Ovo je jedina stvar koja mi je pomogla zaustaviti moje emocionalno jesti za dobro | BA.Lamareschale.org

Ovo je jedina stvar koja mi je pomogla zaustaviti moje emocionalno jesti za dobro

Ovo je jedina stvar koja mi je pomogla zaustaviti moje emocionalno jesti za dobro

Koristite ove dugoročna rješenja kako bi se riješili svoj odnos prema hrani.

Emocionalno jedenje se često gleda kao na sramotan čin moramo sakriti (ponekad doslovno) i kažnjavaju se kasnije u teretani.

Ali emocionalno jedenje je stvar i ljudi-jer jedemo i imamo emocije i ponekad kolačić ne samo da se osjećate bolje.

Hej, čak ni za ishranu profesionalci su imuni na malo čokolade terapija ponekad.

"Iako sam nutricionista, ja sam definitivno pojela emocionalno", kaže Rebecca Scritchfield, RD i autor tijela Kindness.

Njen emocionalno jedenje proizlazi iz djetinjstva, gdje joj je dozvoljeno samo da bude "sretan", a sve negativne emocije morao biti punjene u sebi.

Dakle, umjesto, kaže ona naučila da se bavi osjećaje poput tuge i ljutnje hroničnim dijeti i jesti dijeta junk hranu kao sprej maslac, Snackwells kolačiće i Diet Coke.

Ali samo zato što je emocionalno jedenje je normalno, ne znači da želim da to rade sve vrijeme.

Pored toga, kolačić pomaže u samo nekoliko minuta, a vi i dalje ostaje važnim pitanjima kada završite.

Trik za prevazilaženje potrebu da koriste hranu za upravljanje svoje emocije je naučiti da tretiraju svoje telo-žudnje i sve sa ljubaznošću, kaže Scritchfield.

load...

"Da bi slomiti ciklus emocionalnog jedenja, morao sam da prestanem potpuno dijete, naučiti sabranost i jogu, a najviše od svega, samo-sažaljenje", kaže ona.

Znajući da jedeš od emocija i nije istina glad je prvi korak, kaže ona, ali su mnogo različitih načina da se bave emocijama jer postoje žene koje imaju ih.

Za Scritchfield to znači tehnikom ona naziva "spiralno gore", metoda vizualizacije emocija za regulisanje ih-umjesto da se okrenu kolačića ili čokolade.

Za druge žene, međutim, to uključuje meditacija, terapija, vježbe, ili čak ritualni taping rukom.

Čitajte da vidimo šta je pomoglo ove dame upravljaju svojim emocionalne reakcije na hranu.

"Nekada sam jesti kad sam bio tužan, ljut, dosadno, ili čak i sretna. Da biste završili ovaj ciklus bezumnog jelo, svaki put kada sam otišao nešto pojesti bih se pitati, 'jedem jer sam gladan ili zato što sam osećam određenu emociju? '

load...

To mi je pomoglo da prepoznaju da sam jeo emotivno. To nije zaustavilo žudnju ipak, tako da bih pratiti da se pijenjem osam unci vode i čekao 10 minuta. Ako je i dalje bio gladan nakon toga ću pojesti nešto malo na plimu meni više do obroka. Još moram učiniti gotovo svaki dan, tako da ne snack sebe do smrti. "

-Amanda S., Denver, CO

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

"Za mene je ključ za odvikavanje od emocionalno jedenje je da shvati da je u redu da jedu emocionalno ponekad. Odlučio sam da ne mogu dalje jesti ono što sam htio, ali tek nakon što sam identifikovao emocije i pravi razlog zbog kojeg sam želio hranu-i 'umorna' ili 'naglasio' nije bilo dovoljno. Morao sam da kopaju kroz slojeve dok nisam shvatio šta se stvarno događa. Na primjer, "ja sam umoran i sam radio stvari za druge cijeli dan i nisu učinili ništa za mene, a 10 minuta da će me odvesti da jedu ovi kolačići su jedino što ću uživao danas, iako ću muka mi je kasnije. "

A onda bih pojesti cookies ako ih je ipak htio. Tokom nekoliko meseci, u osnovi je više ugodan osjećaj neugodno emocije i moju želju da udahne Oreos smanjen u korelaciji. Dan paket otišao ustajale i morao sam da ga bacim je ogroman pobjedu! "

-Marste M., Murrieta, CA

"Da mi pomogne da prestane da jede emocionalno koristim program koji se zove EFT, ili Tehnika emocionalne slobode. To uključuje dodirom određenim područjima tijela nježno prstima u određenom obrascu. Znam da zvuči 'woo-woo i tamo ali radi! stvarno mi je pomogao da se u skladu sa signalima mog tijela. "

