Šta trebate znati pre nego što pokušate Instagram Star Lude popularne vježbe iz Ante Viktorije | BA.Lamareschale.org

Šta trebate znati pre nego što pokušate Instagram Star Lude popularne vježbe iz Ante Viktorije

Šta trebate znati pre nego što pokušate Instagram Star Lude popularne vježbe iz Ante Viktorije

Stručnjak objašnjava kako napraviti plan rada za vas.

Visokog intenziteta Strength Training: Ciklusi plan i nazad između dvije sedmice šta Anna naziva "visokog intenziteta treninga snage", koja uključuje tjelesne težine vježbe, kao što su Iskorak, završio u obliku kruga, i "povećana treninga snage visokog intenziteta "koji su te iste poteze uz dodatak bucice.

"Ja bih to nazvao kolo na bazi snagu treninga", kaže Matthews.

Bez obzira na ono što ga zovu, Matthews kaže napredovanje poteza je logično i fiziološki zvuk.

Prvih nekoliko tjedana se fokusirati na obuku pokret-based, koristeći samo tjelesne težine vježbe, za koje kaže da će pomoći vašem tijelu da se naviknem na određene obrasce prije dodavanja vanjskog opterećenja.

Na primjer, učenje kako to učiniti čučnjeva pravilnog oblika pre nego što weighted čučnjevi će vam pomoći izbjeći ozljede i, na kraju, stvoriti više snage, kaže ona.

load...

LISS Cardio, LIMIT Kardio i HIIT kardio: Za prvi mjesec u planu, da ćete raditi tri dana niskog intenziteta u stabilnom stanju (LISS) kardio treninga.

Matthews kaže da programiranje je pametan način da se olakša ljudima u vježbu, dok oni počnu da se izgradi snažnije kardio bazu.

Narednoj fazi uključuje ono što Anna je skovao kao niskog intenziteta, trening srednje intenziteta (limit), moguće je koristiti nekoliko minuta vježbanja niskog intenziteta, kao što je svjetlost jog, i par minuta vježbanja srednje intenziteta, poput umjereno-tempom staze.

To je dizajniran za prelazak ljudi iz LISS kardio treninga intervala visokog intenziteta (HIIT), a Matthews kaže da je to solidan napredak.

Ona je također cijeni da su tri kardio dana su raspoređeni, tako da kada dođe vrijeme da napreduje u fazu HIIT plana, vi ste u mogućnosti da stvarno ide sve-out, dok je još daje svoje vrijeme tijelo da se oporavi.

load...

"To je nešto što ja cijenim sa naučnog stanovišta: primjenom nešto što je velika kao što je HIIT, ali primjenom to zamišljeno", kaže Matthews.

Istezanje: Anna poziva na 15 minuta istezanja svakog dana, čak i na dan odmora.

Ona ukazuje na cijelo tijelo istezanje nakon svakog treninga, čak i ako niste fokusirani na određenu mišićnu grupu koja dan, jer vaši mišići će i dalje biti odskakanje natrag iz prethodnog dana treninga.

U vodiču se nalaze neke osnovne proteže, i predlaže pjena valjanja, previše.

Dan 15 od @thecoveteur izazov!

Takođe sam dodao dan 16 poteze previše!

Za one koji nisu spojeni, puna izazov je na thecoveteur.com gdje možete dobiti dnevni kalendar dodati ovi potezi do kraja vašeg FBG treninga za taj dodatni push!

Squat Walk Push-up + Plyo Push-up Caterpillar + Snap Jump #fitbodyguide www.annavictoria.com/guides

Making it Work za vas

Program brzo napreduje, počevši sa šest treninga nedeljno pravo iz vrata.

Takođe uvodi visoke utjecaj vježbe kao što su skok čučnjeva, skok okreće i burpees tokom prve sedmice i težine već tri sedmice, koji Matthews upozorava bi moglo biti prerano za početnike.

No plan treninga dizajniran za mase bi moglo obratiti jedinstven tijelo i potrebe svakog pojedinca, tako da ne bojte se na sebe dati više od samo tjedan dana ili tako prije nego što napreduje na viši nivo treninga snage ili kardio, kaže ona.

"Radije bih nekoga odabrati opciju da je to možda i pristupačan i manje složene, tako da će naučiti da efikasnije kretanje tela prvi", kaže Matthews.

"Ako prelazite efikasnije, vi postavljanje vaše tijelo za veći uspjeh do kraja života."

Ako ste trkač, možda ćete primijetiti da je Ana upozorava na daljinu kardio, tvrdeći da može dovesti do katabolizma, gdje vaše tijelo počinje da se razbije mišića za energiju, umjesto masti.

Ali Matthews kaže da nema razloga da se poslušati savjet ograničavanjem radi na manje od 45 minuta, sve dok ste pravilno podstiče na duže staze.

(Evo kako da na daljinu radi lakše.)

Fitness programiranje na stranu, jedna od stvari koje Matthews najviše voli Anna pristup joj je fokus na vezu um-tijelo.

Vodič dolazi sa stranice za žurnalizovanje nakon treninga, sa kutijama za provjeru o tome kako ste se osećali taj dan, i linije pisati u kudos za dobro obavljen posao.

Nakon što ste počinili za početak plan treninga, ne zaboravite da se stvori odgovornost Instagram račun, te da "pre" slika tako da možete podijeliti svoje napredak s Anom i Fit zajednice tijela.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

10 poznatih ličnosti koje niste znali bili jogi

Post Fitnes

Uradite ovo 14-minutno trening tri puta nedeljno da biste postali jači i tanji

Post Fitnes

5 načina da koristite tehnike disanja da biste dobili bolji trening

Post Fitnes

Ovaj ludi video vežba ima skoro 20 miliona Facebook pogleda - ali radi li?

Post Fitnes

9 Burn-Tastički način za toniranje sa mrmlju

Post Fitnes

6 Poznati treneri podijelite vanjske vežbe koje rade sa svojim poznatim klijentima

Post Fitnes

Najbolji tragači, vodene boce i slušalice za svaki trening

Post Fitnes

7 Smešno slatka radna oprema za vašeg psa

Post Fitnes

5 stvari koje su se dogodile kada sam pokušao da šetam 20.000 koraka dnevno

Post Fitnes

Kako trening za takmičenje u bikiniju pomogao mi je da se razdvojim

Post Fitnes

Ako nemate stručnost u trenucima dok (ili ikad), Evo 6 najboljih pokreta za početak

Post Fitnes

8 Fitnes instruktori Deli svoje omiljene dodatke za vežbu