Šta se dešava vašem telu kada radite samo Cardio | BA.Lamareschale.org

Šta se dešava vašem telu kada radite samo Cardio

Šta se dešava vašem telu kada radite samo Cardio

Vrijeme je da siđu pokretnoj traci i u teretani.

Svi smo bili tamo: Upravo ste završili 30-ak minuta znoja Sesh na pokretnoj traci i znaš trebalo bi da razbiju kolovoza drobljenje s nekim slobodnim tegovima, ali Meh, samo si ne u raspoloženju.

Ne samo da kardio biti zabavnije od drugih vrsta vježbanja, ti to nalet endorfina koji čini se osjećate uber postigli.

Plus, kardio vam može dati gomilu prednosti: Mayo Clinic naći aerobne vježbe mogu usporiti starenje pojedinih ćelija u organizmu, i godina istraživanja ističe kako je kardio je dobar za mršavljenje i zdravlje srca.

"Cardio je bilo vježba koja radi vaše srce i dobiva svoje srce stopa gore. Cilj kardio je da ospori svoje srce naporno raditi i dobiti jak", kaže Michele Gordon, tvorac Cardio Sweat stranke u New Yorku.

load...

Ali kardio-samo pokreta znači da propustite druge mišićne potrebe vašeg organizma.

Dok možda ne treba dodati raznolikost u svoju rutinu svaki put kada se prijavite svoj dnevni trening, držeći se kardio samo može imati ozbiljne posljedice na bod.

(Slim, Seksi, Jake Workout DVD je brz, fleksibilan treninga ste čekali!) Evo šta se dešava:

Ako želite biti dovoljno jaka da izvede joge headstand ili pokupiti svoj nećakinja i nećak onoliko puta koliko pitaju, ne možete graditi vaše mišiće sa samo kardio, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Journal of Applied Physiology.

load...

Kao što je Gordon kaže: "Stvaranje zdrav plan treninga koji uključuje kardio, mišićav, i fleksibilnost trening je važno. Ako ste štedjeti se na trening otpora, onda nećete izgraditi mišićnu snagu i nećete povećati vaš metabolizam kao visok kao što bi mogao biti ".

FYI: Odgovor Nationl instituta za zdravlje preporučuje odrasli najmanje dva sata i 30 minuta kardio umjerenog intenziteta ili sat i petnaest minuta energične intenziteta kardio svake sedmice prilikom dodavanja u treningu snage barem dva ili više dana u tjednu.

Tokom vremena, vaše tijelo će se naviknuti na rutinu, a vi ćete vjerojatno izgorjeti manje kalorija, navodi se u studiji na Odsjeku za antropologiju na Hunter College u New Yorku.

Gordon dodaje da variranjem svoju rutinu s drugim vrstama pokreta ćete se približite vaš cilj.

"Što više mišića imate, više energije vaše tijelo troši. Što više mišića da izgradite sa treninga otpora, više masti ćete spaliti cijeli dan", kaže ona.

"Cardio sama neće imati isti učinak kao što bi, ako u kombinaciji sa trening otpora."

Zato trening uparivanja snage (govorimo sklekova, burpees, samo reci) sa kratkim rafalima kardio će graditi teže tijelo, navodi se u studiji na Odsjeku Kineziološkom na McMaster University.

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

Razgovarajte sa bilo personalni trener (ili ahem, tvoja mama) i oni će vas podsjetiti da čak i ako imate neke prilično ozbiljne fitness ciljeve, uzimajući vremena da se oporavi i odmorite tijelo je od suštinskog značaja za vaše zdravlje i izdržljivost.

Od kardio zahtijeva mnogo od svog tijela, ako ne razbiju stalnom kretanju s nekim pomlađivanje joga, možda ćete biti u bolovima.

Stalno.

"Kada se pretjerati kardio, [i] ne bi vremena za druge oblike vježbanja / oporavi, vaše tijelo dobiva umoran i pod stresom", kaže Gordon.

Ona dodaje da ako radite puno trčanja ili ples, možda ćete početi da se razvije ozljeda prenaprezanja, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Journal of Athletic Training.

Kako bi to ispravili, Gordon savjetuje stvaranje jake program cross-trening gdje alternativne kardio sa drugim oblicima vježbanja.

David Jou, fizioterapeut sa MOTIVNY, predlaže prebacivanje svoj kardio rutinu sa metaboličkim uređaj, koji je kao kardio, ali manje ponavljaju.

Dakle, na dane ste željni da je pala do poda za trčanje, ali znamo mišiće nešto treba drugo, odlučite se za trening koji uključuje pokrete poput kutija skokove ili burpees kako biste dobili prednosti kardio i snage trening bez preterivanja u oba pravcu.

"Uvijek sebi dane odmora tokom sedmice, međutim," kaže on.

"Treniraj teško, ali oporaviti teže."

Jao-zar ne?

Jericho McMatthews, a NASM i certificirani ACE-lični trener i ko-kreator Core de force kaže da gubi one lean mišića koji dolaze iz trening snage stavlja dodatni pritisak na svoje tijelo i tokom vremena, može izazvati ozbiljne štete.

"Cardio samo treninga će vas staviti na veći rizik za bolove u zglobovima, slom, a ozljede jer je neophodna za povećanje i održavanje gustoće kostiju, kao i jak tetiva i ligamenata treninga snage", objašnjava ona.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Ja sam 50 gresaka svakog dana na mesec - Evo šta se dogodilo

Post Fitnes

5 vežbanja koja zapaljuju više kalorija nego spin klasa

Post Fitnes

20 najkrupnijih komada odjeće koji smo ikada vidjeli

Post Fitnes

6 Brzi izazovi u testiranju kako biste bili u prilici da testirate

Post Fitnes

5 razloga zbog kojih vam grudi mogu povrijediti kada pokrenete

Post Fitnes

Šta je stvarno voleti da radite svoj prvi triatlon

Post Fitnes

10 načina da se motivišete da udjete u teretani posle rada

Post Fitnes

5 načina koje vaše donje rublje može uništiti vaše vežbe

Post Fitnes

Kako je vežbanje pomoglo da pređem preko ovisnosti

Post Fitnes

5 Ruka pomera koji koriste male težine za BIG rezultate

Post Fitnes

11 faze postojanja bolesti nakon treninga

Post Fitnes

Kako često biste trebali prebaciti svoje vežbanje kako biste zadržali gubitak težine