4 Strategije za dijete koje skoro uvek odbijaju, prema nauci | BA.Lamareschale.org

4 Strategije za dijete koje skoro uvek odbijaju, prema nauci

4 Strategije za dijete koje skoro uvek odbijaju, prema nauci

Žao nam je, ali vaš fitness tracker nije magični uređaj mršavljenja.

1. Izbor (još jedan) Fad Diet

Kako treba, da ga čvrsto:

Umesto da lopti na zidove plan mršavljenja koji eliminiše puno kalorija, a završava u epskom pizzu pijanka, uzeti jedan korak-at-a-time pristup.

Po mastering jedan zdrav promjene u vremenu, kao što je rezanje vaš čip ovisnosti vratimo na jedan snack vrećica tjedno ili zamjene svoj sendvič na ručak za salate folijom, vi ćete polako prilagoditi na niži unos kalorija i zdravije navike u ishrani bez osećaja deprived- i tako će vaša bod.

2. Noshing na Fitness Foods

Istraživanja pokazuju da kada pakovanje hrane se odaje vibracije fitness u vezi (mislim: protein ili granola barovi) podstiče dijeti jesti više ovih namirnica i ostvaruju manje.

Tokom studija, objavljena u časopisu Journal of Marketing Research, učesnici su dobili trag-style mix grickalice označene ili "fitness" ili "Trail Mix", i imao je osam minuta da probaju i ocijeniti proizvod.

Zanimljiva činjenica: Da bi "fitness" snack izgledati čak i zdravije, istraživači dodao sliku patike na pakovanju.

Post-Nosh, oni su zamoljeni da rade ističe kao snažno kao da im se sviđa na sobni bicikl.

Kao što se može pretpostaviti, ljudi koji su jeli fitnes snack pojeo više od toga i ispalo na manjim intenzitetom nego oni koji su jeli trailmix.

Prema 2017. Studiji objavljenoj u časopisu Journal of American Medical Association, dijeti koji nose fitness tragači mogu izgubiti manje težine od tech-free dijeti.

load...

Za potrebe studije, učesnici su podijeljeno u dvije grupe jedan je pružena sa nosive za praćenje njihove aktivnosti, dok je drugi snima svoj napredak na web stranici.

load...

Obje grupe su postavljeni na niskom-cal dijeta, propisane veće doze fizičke aktivnosti, i učestvovali u grupnoj savjetovanja.

Do kraja studija dvije godine, učesnici sportskih fitness tragači samo izgubili prosječno 7,7 kilograma, dok je grupa tracker bez izgubio 13. Nažalost, istraživači mogu baš reći zašto se to dogodilo, posebno od prethodnog kratkoročne studije predložio da tragači povećao uspjeh mršavljenja ljudi.

Međutim, oni predlažu ovi rezultati pokazuju da tragači mogu povećati vaše-kratkim rokovima uspjeh, ali oni gube efikasnost u dugoročno.

(Start radi na svoje ciljeve sa ženskim izgledaju bolje Naked DVD zdravlja.)

Kako treba, da ga čvrsto: Uzimanje 10.000 koraka danas ne znači nužno da si spalio dovoljno da bi pokrila svoje ciljeve mršavljenja.

Umjesto isključivo oslanjajući se na tracker statistike za procjenu vaš napredak, mjeriti svoj uspjeh u broju zdravih obroka i užine ste jeli ove sedmice i koliko puta ste napravili ga u teretanu.

4. Ozbiljno ograničava kalorija

2017. Studija objavljena u časopisu Obesity bager 14 takmičara iz The Biggest Loser za šest godina, i otkrili da su svi osim jednog takmičara dobio natrag većinu težinu su izgubili.

Autori studije otkrili da njihova povrati je uzrokovan drastične promjene u njihov metabolizam.

Nakon gubitka težine, njihov metabolizam stope bile mnogo sporije od prosjeka osoba na njihovu veličinu, nanoseći im da se spali oko 600 kalorija dnevno nego što bi trebalo biti.

Kako treba, da ga čvrsto: Kada imate puno težine izgubiti, to može biti primamljivo da drastično smanjite kalorije, ali to može dovesti do sporog metabolizma (i ozbiljan slučaj raspoloženja).

Umjesto da pada unos energije na 1.200 kalorija (minimalan broj nikada ne treba uroniti ispod) pravo napamet, početi smanjenjem koliko pojesti 100 kalorija na svakih 10 kilograma te izgubim, kaže Wesley Delbridge, RD, glasnogovornica Akademija ishranu i dijetetiku.

Također možete povećati svoj metabolički burn po dizanje tegova za izgradnju mišića, kaže on.

Pogledajte ove total-body izgradnju mišića poteze.

load...

Povezane vijesti


Post Gubitak težine

Ovaj popularni metod ishrane može biti totalno B.S

Post Gubitak težine

Ovo je najbolji alkohol za piće ako želite da smršate

Post Gubitak težine

3 iznenađujuća prehrambena hrana koja vam mogu pomoći da se ublažite

Post Gubitak težine

Jedna stvar koja mi je pomogla da otkrijem zašto sam dobio težinu na veganskoj ishrani

Post Gubitak težine

Priča o uspehu: Kako jedna žena prestala je emocionalno jesti i izgubila više od 100 funti

Post Gubitak težine

5 stvari koje morate znati ako pokušate da izgubite masno brzo

Post Gubitak težine

Glumica Mila Kunis drži je stvarna

Post Gubitak težine

Postavljanje ovog cilja pomoglo mi je da izgubim 104 kilograma

Post Gubitak težine

67 (Da, 67!) načini da se izgubi veći teret

Post Gubitak težine

Izgubio sam 80 funti za nešto više od godinu dana koristeći ovaj gubitak težine

Post Gubitak težine

Ovi saveti olakšavaju gubitak zadnjih 5 funti

Post Gubitak težine

Rečnik za dijete