sunca kože proizvoda koji gaje stvari.

Homosalat

Ovaj UV upija kremu za sunčanje sastojak pomaže zaštitu od sunca da se probije kožu.

Kada je sastojak se apsorbira, homosalat akumulira u našim tijelima brže nego što možemo da riješi to, postaje toksičan i remeti naš hormona.

Octocrylene

Kada se ove hemikalije izložene UV zračenju, upija zrake i proizvodi kiseonik radikala koji mogu oštetiti stanice i uzrokovati mutacije.

To se lako apsorbira vašu kožu i može akumulirati u tijelu u mjerljive količine.

Osim toga, to može biti otrovan za okoliš.

Parabena Konzervansi

Povezane sa akutni i hronični neželjenih efekata, parabene (butil, etil-, metil, i propyl-) može izazvati alergijske reakcije, hormon poremećaja, razvojne i reproduktivne toksičnosti.

Dok je prijavio Butylparaben je da je ne-kancerogen kod štakora i miševa, ali je prethodno sumnja da parabena i drugih hemikalija u pazuha kozmetike može doprinijeti rastu učestalost raka dojke.

Pokupi te SPF proizvode koji su sigurni da pospem (ili četkom) na:

Mychelle zaštitu od sunca SPF 28 (2,3 oz., $ 19.19)

Je sjajan bez mirisa pick da širi glatko.

To je formuliran s vlasničkim cink oksid koji ide na jasnim, i titan dioksid radi zaštite od UV oštećenja za zaštitu punog spektra.

load...

Povezane vijesti


Post Ljepota

12 načina da dobijete kosu kao sjajan i spektakularan kao vaš omiljeni Celeb

Post Ljepota

4 Saveti za odgajanje vaših bradavica

Post Ljepota

Ispitao sam 15 različitih maskara iz Sephora - Evo šta se desilo

Post Ljepota

6 Simply Gaw-geous #BigHairDontCare Looks

Post Ljepota

Najbolji bundevi za vas, prema tipu vaše kose

Post Ljepota

25 najljepših ženskih slavica

Post Ljepota

7 stvari koje trebate znati ako razmišljate o šamponima za dičenje

Post Ljepota

9 načina da koristite kis za ljepotu kožu i kosu

Post Ljepota

Kako je to da unajmite Glam sastanak za isporuku

Post Ljepota

Šta 17 glumaca izgleda bez šminke

Post Ljepota

9 top Beauty Bloggers Podijelite trendove za koje su obučeni da pokušaju 2018

Post Ljepota

7 Popularni tretmani celulita, rangirani u redu efektivnosti