6 Navike u krevetu koje će vam pomoći da smršate | BA.Lamareschale.org

6 Navike u krevetu koje će vam pomoći da smršate

6 Navike u krevetu koje će vam pomoći da smršate

Žao nam je unapred # 6.

Dobijanje san bolji noć je jedan od najlakših načina da izgubite na težini.

I, impresivno, to je jedan od najefikasnijih.

Slučaj u točki: U jednoj Annals of studija internu medicinu, dijeti koja je dobila 8,5 sati sna po noći izgubili dvostruko više masti kao i oni koji ogrebao strane na 5.5 sati-iako su svi svaki dan smanjiti isti broj kalorija.

Kao što se može pretpostaviti, kako si se spreman za krevet ima veliki utjecaj na to da li ili ne rezultate spavati u mršavljenja.

I ne, nećemo vam reći da isključite svoj mobilni telefon ili zadržavaju svoj krevet za "spavanje i seks." Mi smo sigurni da već pratite ta pravila dobre higijenske sna, zar ne?

(Mig mig.)

Dodaj ovih šest navike na spavanje rutinu, a vi ćete učiniti Vaše putovanje mršavljenja sooo mnogo lakše:

Fino podešavanje termostata nekoliko sati prije spavanja može napraviti odlutam do snova (i zapravo borave u njoj) način lakše.

"Treba nam tjelesna temperatura padne kako bi se spavati preko noći", kaže Rebecca Scott, dr.sc., istraživanje asistent profesor neurologije na Langon Comprehensive epilepsije Centar-Sleep Centre.

load...

Osim toga, istraživanje objavljeno u dijabetes pokazuje da kada ljudi spavaju u sobama postavljen na 66,2 stupnjeva, oni pretvoriti neke od svojih kalorija čuvanje bijele masnoće u kalorija gori smeđe masti.

Zašto?

Jer smeđe masti zadužen za grijanje vašeg tijela, kaže ovaj sertifikat-porodice i barijatrijska ljekar Spencer Nadolsky, doktor osteopatski medicine.

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

"Stišava prije spavanja može izgledati kao gubljenje vremena, kada je većina nas žure kako bi završili sve sve do dođemo u krevetu", kaže Scott.

Ali to je zapravo bolje uzeti 30 minuta prije udara u sijeno za sebe, čak i ako to znači da će se malo kasnije spavati, kaže ona.

Da li opuštajuću aktivnost koja vas istinski uživati, kao što je čitanje.

Ovo pomaže u zaštiti sna i energije, kaže on.

(Rad na svoje ciljeve mršavljenja nakon punog noći zatvorena oka sa ovim potezima iz ženske izgledaju bolje Naked DVD zdravlja.)

Čak i bez spavanja gadget navika, svjetlila dolaze kroz svoju spavaću sobu prozora može smanjiti proizvodnju vašeg tela od spavalice vremena melatonina, ometa kvalitetan san, kaže Nadolsky.

load...

To objašnjava zašto je, u jednom 2017 University of Oxford studija, žene koja je spavala u najmračnijem su sobe za 21 posto manje šanse da budu gojazni nego žene koja je spavala u najlakši soba.

Ali ako želite da dobijete najveću korist od "svetla se gase", potrebno je da dim svoj unutarnji svjetla zajedno sa suncem na zalasku.

Razmisli o tome: Ako provodite večernjim satima u osvijetljenom dnevnom boravku, propuštaš na tonu melatonina koji povećava svoj san, kaže on.

Dok intenzivnog vježbanja zakazana preblizu u krevet može obiti o glavu, energizirajući vi, obavljaju neke svjetlo istezanja ili joge prije (ili čak u) krevetu pomaže organizmu opustiti, kaže Nadolsky.

Za još više opuštanja, uključuju duboko, dijafragme disanje u vaše poteze.

Evo kako to učiniti: Udahnite kroz nos i kroz usta, s naglaskom na uzimanje sporo, kompletan diše da podizanje i spuštanje stomaka, a ne grudi.

Na taj način aktivira svoj "odmor i svari" parasimpatički nervni sistem kako bi se smanjila napetost i pomoći vam da zaspite, kaže on.

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Da li je ikada dobro da uzmete dodatak za težinu?

Post Gubitak težine

11 Strategije Nutricionisti koriste kako bi izbegli preterivanje

Post Gubitak težine

Postoji efikasniji način za ukidanje tvojih želja nego što je uživanje u umerenosti

Post Gubitak težine

6 načina sagorevanja više kalorija na mašini za veslanje

Post Gubitak težine

Zašto sam tako srećan Trebalo mi je četiri godine da izgubim 50 funti

Post Gubitak težine

Je li to ne jedete posle 6 časova? Pravila legitimiteta ili Nah?

Post Gubitak težine

Izgubio sam 50 funti koristeći ovaj trik u prodavnici prehrambenih proizvoda

Post Gubitak težine

I Crowdfunded novac za hirurgiju gubljenja težine i potpuno mi je promenio život

Post Gubitak težine

Veći ubica: pušenje ili gojaznost?

Post Gubitak težine

Zašto Calorie Counting ne radi za sve - a šta biste trebali raditi umesto toga

Post Gubitak težine

Izgubio sam 30 kilograma nakon pokušaja cele 30 ishrane - Evo kako sam to učinio

Post Gubitak težine

Priča o uspjehu: kako je ova majka izgubila preko 80 funti