Motivacija treninga 101: Obucite mozak | BA.Lamareschale.org

Motivacija treninga 101: Obucite mozak

Motivacija treninga 101: Obucite mozak

Želite A Beautiful Mind?

Izvajam divno telo

U ovim trenucima kada buljiš dole patike, pokušavate probuditi levom prefrontalnom korteksu (PFC), područje mozga gdje ti elementi volje borave.

Redovito vežbačima imaju prednost: Njihovi mozgovi mogu predvidjeti pozitivan povlastice od znoja sesije.

"Kada imate pozitivan pojačanje, ti si mnogo veće šanse da uradi nešto", kaže John J. Ratey, MD, vanredni klinički profesor psihijatrije na Harvard Medical School i autor Spark: Revolucionarna Novi nauka Vježba i mozga.

Power Up:

Ako je ovo gdje obično osujeti, traže vanjsku pomoć-raspored treninga sa prijateljem ili se registrirajte na utrku umjesto da se oslanja na snagu volje sam, kaže Ratey.

Ipak zabušava?

Koristite nonexercise aktivnosti i svakodnevne poslove (kao što svoj krevet svako jutro) da biste dobili svoj PFC rade optimalno.

"Možete izgraditi svoj volje kao da bi mišić", kaže stručnjak za zdravlje uma i tijela David Yaden od Biofeedback Klinike zajednice u Phoenixville, Pennsylvania.

"Vaša snaga volje postaje jača čak i kada vežbate radite male stvari."

Prvi korak u minuti pogotkom u pokretu, mozak se pali kao neonski znak, kaže istraživač mozga kemije David Glass, Ph.D., profesor na odjelu bioloških nauka na Kent State University.

load...

Prvo dolazi nalet serotonina i dopamina, ugodnosti hormona koji poboljšavaju pamćenje i učenje.

"To kreće nagradu kola", kaže stakla.

"To je ono što čini vježba nagrađivanja, a možda i ovisnost."

Baš kao i tvoj vrijedni mišiće, mozak privilegije izgraditi sa svakim ponavljanje ili korak.

Kao vaš raste broj otkucaja srca, povećava protok krvi, a tokom vremena više kapilare razvijaju u mozgu.

Kao vaš nervnih ćelija pucaju, oni povećati stvaranje proteina, kao što su mozak potiče neurotrophic faktor (ili BDNF, koji igra ulogu u pozitivne misli pripisujete da rade out), kao i spojeva koji promoviraju novi formiranja moždanih ćelija.

load...

Rezultat: Možete povećati proizvodnju neurona-bukvalno gradi svoj mozak u periodu od nedjelje do stvaranja novih nervnih ćelija, kaže Brian R. Christie, Ph.D., direktor programa za neuroznanost na Sveučilištu Victoria u Kanadi.

Power Up:

Isprobajte nešto novo poput Zumba ili novi oblik joge-prisiljava i mozak i tijelo rade u nenaviknuti načine, kaže Christie.

"Kognitivno kompleksne zadatke može imati koristi za mozak, tako da ima smisla da kombinovanje fizičke i mentalne vježbe pruža najviše koristi."

Vrhunac Kao vaši mišići rastu umorni, iskušenju da prekinemo raste jači.

Ali ako nastavi-za ukupno 20 minuta ili više-vašu prirodnu opioidnih sistem počinje u petu brzinu, preplavljuju vaš mozak sa painkilling kemikalija poput endorfina.

(Prema jednoj studiji, te endorfin pridaju isti mozak regije koje upaliti kad seksualno uzbuđeni.) Drugi istraživači kreditiraju kemikalija pod nazivom kanabinoidi za visoke (Da, to je iz iste porodice kemikalija koja daje marihuana pušača njihov buzz).

Moglo bi biti da se tijelo oslobađa te supstance da se nosi sa stresom vježbanja, kaže vodeći istraživač Arne Dietrich, dr Američkog univerziteta u Bejrutu.

