4 Nove vrste kampova koje ćete zapravo htjeti pokusati | BA.Lamareschale.org

4 Nove vrste kampova koje ćete zapravo htjeti pokusati

4 Nove vrste kampova koje ćete zapravo htjeti pokusati

Instagram slike sama će se isplatiti.

Kada mislite o tome, kampiranje je nekako originalni društvene mreže-ritual okupljanja prijatelja (ili ispunjavanje novih), lutanja od jedne lokacije na drugu u potrazi za svim stvarima cool vremena čast, a ako imate sreće, povezivanje s nečim što misli daleko veće od sebe.

To nije slučajnost, onda, da društveni mediji je ubrizgao tradiciju s novim životom.

Istina, uvek će biti čistunci koji jednostavno pitch šator i Huff ga.

Ali, Instagram i Pinterest pomogli su beskonačne mogućnosti izlog kampiranje, bilo da je istraživanje prirode preko prevario-out kombi ili dok hlađenja u zapanjujući Treehouses.

U stvari, kada National Geographic-Grand Poohbah otvorenom istraživanja utvrđene dokumentirati Milenijumovci u Americi nacionalnih parkova prošle jeseni, ispostavilo na Instagram prvo da vidimo ko treba pratiti i šta bi trebalo da se snima.

load...

Mnogi od onih koji dostojan profiliranja su žene.

Većina otvorenom organizacije su vidjeli skok u ženski kampera.

U tri godine od Kampgrounds Amerike (KOA) počeo da objavljuje Sjeverne Amerike Camper Prijavi, postotak žena koje krenemo solo ili s prijateljicama stalno raste.

Samo u proteklih godinu dana, taj broj je otišao sa 22 posto na 34 posto.

REI vanjski škole programe za XX setu?

Do 100 posto od 2017. Godine.

Možda te žene znaju šta nauka i dalje nosi van da kamp nudi čitav niz uma i tela-duha koristi.

Brojne studije kažu da može značajno smanjiti stres, spike kreativnost i obnoviti san.

Ni jedan vikend na kampiranju da vratite svoj unutarnji sat po pokretanje nivoi melatonina (hormona koji regulira san) da raste brže.

Prijevod: Post-put, ćete zaspati ranije i brže.

Ali to je ključno znati koji trek je prava stvar za vas.

I to je gdje su neki od vodećih društvenih kampera-a u zemlji svoje inspirativne lični Slika-dolaze u. Pa šta čekaš?

Odaberite svoju avanturu i izaći tamo!

Vođeni izleti

Vaš vodič: Brittany GRIFFITH @BRITTANY_GRIFFITH CLIMBER, kamper, Patagonija AMBASADOR

Brittany odrastao kampiranje na odmoru jer "nismo mogli priuštiti Disney", kaže ona.

"Naša mama nas uvjeren ovu vrstu bijeg je sweeeet-žive iz vozila i jesti Crawdads da će nas poslati na konkurentne lov za vas."

Nedugo nakon koledža, Brittany je počeo traje duže kampovanje "sve dok to nije odmor više-to je upravo postao moj život."

Iako je ona komforno solo-kamp, ​​ona voli vodeće u organizaciji avanture žena za Patagonia.

Dok je njena fokusiraju na njena specijalnost, penjanje, vođena putovanje obično uključuje učenje hands-on aktivnosti (ili aktivnosti) u grupnom okruženju od oko 10 do 20 ljudi.

load...

Vi i vaša grupa učiniti sve zajedno-share obroka (obično uključeno u cijenu), istražite lokalnih atrakcija, uzeti klase.

"Vođeni grupe su veliki, jer čak i ako znate apsolutno nitko-i ništa o kamper idem, osjećat ćete se gotovo instant osjećaj zajedništva i drugarstva", objašnjava ona i dodaje: "Žene su iznenađeni da nauče ono što su ' dobri u na tim putovanjima, bilo da je postavljanje šatora, počevši požar ili kuhanje. "

I njen Instagram feed pokazuje da fascinaciju: "Vidim puno akcije na poruke o kampu poslove-svakodnevne stvari kao što su sjeckanje povrća su iznenada mnogo zanimljivije kada oni događa u pustinji."