Alyssa Z., Los Angeles, CA

"Radila sam kroz moje anksioznosti i depresije pitanja sa terapeutom koji se bavi kognitivno-bihevioralna terapija (CBT) i kroz taj proces sam otkrio da je moj odnos prema hrani nije bio zdrav. Continuing CBT mi je pomogao da definiraju moje probleme emocionalno-jelo i dao mi alat za rad kroz njih. "

-Kris K., Maplewood, MN

Gledanje hot doc objasni da li vaše anksioznost je ozbiljna:

"Upoznao sam se sa registrovani dijetetičar samo da bi obnavljanje o osnovama hrane i ishrane. Dio mog emocionalnog jedenja je konfuzija oko toga šta pravi ishrana je zahvaljujući godina dijete, emocionalno jedenje, i ograničavanje hrane. Bilo je dobro da se svjež, jasnu sliku o tome komponente i treba tražiti u mojoj obroke i grickalice. "

-Kris K., Maplewood, MN

"Jedan dio moje emocionalno jedenje je bio vezan za moje tijelo sliku tako da sam učinio gomilu posla o prihvatanju tijelo i veličine. My yoge je posebno korisno ovdje kao što je rad sa mojim trenerom. To mi je pomoglo da radost u pokretu i dao mi je veliki novi pogled na vježbe. Saznao sam Fitness je puno ugodnije kada radite to da se osjećaju jak i zabavite nego što je to kad radiš za sebe kazniti za ono što ste jeli. "

-Kris K., Maplewood, MN

(Torch masti, dobiti u formi, i izgledati i osjećati se sjajno sa ženskim zdravlja Sve u 18 DVD-u!)

"Ja sam radio studijski program Biblije pod nazivom" Taste za istinu. '

Ona koristi biblijske principe kako bi pomogli ljudima da upravljaju svojim prehrani. Ne bih rekao da sam 100 posto la moje emocionalno jedenje, ali se stvarno pomaže. "

-julie S., Allen, TX

"Jeo sam emotivno puno, ali onda sam je dijagnosticiran dysautonomia, zajednički termin koji opisuje niz problema sa nervnog sistema. Dio poremećaja znači da je potrebno mnogo više soli od prosječne osobe, a sada jedem visoko-soli. Shvatio sam da je mnogo toga što sam mislio da je emocionalno jedenje povezano sa anksioznosti i depresije je zapravo pravi potrebu za soli. Dakle, ja priznati da sam stvarno žudnja soli i ići direktno za nešto slano umjesto da jedu sve što bi moglo da zvuči dobro. To je velika razlika u onome što sam ranije samo smatra emocionalno jedenje. "

-Megan H., Ridgecrest, CA

"Za mene je trik da se ne jedu emocionalno je da jednostavno nemaju određene namirnice u kući. Neke namirnice su okidači za mene pijanka kada Osećam emocionalni i naučio sam da je najbolje da ih ne moraju lako dostupni. "

-Jana J., NY

"Otkrio sam da je alkohol je vezan za moje emocionalno jedenje pa sam napravio pravilo da ne mogu snack ako sam pio, osim ako je to stvarni obroka. U protivnom ću uvijek jedem previše."

Heder N., Saskatoon, Kanada

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Kako postati više normalan Eater

Post Gubitak težine

5 Hacks of Treadmill koji mogu pomoći brijati više funti

Post Gubitak težine

Dakle, ovo je razlog zašto dobijate toliko težine na poslu

Post Gubitak težine

Ovo je sve što sam imao tokom nedelje posmatrača težine

Post Gubitak težine

Ova žena izgubila skoro 100 funti držeći se ovog jednostavnog vežbanja

Post Gubitak težine

6 razloga zbog kojih nemate mogućnost da se uklonite od životinjske masti

Post Gubitak težine

Kako se konkurentni Eaters ostanu fit? I ostala pitanja koja prate

Post Gubitak težine

30 Super-lako zdravih večera koje će vam pomoći da smršate

Post Gubitak težine

5 mitova o greškama koje gube s ciljem gubitka težine

Post Gubitak težine

Nosio sam 3 različite fitness trake kako bih vidio koliko kalorija sam spalio

Post Gubitak težine

Kako sam od 250 funti odlazio u takmičenje za bodibilding

Post Gubitak težine

Priča o uspjehu: kako je ova majka izgubila preko 80 funti