Da li stvarno treba da učitate elektrolite kada radite? | BA.Lamareschale.org

Da li stvarno treba da učitate elektrolite kada radite?

Da li stvarno treba da učitate elektrolite kada radite?

Sportska pića su definitivno ukusna, ali su oni zapravo vrijedi Hype?

Šta su "Elektroliti su pozitivno ili negativno napunjena supstance, poput minerala natrija i kalija, koji provode električne struje u telu", kaže Michael Bergeron, Ph.D., kolega iz American College of Sports Medicine.

Budući da vaše tijelo je u osnovi jedan gigant električni sustav, ove elektrolite učiniti sve što je od pomoći vaši mišići dobiti signal iz mozga u ugovor, da zadrži vodu i distribuira širom ćelije.

Da li su oni Worth the Hype?

Kao što ste mogli čuti od bilo koje sportsko piće komercijalne ikada, elektrolita mir iz vašeg tijela za vrijeme treninga putem znoja, kaže Bergeron.

Neko vježbanje na intenzivan razini može izgubiti litara znoja na sat, a na hiljade miligrama elektrolita natrija s njim.

On kaže da je ovo gubitak natrija može učiniti ga teško za vaše tijelo da zadrži vodu koju pijete nakon znojenje kante, što znači da bi mogao piju H2O bez stvarnog rehidraciju.

load...

To natrij neravnoteža može dovesti do soli žudnje i grčevi u mišićima, tako da u tom slučaju, od gore na elektrolita može biti od pomoći.

Međutim, kako bi se kaplje dovoljno znoj doživjeti ovu vrstu neravnoteže, morali biste biti ostvarivanja po veoma atletske nivoa kao u dva ili više sati na visokog intenziteta.

Za nekoga ko radi nešto u umjerenim intenzitetom za jedan sat ili manje svaki dan, održavajući dobro izbalansiranu ishranu i hidrataciju prije treninga je dovoljno da zadrži svoj nivo elektrolita, gdje im je potrebno da bude, kaže Albert Matheny, RD, CSCS, ko vlasnik SoHo Snaga Lab i ProMix Nutrition.

load...

Ako se osjećate vrtoglavicu na početku treninga, to je često jer si dehidriran ili imaju nizak šećer u krvi, a ne iz elektrolita neravnoteže, kaže Matheny.

Ali ako trenirate za maraton ili triatlon, vaš ravnoteže elektrolita bi trebao biti na svom radaru.

"Kada radite intenzivne sesije vježba skoro svaki dan i gubi mnogo znoja svaki put, možda će biti potrebno da se malo više da poveća svoj nivo elektrolita učiniti", kaže Bergeron.

Kako Poticaj Vaš elektrolita Igra Ne postoji način za vas da izmjeriti svoj sadržaj natrija, tako da ako ste odmorni, dobro hidrirana, i dobro gorivo, ali ipak ubacivanja još gore ili žude soli posle treninga Sesh, Bergeron preporučuje miješanje 1-2 kašičice soli u svoj sportski napitak.

(Zvuči bruto, ali on obećava nećete ni ukus.) Možete se odlučiti za viši natrij sportsko piće (Pedialyte sadrži dvostruko više natrijuma Gatorade) ili dodati malo ekstra soli u ishrani, kaže on.

Budući da smo skloni da se dovoljno soli u našim životima (ako ne i mnogo više nego što je potrebno, u skladu s FDA), neko ko se ne trenira za atletski događaj može doći vrsta elektrolita neravnoteže uzrokovane ima previše natrija u odnosu na kalij, kaže Matheny.

Uz ovu vrstu neravnoteže možda će se javiti mučnina, povraćanje i proljev kao tijelo pokušava da riješi dodatni natrij, kaže on.

Ako želite zadržati svoj nivo pod kontrolom, možete osigurati svoj kalijum je uravnotežen nakon treninga od noshing na banana ili porciju spanaća.

Nikada nećemo gledati na kuhinjske soli ili neonski zeleno-sportska pića isto.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

5 Burpee varijacije koje će vam omogućiti brži trkač

Post Fitnes

Najbolji trkački cipovi za svaku pojedinačnu vrstu trkača

Post Fitnes

8 Running Headbands koji nikad ne skidaju

Post Fitnes

Nađite Perfect Shoes za vaš trening

Post Fitnes

9 Burn-Tastički način za toniranje sa mrmlju

Post Fitnes

Vrući crni petak i Cyber ponedjeljak Fitnes ponude

Post Fitnes

Najbolja obuća, odjeća i vježbanje za trening treninga

Post Fitnes

Cals Cals Like a Convict with This OITNB-Inspired Prison Workout

Post Fitnes

8 najboljih gradskih uzbuđenja u SAD-u

Post Fitnes

Da li ste zaista spremni da se prijavite za tu trku? Kako znati za sigurno

Post Fitnes

Ovaj 15-minutni trening će vam pomoći da skulptujete seksi bok

Post Fitnes

Ismnjeno sa trčanjem? 6 načina da se izbaci iz tvoje rute