VIŠE CAMPSPO!

Tri epske izlete prema vašim Wolf Pack i nauče nove vještine

Tokom REI Bryce ženske Hiking and Camping vikend, vi ćete lutaju dva Utah najviše Insta'd pejzaža: Nacionalni park Bryce Canyon i Grand Staircase-Escalante National Monument.

7-9 juli ili septembar 22-24, $ 1.299, rei.com/adventures

G Adventures muzika, planine i spomenika

Je osam dana blowout kampiranja puteva okidanja kroz Appalachians, planinarenje u Virginiji, klub-skakanje u Nashville i Memphis, i razgledavanje u DC i New Yorku.

Maja do septembra od $ 1.045, gadventures.com

Instagram voli dobar vanning PIC-a, kao samo-ispoveda Utah "planinski djevojka" Jessica potvrđuje.

Bilo kada je pronađen snimak njenog van-kamp-mobile da je ona u procesu ljubavlju rehabbing-ona dobiva porast lajkova i komentara iz njene ženske sljedbenika.

"Postoji čitav umjetnost i dizajn element za fiksiranje se kombi koji privlači mnogo žena", kaže Jessica.

"U mom slučaju, želio sam udoban prostor za čitanje i opuštanje u dok ja kampiranje, čak i ako želim da dosta mojih putovanja provode van."

Zaista, vanning je ne samo za laid-back road Trippers.

Privlači surfere koji traže jednostavan transport za svoju opremu dok je putovao na nevjerovatan pauze, i kampera koji je potrebno više od šatora kako bi ih zaštitili dok putuju kroz, recimo, zapanjujuće gnjecavo Pacific Northwest.

Da ne spominjemo, za one koji su na misiju da označite pola karta, a ukrašena-out van znači da ne morate da "set up shop" u svakoj stanici.

Kada Jucy, ugodnost opskrbljena kamper-van Posuđivanje iz Novog Zelanda, prvi je stigao na naše obale prije pet godina, rodni Split među iznajmljivače je oko pola-pola.

"Sada smo do 60 na 65 procenata žena,", kaže Zoe MacfarIane, potpredsjednik za marketing i poslovni razvoj.

"I mi vidimo trend pol preko društvenih medija."

VIŠE CAMPSPO!

Ulazi u vozača: Stephanie Puglisi, koautor Vodič The Idiot na RV odmori i bloger za GoRVing.com, objašnjava kako biraš točkovima i pripreme za svoje putovanje.

Kupovati svoje opcije.

A iznajmljivanje Jucy je idealan za novajlije koji samo žele da uzmem kombi i otići (to je relativno mali i dolazi sa svim vrstama opcija opremu, kao što su kuhinja i kompleta posteljine; jucyusa.com).

Ako biste radije imati RV iskustvo punom cvijetu, tako da možete udobno spavati više od nekoliko ljudi, pitati za malu motorizovane jedinice, klase B ili C (ćete naći iznajmljivanje opcije na gorving.com).

Radije koristite svoje auto?

Možete ukrasti kompaktan, jednostavan za manevar prikolice sa prostorom za spavanje, kao što su high-tech Peapod (s ugrađenim USB porta i LED rasvjeta) na escapod-trailers.com.

To ne može biti stvarni van, ali i dalje broji!

Nemoj tako prekinuti.

Plan da se povuče u svoj kamp i unaprijed zalaska sunca, tako da ako se nešto dogodi, da ćete dobiti pomoć na cesti prije mraka (Jucy odmor dolaze sa 24-7 hitne pomoći).

Check trip-alat za planiranje GoodSam.com da saznate koji premošćuje vam nije dozvoljeno da pređe sa propan, koji tuneli imaju nizak klirens na ruti, i tako dalje.

Gas do kad god vidim priliku, jer neke stanice ne mogu smjestiti Terenska preuzmete kamion-stop aplikaciju (pokušati myPilot aplikaciju) da biste pronašli stanice koje mogu.

Odaberite kampova strateški.

Cross-reference o GoodSam, TripAdvisor, i KOA, i provjeriti sve opcije filtera (možete ekrana za vodeni parkovi, balon bacanja, i slično, ako ne želite kampu koji je pun klinci).

