Da li je bolje trčati za milje ili vreme? | BA.Lamareschale.org

Da li je bolje trčati za milje ili vreme?

Da li je bolje trčati za milje ili vreme?

Pogled u kojih će učiniti da se bolje i brže kada ste trening

VIŠE:

8 Kicks We Love da radi u

Vremenski ograničen Runs

Privilegija: "Kada radi sa vremenskim cilj [npr 50 minuta] postoji još mogućnost da se radi na još tempom nego u daljinu zasnovan na staze [npr pet milja]", kaže Jenny Hadfield, trčanje trener i koautor od Running smrtnici i maratonska smrtnici.

Zašto?

Nećete biti u iskušenju da ubrza pred kraj da se "ga sa", jer za razliku od milja, ne možeš baš napraviti minuta ići brže.

I od tog "rade brzo, učiniti brzo" mentalitet ne može postojati sa vremenski-based run a, to je lakše upravlja nivo napora, što je važno za izgradnju discipline, tako da možete držati vaš cilj tempo na dan utrke (a ne rizik izlaska prejako / prebrzo i bonking).

Ono što nam nedostaju:

Ako ne disciplinovani, mogli biste završiti oskudevanja na kilometražu.

"Kada se kandiduje za put, jednog dana možda se radi 10-ak minuta milja za ukupno pet kilometara u 50 minuta, ali je kasnije u sedmici ste umorni i pod stresom i raditi 11. I 12. Minutu milje na da je 50-ak minuta run ", kaže Terra Castro, LUNA pod pokroviteljstvom pro triatlonac koji je postao trener.

load...

S druge strane, može se pokrenuti prebrzo i završiti pretreniranosti (a možda i spaljene ili ranjeno).

Kako da ih maksimalno:

"Ključno je da nije pohlepan sa kilometraža i pretjerati ili raditi manje, a onda ne dobiti najviše iz vašeg trčanje i rizik ne spremaju za svoju rasu", kaže Castro.

Evo kako da savladaju radi po napor nivo-i, na taj način, izvukli maksimum iz vremena-based staza: "Ocijenite svoj nivo intenziteta po tome kako se osjećate na skali od jedan do 10", kaže Hedfild.

"Onda, trči lako radi na šest do sedam (tempom bi mogao lako ići na za dugo vremena), umjerena radi na sedam-plus (tempom, gdje možete čuti disanje, ali ne diše teško), i brzine bušilice na devet (i izvan zone udobnosti), kaže Hedfild.

load...

VIŠE:

5 Cardio Mitovi trebate prestati vjerovati

Udaljenost-Based Runs

Privilegija: "Running prema udaljenosti može pomoći zadržati vam na odgovornost", rekao je Castro.

Kada vodi milja, vam garantuje da se u daljini, čak i ako je potrebno malo duže na nekoliko dana.

A to je važno, posebno za dugo maraton staze trening: "Dugo staze su kruh i maslac treninga maratona i to je ključ za mentalnu i fizičku razloga da se u procenat distance race", kaže Hedfild.

Ono što nam nedostaju:

U nekim slučajevima, radi na daljinu zasnovan mogu ugroziti kvalitetu.

"Radije bih trkač dobiti u čvrstom 20 minuta trčanje nego da u borbi protiv osam kilometara pokrenuti sredinom sedmice da će im trajati duže nego što bi trebalo [jer u nekim danima ćete biti samo jači / brži nego na druge] ", kaže Hedfild.

Pošto ste se prijavljujete više vremena na nogama, vi ste češće umor i radi sa lošoj formi-recept za ozljede.

Osim toga, ako ste početnik i malo sporije, možete lako dobiti u jedan pretreniranost situaciju prijavom previše vremena na nogama u pokušaju da se u milja, što može dovesti do ozljede, takođe, objašnjava Hedfild.

Kako ih maksimalno: Drži jezičke na vašu statistiku.

Budući da je teže održavati još tempo na staze na daljinu zasnovan prirodno, koristite GPS sat i pazimo na to-to će vam pokazati svoj prosjek ili dosadašnjim tempom (možete izabrati koji želite da vidite na ekranu).

"Koristim Garmin Forerunner 220 da mi pomogne znam gde sam na moje staze, što je posebno važno za one frustrirajuće dane kada tvoj um kaže:" Ja sam iscrpljen, umoran, to ne može učiniti, ' ", rekao je Castro.

VIŠE:

Scary zdravstvenih rizika Svi trkači trebate znati o

Naravoučenije

Tu je svakako vrijeme i mjesto za oba vremenski i udaljenosti na bazi staze.

Hadfield kaže da je za nju trke, cilj sredinom sedmice umjerena i lako radi je da trenira po kvalitetu, a ne kvantitetu, tako da ona savetuje radi tempo i lako radi po vremenu.

Pri tome svakako može poboljšati vaše trčanje formu i pomoći da postanete bolji, brži trkač na duge staze.

Ali, kao što je gore navedeno, važno je da radi svoj dugo traje na daljinu tako da garantuje da se u postotku utrke daljinu milja (oko 20 milja, ako vodite 26.2) u svom treningu, tako da ćete se pripremio za veliki dan.

Ako samo ljubav radi za ostvarivanje ali nisu obuka za ništa, zaista nema potrebe da ikada biti radi radi na daljinu zasnovan, kaže Hedfild.

Ali kao i kod svega fitness u vezi, to je pametno da se miješaju stvari s vremena na vrijeme i bacanje u radnom udaljenosti na bazi (ako ste obično rade za vrijeme) je odličan način da se upravo to!

Pokrenite za zdravlje žena RUN 10 FEED 10 utrka u New Yorku 21. Septembra-ili učestvuju u jednom od naših drugih staza širom zemlje, ili čak se prijavite da biste pokrenuli svoj 10-K!

Ćete nahraniti 10 gladnih ljudi u vašem susjedstvu upravo potpisivanjem gore.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Kako se pripremiti za biciklistički deo triatlona

Post Fitnes

Hottest New Fitness Trend

Post Fitnes

Najbolja obuća, odjeća i vježbanje za trening treninga

Post Fitnes

5 Burpee varijacije koje će vam omogućiti brži trkač

Post Fitnes

7 razloga zbog kojih se vaše oružje ne menjaju bez obzira koliko radite

Post Fitnes

Da li ste zaista spremni da se prijavite za tu trku? Kako znati za sigurno

Post Fitnes

Amazon ima neke od ubica crnog petka na kućnoj teretnoj opremi

Post Fitnes

Svetski rekord 44-godišnje majke Šest Šatera

Post Fitnes

5 načina da budete brži i sretniji trkač

Post Fitnes

7 načina za trening balansne jačine i Cardio

Post Fitnes

Tačno Kako zapaliti više kalorija nakon sledećeg pokreta

Post Fitnes

Tačno šta jesti nedelju do 10-K