6 Saveti za poboljšanje vaše mentalne žilavosti | BA.Lamareschale.org

6 Saveti za poboljšanje vaše mentalne žilavosti

6 Saveti za poboljšanje vaše mentalne žilavosti

Dobre genetike i pravilan fizički trening očito igraju veliku ulogu u tome da li ćete biti u mogućnosti da ostvarite svoje fitness ciljeve, ali na kraju je dosljedna primjena ključnih mentalnih sposobnosti čini veliku razliku, kaže Barbara Walker, dr, vježbe i sport psiholog sa Centrom za ljudska performanse i član Udruženja za primijenjenu Sport Psychology.

Ona i Romano slažu: Svako je sposoban za postizanje fitness podviga koji daleko nadmašuju ono što oni vjerojatno misle da mogu učiniti.

Evo, stav-podešavanje Savjeti Romano i pametne strategije za amping vlastite mentalnu snagu-da li planirate da preduzme masivni cilj kao što je njen ili da se kroz svaki juriša na vaš plan 5K treninga.

Držite se rutinski je najvažniji aspekt treninga Romano: Making a rutinski-a drži da je bez obzira na sve.

Dok je obuka za nju Tour de France staze, Romano svakog jutra učinio core posao, postepeno duže radi svaki dan, i istezanje i oporavak noću.

"To zvuči jednostavno, ali ako se može razviti rutinu koja oseća kao druga priroda, postaje mnogo teže preskočiti treninge ili psihički sebe kada je go-vremena jer imate povjerenja u vaše metode", kaže Romano.

load...

Izdrži kad ne motivisano Planiranje ići na trčanje napolju?

Ne udaraj pokretnoj traci (ili preskočiti sve zajedno) samo zato što je prskanje.

Lako je raditi na prekrasan, sunčan dan, ali to neće biti svaki dan, a ako si trenira na utrku, to ne može biti dan trke, kaže Walker.

Osporavajući sebe da se tamo kad se ne osjećate kao da-kad ste zauzeti, umorni, ili na vrijeme nije idealno-povećava svoj disciplina, kaže Romano.

Plus, to je da mnogo više nagrada završiti trening u teškim uvjetima u odnosu na lako one.

Fokusirajte se na ono što možete kontrolirati "Kada trči preko SAD-a, najteža dana na cesti bili su oni kad se izgubila ili off-track", kaže Romano.

"Umjesto da budu uhvaćeni u frustraciju nešto što ne mogu kontrolirati, ja se fokusirati na moje disanje, moj tempo i svoj stav-stvari koje ja imam pravo glasa u." Ova tehnika pomaže u sprečavanju negativnih razmišljanja i direktno pažnju od stvari s tobom nemam nikakvu moć tako vaš um ostaje fokusiran na veći cilj, kaže Walker.

load...

Znam zašto si tamo "Činjenica da je ovaj rok je više nego samo trčanje i da je to u konačnici mijenja živote za djecu na bolje je velika inspiracija za mene da nastavimo kada samo želim sjesti i spavanje", kaže Romano.

Tu će biti dana kada si dolje i van, ili bol, ili jednostavno ne osjeća to-i znajući da si tamo na dublji razlog (bilo da se prikuplja novac za dobrotvorne svrhe ili da se snažnije i zdravije) će dati ste veliki poticaj, kaže Walker.

Gorivo vaše tijelo-i um "To nije samo fizički učinak pravilnoj ishrani koja pomaže, ali i da je osjećaj osnaživanja, znajući da vodiš računa o sebi, i što zdrav izbor i pištolj za život", kaže Romano, koji planira jesti zdravlja Warrior Chia sjeme i Chia barovi da ostanu fizički i mentalno jak, a na njoj radi.

"Postoji veliki psihološki komponenta ono što jedemo, čak i ako je to placebo efekt, znajući dobro jeli i vaše tijelo radi na visokokvalitetno gorivo je snažan", kaže Walker.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

5 načina za podizanje trčanja trije

Post Fitnes

Ovaj šokantni video pokazuje srednjoškolskog trenera koji je silovao djevojku u dijelove

Post Fitnes

Top 5 Vežba pomera da se nikada ne izlazi iz stila

Post Fitnes

U 15 dana sam napravio 30 Burpa svakog dana - Evo šta se dogodilo

Post Fitnes

Exact Circuit trening Alexandra Daddario je napravila Baywatch Fit

Post Fitnes

Cals Cals Like a Convict with This OITNB-Inspired Prison Workout

Post Fitnes

6 Saveti koji će vam pomoći da iskoristite najviše online klase

Post Fitnes

Kako je CrossFit pomogao da se oporavi od moje dvostruke mastektomije

Post Fitnes

5 načina za pripremu PR-a u sledećim 10-K

Post Fitnes

Tačno Kako zapaliti više kalorija nakon sledećeg pokreta

Post Fitnes

Da li je vaše vežbanje stvarno sagorevanje kalorija ili samo što vas znoje?

Post Fitnes

Tačno šta jesti nedelju do 10-K