Nekoliko RV'ing ventilatora favoritima na suprotnim obalama: Leteći Flags RV Resort and Campground na kalifornijskoj zapanjujući Central Coast, gdje ćete uživati ​​u pogledu sunca, degustacije vina (bit ćete u srcu Sideways zemljišta, na kraju krajeva) , i vatra jama;

Highwaywestvacations.com.

Ili Vermonta Brattleboro KOA, s bazenom, susjednih farmi tribinama, i planinarenje u izobilju;

Koa.com.

Bone se na boondocking.

Drugim riječima, provesti noć u ne-RV-područja namijenjena.

Ako ne istražite svoj pull-off mjesto, možda prekoračim na privatnom zemljištu.

Ali dosta mjesta učiniti da ti Boondock, od određenih Walmart parkirališta (hej, dobro su u škripcu) na Dreamy Biro rezervi upravljanje zemljištem (blm.gov).

Za jedan od najboljih pregleda opcija, pokušajte Allstays aplikaciju.

Možete odjaviti u bilo kojem trenutku.

Tako zadivljujuće su odrasli Treehouses da postoji hit posvećen njima-Treehouse Masters-a radi se o da emituje petu sezonu na Animal Planet.

"Boravak na drveću je najviše eteričnog način za interakciju s prirodom", kaže Christina, dizajner interijera u emisiji i vlasnik ostakljenih-out high-top sama ljepota.

Da li je to jedva da smuđ sa ne više od krevet i improvizovane kupaonicu, ili deluxe iskopavanja s kaminom i potpuno opskrbljena bar, drvetu vam daje mir i samoću kampiranja, ali iz nove perspektive: "Ponekad ' re tako visoko-vireći kroz grane, ukloniti iz kolega kampera-ti misliš, ovo je ono što izgleda kao da je ptica ", kaže Christina.

U emisiji, Christina stvara interijera Treehouses koji se kreću od privatne rezidencije u, većina nedavno, a luxe hotel apartman.

Airbnb navodi gotovo 1.400 Treehouses uključujući Christina sam na Callicoon, New York.

Ali ako želite da iznajmite jedan, vi ćete biti super strpljiv, kao četiri od 10 najviše želja navedene osobine na Airbnb dogodi da Treehouses.

Jedan smještena u šumi Gruzije drži na samom vrhu mjesto na Airbnb je najviše želio-za boravak.

VIŠE CAMPSPO!

Pronađite krila na ovim gorg, egzotične gnijezda.

Treehouse Point

Lisnatog, Seattle-područje povlačenje gdje šest Treehouses i lođu liniju na Raging rijeke.

Od $ 290 po noći, treehousepoint.com

Free Spirit Spheres

Niz suspendovanih sfernih smještaj postavljen u priobalnom prašume of British Columbia je Vancouver Island.

Od $ 175 po noći, freespiritspheres.com

Švedske Tree Hotel

Dom za plutajući podvige arhitekture (kao Mirrorcube i NLO) sa zadivljujućim pogledom na Lule River Valley i lokalne šume.

Od $ 500 po noći, treehotel.se

Off-Grid Treks

Vaš vodič: CHELSEA Yamase @CHELSEAKAUAI putopisac, BACKPACKER, KEEN AMBASADOR

Chelsea, 28, odrastao dan-planinarenje, ali nije ruksak sama dok joj se sredinom dvadesetih godina.

"Sve što je bilo potrebno nekoliko prijatelja da mi pokaže put i bio sam navučen", kaže ona.

I sada, imamo desetine hiljada žena da nam pokaže put.

"Društveni mediji moćne žene", objašnjava ona.

"Kada se provjeriti geografske oznake za šetnje vidite na Instagram, shvatite da ova putovanja su lakši i dostupniji nego da si zamisliti i to ne isključivo u domeni sportaša ili intenzivne planinski ljudi."

(Ali, ako želite da se u formi prije nego pješačenje po pustinji, Slim, seksi, Strong Workout DVD je brz, fleksibilan treninga ste čekali!)

Prošlogodišnji široko proslavljena stogodišnjicu našeg Nacionalni park Usluga je pomogao gurnuti iglu.

