Koja je 20-20 ishrana i da li će vam pomoći da smršate? | BA.Lamareschale.org

Koja je 20-20 ishrana i da li će vam pomoći da smršate?

Koja je 20-20 ishrana i da li će vam pomoći da smršate?

Plan mršavljenja Dr. Phil je bio na vrhu trend ishrane na Google-u 2017. Godine.

Preuzmi Dijeta na Fame

20 - 20 Dijeta se sastoji od jede 20 specifičnih namirnica snaga koje se mnogo energije da razbije, što može povećati stopu opekotine kalorija vaše tijelo i držati puniji duže, kaže Ashvini mashru, RD, autor malih koraka Slim.

Pored pružanja jelo režima i ideja za recept, tankim-down strategija nudi uvid istraživanje koje podržava u zašto ciljeve mršavljenja ostaju nezadovoljene-a uključuje i potrebne ispravke će vam pomoći da preformulisati svoj odnos prema hrani.

Vi ćete naučiti strategije, kao što je kako za podešavanje u legalno glad signale vašeg tela i usvojiti zdravije navike koje odvraćaju one koje dobijaju na putu vašeg gubitka težine, kao uzeti put kući s posla koji nema svoj GO- da-zajedničke na putu.

Kako radi

Dijeta se sastoji od četiri faze.

U prvoj fazi, "pet dana boost," vi lansirate proces samo jede 20-20 hranu, a to su: kokosovo ulje, zeleni čaj, senf, maslinovo ulje, bademi, jabuke, naut, suhih šljiva, šljive, zeleniš, sočivo, maslac od kikirikija, pistacije, grožđice, jogurt, jaja, bakalar, raž, tofu i surutka u prahu.

load...

Recepti se pružaju, a ti si u nosh na četiri obroka, četiri sata, osim, za pet dana.

Dok je gubitak težine u ovoj fazi je uglavnom voda težine zahvaljujući nixing prerađene hrane, rafiniranih ugljenih hidrata, i natrijum iz vašeg repertoara-odskočna daska će vam pomoći motivirati da budete u toku programa, kaže mashru.

U drugoj fazi, "pet dana održati" program počinje.

U ovom trenutku, dodavanje novih namirnica izvan 20 - lista 20, uključujući i pileća prsa, tuna, zob, smeđa riža, mrkva, paradajz, gljive, indijski orah, i borovnice.

Međutim, morate biti sigurni svi obroci i grickalice sadrže najmanje dva 20-20 hranu, kaže Andrea Cox, RD

Koristeći recepte predviđeno planom, vi nastavite jesti četiri obroka, četiri sata, osim, za pet dana.

Od tog trenutka, možda ćete uživati ​​u jednom ili dva "razuman splurges" tjedno da izbegne iskušenje, koja ne smije biti veća od 100 kalorija.

Mogući splurges uključuju: Četrnaest čipsa, dva kupovni čokoladni kolačići, ili 4-unca čaša crnog ili bijelog vina.

U trećoj fazi, odnosno "20 dana dostići" faze, vi nastavite jesti četiri obroka, četiri sata, osim, za 20 dana, a dozvoljeni su jedan ili dva "razuman splurges" nedeljno.

load...

Tokom ovog perioda 20 dana možete jesti novu hranu, kao što su avokado, maline, gljive, krompir, spanać, quinoa, i crni pasulj.

Šire razne nudi veću fleksibilnost pri planiranju obroka, što može zadržati svoj nepce zadovoljni i da vam onemoguće bune, kaže mashru.

Ako ste ispunili zadatak težine za ovaj put, počet ćete faze upravljanja.

Ako niste, možete ponoviti tri faze dok si udario svoju magiju broj.

Kada ste spremni za završnu fazu, možete nastaviti prehrambene navike kao što je navedeno u fazi tri, dok je usvajanje životnih navika potrebno napraviti zdravu težinu stalni dio svog života, kao što je praćenje vaše težine i tjelesne mjere na reg, i ne dozvoljava svoj raspored (ili emocije) ometati kako jesti ili vježbe, kaže Cox.

Dr. Phil pruža različite strategije za rukovanje dijeta minskih polja na primer, ignorišući žudnja junk hrane perete zube (jer svi znamo koliko je gadno to probati nakon tome).

Ili, ako dobijete grickalice kad ti je dosadno, vođenje lista zgodan brzih zadataka možete postići kada je to osjećaj štrajkovi, kao što su sklopivi pranje rublja, plaćanje računa, ili trčanje jedan zadatak.

A ako vaš rad žena želi da zgrabi zalogaj nakon posla, odlučuje šta ćeš naručiti prije nego što je pogodio restoran kako bi osigurali svoj obrok dopunjuje svoju ishranu.

Presuda: Is It Worth It?

Nekako zavisi.

S jedne strane, 20-20 Diet prevazilazi ishrane i vježbanja i uči kako se nositi životni stil faktora koji gubitak utjecaj težine, kao što je navikavanje na novi izgled i suočavanje sa prijateljima koji pokušavaju da upravljate van staze, kaže Cox.

Kada je u pitanju ishrana, "ova dijeta može pomoći da izgubite težinu, zahvaljujući eliminaciju šećera i rafinirane hrana sama po sebi", kaže Cox.

A ako ove vrste hrane i dalje rezati iz ishrane, gubitak težine može biti trajna, dodaje ona.

Provjerite ostale trendove mršavljenja kroz istoriju:

Međutim, držeći se takav kruti obrok plan-da ne spominjem da je cijeli jesti svaka četiri sata stvar-može biti velika za neke, kaže mashru.

Dok to nije tako restriktivan što više pomodnim dijetama na tržištu, trebalo bi da i dalje nastaviti s oprezom.

"Svaka dijeta koja ima start / datum stop ili nalaže da jedu super-specifične namirnice za super-određeni vremenski period je crvena zastava", kaže mashru.

"Ne postoje faze ili krajnji datum do zdravog života."

Dijeta također zahtijeva tonu pripreme hrane i planiranje obroka, koji ne može uklapa sa svojim već spakovao raspored.

Dobra vijest je da je 20-20 hrana hranljivog i da će biti dobar dodatak svakom zdravoj ishrani, bez obzira na to gdje se nalazite na svom putu mršavljenja, kaže Cox.

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

6 Legitimni razlozi da dobijete zabavu kada ste na dijeti

Post Gubitak težine

Ove 6 zajedničke misli pomažu vam da povećate težinu

Post Gubitak težine

Iskusan da udari vašu dijetu?

Post Gubitak težine

7 Planovi rezervne kopije za kada život stiže na način vaših težinskih gubitaka

Post Gubitak težine

Kako jedna žena izgubila 50 funti

Post Gubitak težine

6 Hrana koja povećavaju raspoloženje i pomažu vam da smršate

Post Gubitak težine

Ovi saveti olakšavaju gubitak zadnjih 5 funti

Post Gubitak težine

Imajte odličan vikend bez pakovanja na dodatne kilograme

Post Gubitak težine

Precizna dijeta koja mi je pomogla na kraju izgubiti 120 funti nakon godina vežbanja

Post Gubitak težine

Ovaj popularni metod ishrane može biti totalno B.S

Post Gubitak težine

Rangirali smo najbolje i najgore burgere za hranu za brze hrane

Post Gubitak težine

6 žena Podijelite Diete koje nikada neće pokušati ponovo