Šta se Vaš teretana krije od vas | BA.Lamareschale.org

Šta se Vaš teretana krije od vas

Šta se Vaš teretana krije od vas

Prije nego što ponovno za još godinu dana, tu je stvar ili dva treba da znate o zdravlju klubova.

(Hint: Koristimo taj izraz labavo.)

1. Oni će se bore da zadrže ste Iz istog ljeta razlog je dobar trenutak za ulazak u teretanu, to je i savršeno vrijeme da pomuze postojećeg članstva, kaže Greenberg.

Većina zdravstvenih-klub prodajni timovi su potrebni da se ispune mjesečno kvote i zadržati otkazivanja dole, tako da bih ti radije ponuditi dodataka od rizika gubitka posla.

Pokažite im jeftiniji stopa od konkurentskih kluba i vidjeti ako oni će odgovarati to.

Ili saznati šta teretana nudi novajlije i pitati za istu privilegija - ekstra gost prolazi, sve-teretana pass (tako da možete pogoditi do druge lokacije, dok putujete), nekoliko sesija personalni trening, ili čak besplatan mjesec dana.

load...

2. Mjesečni ugovori mogu se Rip-off Dobro su za teretanu štakora.

Ali, ako ste više od teretana miša, odnosno, te je udario mjesto manje od dva puta tjedno-nemoj znak na isprekidana linija još.

Korisnici teretana sa mjesečnim članstvom može završiti plaćati 70 više od onih o planovima pay-per-posjeta (često u obliku 10-posjetu pass) posto, kaže Stefano DellaVigna, Ph.D., profesor ekonomije na University of California Berkeley, koji je studirao korisnici teretanu tri godine.

U stvari, više od šest mjeseci, u prosjeku član bi spasila više od 150 $ plaćanjem stopi drop-in.

3. Mjesto vrvi od Bacili smo vam predlažemo Purell prije nego što pročitate dalje.

Svi prečišćeni?

Ovdje ide: Jedna studija je pokazala da su tri četvrtine težine opreme bio kontaminiran sa hladnom izazivaju rinovirusi, pa čak i brisanje površina dva puta dole nije potpuno nix klice teretanu.

load...

Kijavicu su najmanja briga: MRSA i druge vrste stafilokoka infekcija može se ugovoriti ako je rez ili strugati na koži dolazi u kontakt s bakterijama (!).

A tvoj teretana može imati fer udio u stvari, kaže Jack Foley, direktor sportske medicine na Lehigh University i koautor izvještaja Nacionalnog Atletika trenera Udruženja na infekcije kože.

Bakterije, gljivice i virusi mogu preživjeti u vlažnim spots.like vlažnim svlačionice i znojav prostirke i javne klupe.

Da bi se smanjilo izlaganje, spusti peškir kada se koristi vježba mat ili klupi (to važi i za klupe u svlačionicama previše) da se ograniči direktan kontakt kože sa površinama.

(Također pametan:. Swap svoj tenk i kratak šorc za manje-kože gole T-shirt i Capris ili tajice) Bring your own yoga mat;

Većina komunalnih one su samo sporadično očistiti.

Nakon treninga, tuš odmah, promijeniti u čistu odjeću, i zadržati svoje prljave opremu u posebnom pregradu u torbi, kaže Jeff Hageman, epidemiolog sa Centrima za kontrolu i prevenciju bolesti.

Kada dođete kući, pustite da se tuš japankama zrak iz i suha prije nego što ih prepakovanje.

I sljedeći put, možda želite razmisliti koristeći teretanu-Ručnici: Epidemije MRSA su povezani sa zajedničkim ručnicima.

Pitajte da li ih teretani pere u toploj vodi i topla sušilice.

Ako osoblje ne može sa sigurnošću reći, donijeti svoje.

4. Oni Hire Neki Dud trenera Nemojte smetati njegova ripped biceps i "osoblje" tee: Postoje stotine načina da se certificirani osobnog trenera i nešto preko kod kuće, otvorena knjiga test.

"To je potpuno neuređena industrije", kaže Walter Thompson, Ph.D., a Regents 'profesor na katedri za kineziologije i zdravlja na Georgia State University.

Prije nego što shell out dodatni tijesto za sesiju s nekim ko možda su naučili sve što zna od Personal Training za Slackers, pitajte menadžer teretani o kriterijumima zapošljavanja za trenere.

