Vodič za obuku za avanturu visokog nivoa | BA.Lamareschale.org

Vodič za obuku za avanturu visokog nivoa

Vodič za obuku za avanturu visokog nivoa

Sve što treba da znate da dostigne vrhunac uspjeha.

(Dance svoj put fit sa visokog intenziteta Dance Cardio, prvi ikada socanomics DVD!)

Zašto baš to promijeniti tako drastično?

"Pritisak zraka postaje manje kada se popne na planinu, a manje tlak zraka znači i manje kisika za disanje", objašnjava Michele Olson, Ph.D., gostujući profesor sportskih nauka na Huntingdon koledžu u Montgomery, Alabama.

"To otežava nose kiseonik crvenih krvnih zrnaca u vašem organizmu da se pridaju kisika, stoga mnogo manje kiseonika je isporučena u vaš rad mišića, srca i vitalnih organa.

Kao rezultat toga, vi ćete postati mnogo kraće na dah, možda vrtoglavicu, mučninu i niskog o energiji. "

To je rekao, dok se ne dobije tamo i dati mu pokretu, nećete znati kako ste osobno proći u visinu.

"Veći nadmorska visina može utjecati na ljude različito na osnovu velikog broja varijabli.

Genetika, koti ste trenutno žive na, bazi razini fitness, status hidrataciju i svoj ukupan sastav tijela (broj ćelija crvenih krvnih i prisustvo postojeće bolesti), samo su neki od faktora koji igraju ulogu u kompleksnosti zašto neki mogu slomiti na nadmorska visina i drugi osećaju lomljenog ", kaže pro penjač Anna Pfaff, koji je medicinska sestra hitnu pomoć u slobodno vrijeme.

load...

Međutim, ako planirate za šetnju ili trčanje koji traje više od nekoliko sati-mislim da Machu Picchu ili jedan od Colorado je 14'ers (planina koja doseže 14.000 metara) Ti definitivno ne bi trebalo samo to krilo.

Postoji niz ključnih koraka treninga treba uzeti, a to je važno da sami dati najmanje pet do šest mjeseci da trenira, kaže O'Neill.

"Čak i ako mislite da ste u dobroj fizičkoj kondiciji, elementi na otvorenom u kombinaciji sa nadmorskom visinom promjene će imati učinak na vaše tijelo i staviti na rizik za ozljede ako vaš sistem se ne koristi za to."

load...

Kako da voz uspona

Za početak, to je od vitalnog značaja za napolje i planinariti na stvarnim stazama, kaže O'Neill, a ne samo da se prijavite milja na pokretnoj traci.

"Za svaki zatvoreni trening radiš, ne bi trebalo isključiti s nešto van." Vaša treninga treba da se kreću od trčanje, plivanje i biciklizam-vježbe koje su aerobni i dobiti svoje srce stopa povišen-stvarnim penjanje avanture.

Stvari kao što su duge šetnje na neravnom kameniti teren, biciklističke brdovitom kurseva, skijanje i bilo koju vrstu penjanje uz stepenice (u Stairmaster ili vanjske stepenice, gdje možete učiniti krugova gore i dolje).

Kada ste u teretani, ne zaboravite da penjanje zahtijeva više izdržljivost nego snagu, tako da se fokusiraju na korišćenje manje težine i više ponavljanja da podstakne dugotrajnost učinka, a ne izgradnju mišića ili moć.

Pfaff je go-obuci potezi uključuju čučnjeve, Iskorak i osnovne rutine.

Aktivirajte ceo core sa ovih 10 planinar varijante:

I kapacitet pluća nije jedino što je potrebno da se prilagodi.

Ako ćemo da se nosi ruksak na šetnju, važno je da se naviknu na schlepping težak teret.

"Idi za šetnje ili šetnje na terenu slično onome što ćete naići, dok je nosio ponderirana paket, ili planinarenje specifične ili bilo teretanu-bag stil ruksak", kaže Pfaff. "Neka bude teža nego što mislite da će spakovati dan stvarnog uspon. "možda dobiti nekoliko poglede (ili izgledaju potpuno legalno), ali smatraju da nosite penjanje ranac na pokretnoj traci, previše.

Također je važno napomenuti da je najveći doprinos visinske bolesti se penje prebrzo.

Da shvatim vaš idealan tempo za stazu, praksa odlaskom za duge šetnje sa prijateljem koji možete razgovarati sa beskrajno.

"Biti u stanju da priča dok hodate je dobar pokazatelj održivog tempom koji možete održavati na duži vremenski period", kaže Pfaff.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Vaš najnoviji vodič za početak priprema (posle najteže zime)

Post Fitnes

Ove vežbe nule su na tvrdoglavoj ruci

Post Fitnes

10 Abs vježbe bolje nego pasti

Post Fitnes

3 kardio-kruga srčane pumpe

Post Fitnes

Ljepota podizanja teških težina

Post Fitnes

7 Vežba se kreće za lean, seksi noge

Post Fitnes

9 Ženski sportaši govore o kandidatima o njihovom obešanju tela

Post Fitnes

12 žena Podijelite svoje tajne za pravljenje dugačkog načina rada Zabavniji

Post Fitnes

Ova inspirativna žena odbila da dozvoli Lajmovu bolest da je spreči od izlaska na Olimpijske igre

Post Fitnes

20 Tajne ravnog želuca

Post Fitnes

Šta se dešava vašem telu tokom novog treninga

Post Fitnes

Ovaj 20-minutni trening je ukus najtvrđe klase u Njujorku