U 2017. Godini, organizacija zabilježila je broj svih vremena visok posjeta parkova širom zemlje-330 miliona koji je uključivao povećanje za 6,7 ​​odsto u turno (bez kampa) ostaje.

Dok ne možemo kvantificirati koliko od tih miliona bile žene, Nacionalni park fotografije koje su zajednički, hashtagged (#FindYourPark), i geo-tagged kao ludi imaju tendenciju da podstakne razgovore i ohrabriti inače bojažljivi žene da se tamo, kaže Rachael Herrscher , direktor influencer-savjetovanje agencija društveno Boost, koji je također govori o društvenim mrežama za Adventure Travel Trade Association.

"Nedavno sam pisao iz Cedar Breaks National Monument u Utah i odjednom dobio tona komentari-'Where si ?! '

'Kako da stignem tamo ?! "

VIŠE CAMPSPO!

Prije nego što sojourning u divljinu za dugo višednevnog šetnju, gdje nitko ne može čuti kako vrištiš (dobro, stavili smo da se u za efekt!), Slijede savjete Chelsea.

Istraživanja u unaprijed.

Dok ti crtanje svoj put, obratite se kancelarija za nacionalne parkove ili divljine želite posjetiti.

Ćete pronaći najbolje lokalne informacije (od pravila o dozvolama snositi predostrožnosti).

"Na sajtu Nacionalni parkovi i blogovima su velika sredstva", kaže ona.

(PS Ima dosta super državnom upravlja parkova previše brzo Google pretraživanje će vam pomoći da ih nađemo.)

Ići sa iskusnim prijateljem-i to ne samo radi sigurnosti i kompanije.

(Ništa kao sluha slučajnih zvukove izvan šatora u mraku noći.) To je također samo praktična.

"Možete dijeliti stavke i smanjenje težine, o kojima ćete biti zahvalni za dalje dobijate na put."

Investirajte u nekoliko Essentials.

"Nakon moje prve noći putovanja, kada sam vezao vreća za spavanje u mom Jansport školski ranac i smrzava na cement-kao pijesak rijeke nasipa, obećao sam da radim svoj istraživanje i dobiti pravu opremu", kaže ona.

"Sada ne izlazim iz kuće bez farova, kišna jakna, mapa, kompas, prijenosni USB punjač i kamp štednjak-ja koristim Jetboil tako da ne moraju da požari, koji nisu dozvoljeni na mnogo kampova. "

Odredba dobro.

Pogodi šta?

Dehidrirana jela se ne osuši i bruto.

"Good To-Go Foods čini nekoliko od mojih omiljenih opcija liofilizirane", kaže Chelsea.

"Thai Curry, smeđe riže, Penne i Chia Oatmeal. Oni dolaze u svjetlu aluminijske ambalaže koji se lako čisti i spakovati se."

(Oni opskrbljena najviše otvorenom sportskim trgovinama.)

Nemojte se lijeni pred spavanje.

Stavi kiša letu (zaštitni sloj za šator) i sakriti svoju opremu unutra.

"Bez obzira na to koliko je lijepo izgleda na vrijeme, u jednom ostavite svoje stvari izvan će biti vrijeme pada kiša", kaže ona.

load...

Povezane vijesti


Post Fitnes

Podignite svoj put do boljeg raspoloženja

Post Fitnes

10 najboljih bikini tijela za telo

Post Fitnes

Ismnjeno sa trčanjem? 6 načina da se izbaci iz tvoje rute

Post Fitnes

Ispitao sam 3 od najboljih programa treninga na Instagramu - Evo šta se dogodilo

Post Fitnes

12 Camping Essentials za Big Bear ili Just Your Backyard

Post Fitnes

Najbolja vežba za bolje držanje

Post Fitnes

Najbolji Black Friday Deals na Treadmills

Post Fitnes

20 najljepših muških slavica

Post Fitnes

Najbolji tragači, vodene boce i slušalice za svaki trening

Post Fitnes

18-minutna fitnes rutina koja će potpuno promijeniti vaše telo

Post Fitnes

U 15 dana sam napravio 30 Burpa svakog dana - Evo šta se dogodilo

Post Fitnes

Najbolji trening Hollywood-a za 7-Move Strength Trening se zaklinje