Provjerite za dugogodišnje iskustvo i potvrdu da je akreditovani kroz Nacionalne komisije za overu agencije.

(Potražite jedan od ovih akronimi:. NSCA, ACSM, NASM, ili ACE) Nastavak na stranu, gleda na način na koji trener u interakciji s klijentima, kaže Pamela Kufahl, urednik-u-šef Kluba industrije.

Ako želite Chris Powell, a on je još Jillian Michaels (ili obrnuto), nastavite da tražite.

Još jedna crvena zastava: On ne postavlja pitanja o vašoj razini fitness, pored povrede ili druge medicinske probleme.

Dobar trener neće reći nekome sa upale ramena ili teniski lakat da odustane i dati mu 20.

5. Ne mogu vjerovati im Your Life Iznenadna srčana smrt tijekom vježbe je rijedak, ali ako vaše srce ne time out, šta se dalje dešava može napraviti veliku razliku.

Ako se koristi automatizirani vanjski defibrilator (AED) odmah, vaše šanse za preživljavanje je više od 90 posto, navodi se u Annals of Emergency Medicine.

Ipak, manje od desetak država zahtijeva teretane da jedan u prostorijama.

Čak i ako vaš teretana ima uređaj, možda neće biti nikoga na osoblje koje je obučeno da ga koriste.

(Nije velika novost, s obzirom na svaku minutu kašnjenja smanjuje vaše šanse za preživljavanje za 10 posto.) Provjerite da li vaša teretana ima AED, a ako je potrebno osoblje imati CPR i AED Certifikati, kaže Gil Fried, profesor sportskog menadžmenta na University of New Haven.

6. Oni mogu Keep You punjenja Nakon što ste Otkazano Kao da jezivo dečko koji jednostavno neće pustiti, teretane može napraviti razbijanja teško učiniti.

Od skoro 7.000 pritužbi potrošača podnijeli protiv zdravlja klubova u 2017. Godini, najveći Gripe bio obračuna i naplate pitanja.

"Mnogo puta netko se i dalje tereti za nešto što su mislili da su otkazani", kaže Kelsey Owen, portparol Better Business Bureau.

Recite da ste se selite-neke teretane će vas pustiti iz ugovora samo ako može dati dovoljan razlog da vaše članstvo ne može prenijeti na lokaciju teretanu u novom gradu.

Drugi će vam otkazati samo lično ili ovjerene pošte.

Uspon elektronskih ugovora (članstvo prodavci traži da preispita sitnim slovima na mobilnom uređaju manji od iPada) čini gore stvari.

"Ne postoji zamjena za imati komad papira u ruci da možete pregledati pažljivo", kaže Alfreda Cooper, šef zdravstvene klubova registracija jedinice Maryland pravobranioca.

Prije nego što se prijavite na, pobrinite se da jasno razumiju procedure politika otkaza i naplate u teretani, koliko dugo si zaključan u, i prednosti i mane u procesu obnove članstva.

I ponijeti kući kopije svih dokumenata, kaže Greenberg.

Neke države daju vam nekoliko dana nakon što ste potpisali za komentar i otkazati ako ne čini stvari u pravu.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

9 Butt vežbe za super tonusnu tišinu

Post Fitnes

Najbolji trening šorc za leto

Post Fitnes

Ovi 4 pokreta će vam pomoći da skulptate 6 paketa bez čak i napuštanja kuće

Post Fitnes

Kako je Alexandra Daddario Baywatch prvi put u životu

Post Fitnes

5 načina za povećanje pouzdanosti vožnje biciklom

Post Fitnes

Uzeo kofein pre treninga tokom 30 dana - Evo šta se desilo

Post Fitnes

Vežba znači bol u grudima za jednu od tri žene

Post Fitnes

Kako se pripremiti za biciklistički deo triatlona

Post Fitnes

Fit Nevesta, treća treća: Plan vežbanja

Post Fitnes

Sledeća Fitness Star Emily Schrommova transformacija tela bila je 26 godina u stvaranju: pogledajte slike

Post Fitnes

Ovaj trening će tonirati celo telo koristeći samo ručni peškir

Post Fitnes

Vježba sa totalnim tijelom koju morate pokušati