"Ako vam dati svoje vrijeme tijelo da oslobodi ove hemikalije, možda ćete se mnogo bolje za vrijeme i nakon treninga", kaže on.

I to ne samo fizički: Studija objavljena u British Journal of Sports Medicine prijavio da vršioci postigao značajne mentalnog zdravlja privilegija nakon samo 20 minuta.

Srećom, vaš mozak ima sigurnosnu kočnicu.

To stalno metara od vaše napore na osnovu vašeg treninga, prethodno iskustvo, trajanje unaprijed, i ga sakuplja iz srca i mišića.

To je ono što Južnoafrički fiziolog Timothy Noakes, MD, naziva "guverner centralne" teorija umora.

Ako vaš mozak ne sviđa šta je to osjećaj, to je signal da ste umorni.

U stvari, istraživanja pokazuju da čak i kada izdržljivost sportaša odustati od naizgled nepremostive umor, oni i dalje imaju glikogen (goriva) u svojim mišića prodavnicama i neiskorišten mišićnih vlakana na raspolaganju.

Njihov mozak im je upravo rekao da je vrijeme da se zaustavi.

Power Up:

Make visokog intenziteta intervalima recimo, naizmjenično jedan minut sve-out napor i jedan minut oporavak-a dio svog nedeljni rutine.

"Oni podučavaju svoj guverner centralne to ide teže neće vam naškoditi", kaže Noakes.

Za treninga duže od 90 minuta, pobrinite se da imate barem 30 do 60 grama glukoze na sat (kao što je voće ili sportskih napitaka) i dobiti dosta tečnosti, tako da ne osjećaju fuzzy-na čelu vremena kada ste završili.

Rumenila lobanje Perks vašeg znoja sjednice su i dalje u igri dugo nakon što se istuširam.

Istraživači u Irskoj imali studenti obavljaju ispitivanja mozga oporezivanja, tada je imao pola grupa vožnju stacionarne bicikle za 30 minuta, dok su drugi opuštena.

Zatim je ponovio test, a studenti koji ostvaruju učinio znatno bolje, a oni koji lazed oko pokazao nikakvo poboljšanje.

Mogući razlog: Odgovor pedalers imao mnogo viši nivo u krvi BDNF.

Zato što je najaktivnija u hipokampusu, korteks i bazalni prednjeg mozga-područjima od vitalnog značaja za učenje, pamćenje, i visoko razmišljanje-prenapona proteina može doprinijeti zašto odrasle koji ostvaruju prikaz oštrije memorije vještine, viši nivo koncentracije, više tekućine razmišljanja i zaključivanja i veće rješavanje problema od onih koji ostaju sjedeći.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Ja sam 50 gresaka svakog dana na mesec - Evo šta se dogodilo

Post Fitnes

5 načina da koristite tehnike disanja da biste dobili bolji trening

Post Fitnes

5 razloga zbog kojih vam grudi mogu povrijediti kada pokrenete

Post Fitnes

13 stvari koje nikada ne biste rekli nekome da se obuče za trku

Post Fitnes

Ovaj 15-minutni trening će vam pomoći da skulptujete seksi bok

Post Fitnes

5 načina za povećanje pouzdanosti vožnje biciklom

Post Fitnes

Izbegavajte ove 6 povrede opšte klase fitnessa

Post Fitnes

Upoznajte Amandu Bisk: Instagram superstar pregovori za prevazilaženje hronične zamorosti, pronalazenje njene unutrašnje joge i bavljenje s hvatačima

Post Fitnes

Ovaj ludi video vežba ima skoro 20 miliona Facebook pogleda - ali radi li?

Post Fitnes

U 15 dana sam napravio 30 Burpa svakog dana - Evo šta se dogodilo

Post Fitnes

20 najljepših muških slavica

Post Fitnes

6 načina da imate dobro održavanje higijene